Hopp til innhold

Vasaloppet 2017 utsolgt på fire min

Påmeldingen til neste års Vasalopp åpnet søndag morgen. Det tok kun fire minutter før samtlige av de 15.800 plassene var solgt. I fjor var faktisk pågangen enda større. Da ble plassene revet bort på 83 sekunder. John Kristian Dahl vant årets Vasalopp.

dahl
Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix

Sportsnyheter

Supporterar barka saman i 1. divisjonskampen mellom Vålerenga og Start laurdag.

Går gjennom video etter supporterbråk: – Uakseptabel oppførsel

Det er førebels ikkje klart om slåstinga og blusskastinga i kampen mellom Start og Vålerenga vil få konsekvensar for supporterar.

Thomas Bach Sebastian Coe

Lordens olympiske dilemma

Han har gjort alt i sin makt for å hindre Russland i å delta i internasjonal sport. Nå kan det knuse hans drøm om å bli idrettens mektigste leder.

RBK-LSK

Kastet fiskekaker på banen: – Helt uakseptabelt

VAR-protestene i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal sendte spillerne i garderoben flere ganger. Til slutt valgte dommeren å avlyse kampen.

Siste nytt

 • LeBron James blir amerikansk flaggbærer i OL

  LeBron James (39) er valgt til å være herrenes flaggbærer for USA under åpningsseremonien i Paris-OL.

  Basketballstjernen kommer til å bære det amerikanske flagget når seremonien skal holdes på Seinen fredag.

  USAs OL-lag bekrefter nyheten på X.

  – Det er en utrolig ære å representere USA på denne globale scenen, spesielt når man kan samle hele verden sammen. Sport har kraften til å bringe oss alle sammen, og jeg er stolt over å være en del av dette viktige øyeblikket, sier James.

  Han deltar i sitt fjerde og antatt siste OL, etter å ha debutert for hele 20 år siden i Aten.

  I OL-debuten endte det med et sjokkerende tap for Argentina i semifinalen og bronsemedaljer for James og USA, men både i 2008 og 2012 ble det amerikansk gull med James på laget.

  39-åringen var ikke med i 2016 eller 2021 (utsatt fra 2020), men bestemte seg for å delta i 2024.

  USA stiller nok en gang som klare favoritter, men var nær ved å gå på en blemme mot Sør-Sudan i en oppkjøringskamp i helgen. Da sikret James 101-100-seier med de to avgjørende poengene. (NTB)

  LeBron James
  Foto: AP
 • Kan møte polsk og belgisk motstander i kvalifiseringen til Europa-spill

  Mandag ble det klart hvem Bodø/Glimt og Molde kan møte om de går videre i sine kvalifiseringer.

  Bodø/Glimt skal opp mot polske Jagiellonia Bialystok eller Panevezys fra Litauen i neste runde hvis laget unngår fiasko mot RFS i jakten på mesterligaspill.

  Glimt var seedet i sin pulje og kunne ikke trekke potensielt tøffe motstandere som greske PAOK og Ferencváros fra Ungarn.

  Nordlendingene er klare favoritter når europasommeren starter mot RFS. Den første kampen spilles på Aspmyra torsdag, mens returen går i Latvia en uke senere.

  Ved tap i 3. kvalikrunde er Glimt uansett garantert deltakelse i serieligaen til høsten.

  Torsdag starter også Molde jakten på nok en europahøst. Det skjer hjemme mot Silkeborg, mens returen går i Danmark en uke senere.

  Sammenlagtseier sender MFK til 3. kvalifiseringsrunde, der det blir kamper mot skotske Kilmarnock eller Cercle Brugge fra Belgia. Disse spilles 8. og 15. august.

  Tar romsdalingene seg videre, vil kun ett siste hinder gjenstå. Da vil de være garantert plass i serieligaen hvis det ikke går veien i omspillet.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Odd (3-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Gregersen-dobbel i MLS – stanget Atlanta til seier

  Stian Gregersen headet inn to hjørnespark og ble den store helten da Atlanta United snudde til 2-1-seier over Columbus Crew i MLS søndag.

  United lå under ved pause foran 42.601 tilskuere på hjemmebane, men Gregersen rettet opp det ved å knuse gjesteforsvarerne i lufta på to hjørnespark fra Saba Lobjanidze i det 60. og det 77. minutt.

  Begge ganger løp han inn, tårnet over to motspillere og stanget ballen utagbart i nettet fra kort hold. Det var Gregersens to første mål for Atlanta United.

  – Det var lagscoringer. Servene fra Saba var fantastiske, og Jay (Fortune) sto for flotte sperrer slik at jeg kunne løpe meg fri og score. Vi hadde planlagt det slik, sa Gregersen.

  Han ble etter kampen uttatt på rundens lag i MLS. (NTB)

  MLS Toronto Atlanta Soccer
  Foto: Danny Karnik / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal