Varsler flere dopingsaker

IOC varsler flere positive dopingprøver fra Beijing-OL.

IOK-medlem Gerhard Heiberg
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

IOC-medlem Gerhard Heiberg sier de har grunn til å vente flere avsløringer etter at seks utøvere nå er tatt.

- Vi er ikke ferdig med prøvene, men det aner oss at det kan være noen til og det må vi få lov til å komme tilbake på, sier Gerhard Heiberg til NRK.

Heiberg var selv i møter i Lausanne i går, og fikk en oversikt over hvor langt dopingjegerne har kommet i å undersøke de over 900 blodprøvene fra OL-utøvere i Beijing.

- Dette må vi gjøre grundig og ordentlig selvfølgelig, og da bruker vi nødvendig tid, så det vil ta noen uker til og da vet vi mer enn vi gjør i dag, sier IOC-medlemmet.

Ikke klar under OL

IOC vil ikke gå ut med opplysninger om de seks som er tatt, men Den italienske olympiske komiteen bekrefter onsdag at sølvvinner og stjernesyklist Davide Rebellin er en av de som var bloddopet. Alle har testet positivt på CERA, tredjegenerasjons EPO.

- Denne nye måten var ikke helt klar under lekene i Beijing, men er blitt klar etterpå. Vi kan jo bevare disse prøvene i åtte år, så vi har analysert disse etter den nye prosessen og det er nok mer enn seks, men dette er som sagt på et forberedende stadium så vi får komme tilbake til saken om noen uker, avslutter Heiberg.

Les også: Toppsyklist tatt i doping

Siste nytt

 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal
 • Solskjær fekk hjelp av Bournemouth

  Bournemouth scora fire mål den siste halve omgangen og knuste Leicester 4-1. Det jublar Ole Gunnar Solskjær for.

  James Vardy gav Leicester leiinga midt i første omgang. Men Junior Stanislas og Dominic Solanke scora to gonger på eitt minutt. Så fekk Leicesters Caglar Söyüncü raudt kort.

  I sluttminutta scora Bournemouth først på sjølvmål, deretter ved Solanke på nytt.

  For Bournemouth betyr dette fornya sjanse til å unngå nedrykk, for Leicester at fjerdeplassen ryk dersom Solskjærs Manchester United slår Southampton måndag.

  Dominic Solanke
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ventura nr 10 i B-touren

  Det ble delt 10.-plass for Kristoffer Ventura på PGAs B-tour etter en god avslutningsdag i Texas søndag.

  Ventura hadde fem birdiar og en bogey siste dag. Det ble totalt 17 under par for Ventura. 25-åringen spilte solid gjennom hele helgen og fortsatte den gode formen fra forrige uke.

  Da viste han tegn til storform under PGA-turneringen i Detroit. Der lå han i øvre del av resultatlista hele veien og endte til slutt som nummer 21.

  Kristoffer Ventura
  Foto: Mike Lawrie / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal