NRK Meny
Normal

Vebjørn Hoff ble den store synderen da Rosenborg vant cupthriller

Det måtte fire spillemål, 13 fantastiske straffespark og en bitter straffebom til før Rosenborg kunne sikre avansement til kvartfinalen i cupen.

hoff på straffemerket

Vebjørn Hoff klarte ikke å innfri fra straffemerket.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Odds Vebjørn Hoff ble den store syndebukken i fjerde runde av cupen etter å ha scoret selvmål og bommet på straffe i straffesparkkonkurransen. Da hadde hele 13 spillere scoret på straffe før ham.

– Det er tungt selvfølgelig, men noen måtte bli syndebukk i dag. Det ble meg, og det skal jeg takle og det er noe jeg vokser på, sier Hoff til NRK etter kampslutt.

Det kunne sett veldig annerledes ut for Hoff etter at han reddet en ball på streken i ordinær tid, men i stedet for å bli den store helten måtte Hoff gå skuffet av banen.

– Jeg er kjempeskuffet, men jeg kan ikke gjøre noe med det nå. Nå er det landslagsoppdrag og det er bare å se fremover, forteller Odd-spilleren.

Konradsen-perle

Rosenborg presset i store deler av kampen, men det var likevel Odd som gikk opp i ledelsen to ganger.

Det tok bare tre minutter før ballen satt i Rosenborg-nettet. En uheldig og udyktig Arild Østbø ga retur på et skudd fra Njie og Birk Risa kunne enkelt sende gjestene i føringen. Derfra og inn handlet det meste om Rosenborg. Men det skulle likevel ta 25 minutter før den første utligningen kom på vakkert vis fra Anders Konradsen. Konradsen mottok ballen på 25 meter, lukket øynene, og limte ballen i krysset.

Laster Twitter-innhold

Rosenborg fortsatte å jakte ledermålet i andreomgang, men det skulle straffe seg. For etter 78 minutter kom Odd på en giftig kontring, og nok en gang ga Østbø retur på et Odd-skudd. Dermed kunne innbytter og toppscorer i cupen, Tobias Lauritsen, sende Odd i ledelsen. Det tok likevel bare to minutter før Rosenborg igjen var à jour. Nok en gang var det Odd som scoret, men feil vei da Vebjørn Hoff sendte ballen i eget nett.

– Det er utrolig at ikke vi scorer flere mål i dag og avgjør det her mye tidligere, sier en oppgitt, men lettet Kåre Ingebrigtsen etter kampen.

Det måtte ekstraomganger til, men etter 120 minutter og flere store sjanser var stillingen fremdeles 2-2, og det hele skulle avgjøres på straffer.

– Måtte redde før eller siden

Etter 13 strålende straffespark der keeperne var sjanseløse på samtlige, gikk Vebjørn Hoff frem for å ta Odds syvende straffe. Han skjøt nede til venstre, Arild Østbø gikk riktig vei, og jubelen kunne slippes løs på Lerkendal.

– Det var gode straffer i dag, men før eller siden måtte noen redde. Det var godt det var meg, sier Østbø.

Med redningen til Østbø er det klart at Rosenborg er videre til kvartfinalen i NM.

rbk

Kåre Ingebrigtsen mener Rosenborg gjorde en fantastisk innsats mot ODD, og at de fortjente å vinne på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Hovland mot bragd

  Viktor Hovland fortsetter å imponere og leder med fire hull halvveis i finalen mot Devin Bling i USAs amatørmesterskap i golf søndag.

  Han dominerte mot Bling på de første 18 av de 36 hullene i finalen. Det norske stortalentet festet grepet ved å vinne fire hull på rad fra 8. til 11. hull.

  Turneringen ferdigspilles natt til mandag norsk tid.

  Viktor Hovland
  Foto: Eric Risberg / AP
 • Tung start for Inter

  Inter fikk en marerittstart på Serie A-sesongen med 0-1-tap mot Sassuolo søndag. Domenico Berardi ble matchvinner fra straffemerket.

  Roma fikk på sin side en god start på sesongen med 1-0-seier over Torino. Edin Dzeko åpnet målkontoen rett før slutt.

  inter
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Kritisk Mourinho etter tap

  Manchester United-manager Jose Mourinho mente laget hans kunne takke seg selv etter det overraskende 2-3 tapet borte mot Brighton.

  – Vi gjorde for mange feil. Vi ble straffet. Noen ganger gjør du feil og blir ikke straffet, men vi ble straffet for hver eneste feil vi gjorde. Det tredje målet ble for tøft, sa Mourinho til BBC.

  mourinho
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld