Hopp til innhold

Varsler «radikale» endringer etter Formel 1-nedtur: – En av de verste dagene jeg har hatt

Mercedes fikk virkeligheten rett i fleisen da sesongen startet med en overlegen seier til Red Bull og Max Verstappen. Det vil Toto Wolff gjøre noe med.

S5JGCCFd2Bs

IKKE FORNØYDE: Toto Wolff og Lewis Hamilton er langt fra tilfredse med Mercedes-bilen etter sesongåpningen.

Foto: PETER PARKS / AFP

– Dette er en av de verste dagene jeg har hatt i racingsporten. Det var ikke bra i det hele tatt, vi mangler fart både til høyre, venstre og rett frem, oppsummerer Toto Wolff overfor Sky Sports.

Igjen fikk Mercedes-laglederen se Red Bull og Max Verstappen vinne et løp. Bedre ble det neppe av at Red Bull og Sergio Perez også kapret andreplassen.

I motsetning til Mercedes, har de en bil som fungerer på alle parametere.

– Red Bull er bare på en annen planet. Det er det som gjør vondt, de er så langt foran oss. Det minner meg om våre beste år, da tok vi sekunder på alle andre. Det er der lista ligger, og vi må ta ett skritt av gangen for å komme tilbake. Men det kan vi absolutt klare, tror Wolff.

XGg1WJ3lzD0

Toto Wolff varsler radikale endringer på motoren.

Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Varsler radikale endringer

Mercedes-stjernen Lewis Hamilton endte på femteplass i helgens Bahrain Grand Prix.

Ikke en dårlig plassering isolert sett, men ikke noe å sprette champagnen for når man har blitt verdensmester syv ganger tidligere.

Nå varsler Wolff at det vil bli foretatt store grep på verkstedet for at bilen skal bli mer slagkraftig.

– Jeg tror det som trengs er mye mer radikale forandringer enn å bare håpe på en oppgradering som utgjør noen hundredeler, sier Wolff.

5PmIdlsSzps

Slike bilder av en feirende Verstappen er blitt dagligdags for Formel-fansen.

Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Mener Mercedes bløffer

Uttalelsene vekker oppsikt, og blir gjengitt av en rekke store medier, men Viaplays Formel 1-ekspert Stein Pettersen tror ikke Wolff er helt ærlig,

Han mener man bør ta det Mercedes-sjefen sier med en liten klype salt.

– Hadde Mercedes vært så usikre som de gir uttrykk for nå, hadde de kommet med et annet konsept inn i sesongen. Jeg tror ikke de hadde tatt med seg disse såkalte «zero-poddene» som nesten ikke er synlige på denne bilen hvis de var så usikre som de fremstår nå, sier Pettersen til NRK.

Han påpeker at hele Mercedes-laget var under et voldsomt press hele fjorårssesongen med en bil som ikke fungerte, og han tror ikke de ønsker å ha et slikt press på verken førerne eller laget nå.

Derfor prøver de å snakke det litt ned, og jeg tror egentlig ikke at Mercedes er så langt bak. De er ikke der at de kan kjempe mot Red Bull på en dag som de hadde på søndag, men at de er nærmere å finne en løsning på denne bilen, tror eksperten.

– Wolf sier at de vurderer det han kaller radikale endringer på bilen. Hva tror du de vurderer å gjøre, og hvor sannsynlig er det at de klarer å få en konkurransedyktig bil denne sesongen?

– Det de kan gjøre er å gå bort fra det konseptet de har holdt på med i litt over en sesong, og jeg er ganske sikker på at de har et annet design i bakhånd et eller annet sted, men det er et design de ikke har fått mulighet til å teste. Det gjør meg usikker, og kostnadstaket i Formel 1 gjør at det blir vanskeligere for Mercedes, som normalt sett hadde satt på 100 ekstra ingeniører for å jobbe med konseptet, men det har de ikke anledning til nå, svarer Pettersen.

– Inne på et eller annet

Han ber om at Formel-fansen er mer tålmodige før de avskriver Mercedes.

– Jeg tror vi skal gi dette et par løp til, for på testingen så det ut som Mercedes holdt på med et eller annet, de så bra ut den første dagen, så sleit de voldsomt dag to, men gjorde justeringer som gjorde at bilen så mye bedre ut på dag tre. De er inne på et eller annet, mener eksperten.

Fjorårets sesong ble en eneste lang triumfferd for Verstappen og Red Bull, som kunne juble for verdensmestertittelen etter å ha vunnet 15 av 22 mulige løp.

Lewis Hamilton, som for andre år på rad måtte se langt etter tittelen han har vunnet syv ganger tidligere, mener i likhet med Wollf at bilen ikke holder mål.

– Mye raskere enn oss

Hamilton endte på femteplass i Bahrain etter å ha blitt slått av to Red Bull-biler, én Aston Martin og én Ferrari.

– Vi kan definitivt ikke kjempe mot Ferrari for øyeblikket. De var mye raskere enn oss, det samme var Aston Martin. Vi er det fjerde raskeste laget og er på vei bakover. Vi har mye jobb å gjøre for å tette gapet, sier Hamilton ifølge Sky Sports.

Hvem vinner førermesterskapet denne sesongen?

Mercedes-fører George Russell, som havnet på syvendeplass i Bahrain, spår at Red Bull blir overlegne også denne sesongen.

– Dette mesterskapet er skreddersydd for dem. Jeg tror ikke noen kommer til å kjempe med dem om tittelen i år. De bør vinne hvert eneste løp med den yteevnen de har, sier Russell ifølge BBC.

Det gjenstår 22 løp igjen denne sesongen. Neste på programmet er i Jeddah i Saudi-Arabia 19. mars.

Siste nytt

 • NRK og VG skal vise morgendagens fotballhelter

  I sommer skal Norges U19- og U21-landslag på herresiden spille EM. NRK og VG skal sammen vise alle kampene fra de to mesterskapene.

  – Sammen skal to av Norges aller største mediehus vise frem morgendagens helter på gressmatta. Det gleder vi oss veldig til, og samarbeidet vil komme hele det norske fotballpublikummet til gode. Dette er mediemangfold i praksis, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK.

  U21-EM spilles i Romania og Georgia, fra 21. juni til 8. juli. U19-EM spilles på Malta fra 3. til 16. juli.

  NRK skal vise samtlige av Norges kamper i mesterskapet og finalene, mens VG vil sende samtlige kamper.

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Hevder Tottenham er enig med ny trener

  Ifølge overgangsjournalisten Fabrizio Romano har Tottenham kommet til en verbal enighet om den ledige trenerjobben med Ange Postecoglou.

  Det skriver den italienske journalisten på sin Twitter-konto mandag morgen.

  Postecoglou ser ut til å forlate Celtic etter en meget suksessfull sesong. Han gjorde rent bord i skotsk fotball og ledet dem til ligagull og to cuptitler.

  – Alle partene er optimistiske for å få det i orden, skriver Romano, og hevder videre at det er snakk om timer eller dager før alt er i boks.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland klatrer to plasser på verdensrankingen

  Den norske golfstjernen Viktor Hovland ligger på 5.-plass på den oppdaterte verdensrankingen mandag. Søndag tok han sin fjerde seier på PGA-touren.

  Etter omspill mot Denny McCarthy gikk Hovland til topps i PGA-turneringen The Memorial Tournament i Ohio søndag.

  Mandag har han klatret forbi Max Homa og Zander Schauffele og innehar 5.-plassen på verdensrankingen.

  De fire beste på rankingen er uendret. Amerikaneren Scottie Scheffler troner øverst for tredje uken på rad. Spanske Jon Rahm ligger på 2.-plass, mens nordiren Rory McIlroy innehar 3.-plassen.

  Patrick Cantlay ligger på plassen foran Hovland. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste