NRK Meny
Normal

Varsler flere dopingsaker

IOC varsler flere positive dopingprøver fra Beijing-OL.

IOK-medlem Gerhard Heiberg
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

IOC-medlem Gerhard Heiberg sier de har grunn til å vente flere avsløringer etter at seks utøvere nå er tatt.

- Vi er ikke ferdig med prøvene, men det aner oss at det kan være noen til og det må vi få lov til å komme tilbake på, sier Gerhard Heiberg til NRK.

Heiberg var selv i møter i Lausanne i går, og fikk en oversikt over hvor langt dopingjegerne har kommet i å undersøke de over 900 blodprøvene fra OL-utøvere i Beijing.

- Dette må vi gjøre grundig og ordentlig selvfølgelig, og da bruker vi nødvendig tid, så det vil ta noen uker til og da vet vi mer enn vi gjør i dag, sier IOC-medlemmet.

Ikke klar under OL

IOC vil ikke gå ut med opplysninger om de seks som er tatt, men Den italienske olympiske komiteen bekrefter onsdag at sølvvinner og stjernesyklist Davide Rebellin er en av de som var bloddopet. Alle har testet positivt på CERA, tredjegenerasjons EPO.

- Denne nye måten var ikke helt klar under lekene i Beijing, men er blitt klar etterpå. Vi kan jo bevare disse prøvene i åtte år, så vi har analysert disse etter den nye prosessen og det er nok mer enn seks, men dette er som sagt på et forberedende stadium så vi får komme tilbake til saken om noen uker, avslutter Heiberg.

Les også: Toppsyklist tatt i doping

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst