Varsler «krig» mot Norge: – Noen taklinger blir helt forferdelige

Keeper Alma Hasanic (26) spår et slagsmål av en VM-kvartfinale, og hun har forståelse for at Montenegro blir kritisert for stygt spill.

Monte

TØFFE TAK: Slik så det ut da Norge tapte for Montenegro i EM-finalen i 2012. Nå har Karoline Dyhre Breivang (t.v.) sluttet på landslaget, mens Milena Raicevic (da het hun Knezevic) fortsatt er med

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Alma Hasanic i LHK ved seriestart

KLAR: Alma Hasanic.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Jentene har bare én agenda, og det er å krige og kline til, sier Hasanic til NRK.

Mandag så vi det igjen: Montenegro kneblet motstanderen med til tider ufint forsvarsspill, og Angola var som ventet sjanseløse i åttedelsfinalen (38-28).

Montenegro fikk faktisk en spiller utvist for filming – i eget forsvar.

– Når du går ut på en bane med den vinnerviljen, drar du i noen tråder som kanskje ikke ser så pent ut på TV, sier Hasanic.

Hasanic, som flyktet fra Bosnia til Norge som 4-åring, takket ja til Montenegro så sent som i februar i år. Da skjønte hun at veien til Norge-målet var for lang.

Nå møter hun i stedet Norge i VM-kvartfinalen, og selv om hun har flere Larvik-venninner på motsatt halvdel, blir det alt annet enn et vennlig oppgjør, skal vi tro Hasanic.

Skylder på «balkanblodet»

Andrekeeperen innrømmer at lagvenninnene av og til går for langt.

– Men jeg kan med hånden på hjertet si at ingen går ut på banen med intensjon om å skade noen. Det er bare det balkanblodet, og det å ville og krige, og uheldigvis blir noen av taklingene helt forferdelige. Men det er virkelig ikke med meningen.

– Så de angrer etterpå?

– De gjør faktisk det. Etter noen av situasjonene som har vært ille, har noen sagt unnskyld etter kampene. Det skjer i kampens hete, og det er en krig og i krig er det ingen som er snille med hverandre, sier keeperen, som har måttet finne seg i å være andrevalget så langt i VM.

Geir Oustorp

SPÅR BATALJE: NRK-ekspert Geir Oustorp.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hun mener den brutale stilen passer henne bedre enn den norske, fordi hun blir «litt mer gira og litt mer gal». Samtidig forteller hun at spillerne har samme innstilling på trening, hvor det også handler om å «drepe hverandre».

Ekspert: Norge får trøbbel

Den innstillingen må Norge matche onsdag kveld.

– De spiller med hjertet langt utenpå drakten, og de nøler ikke med å kline til. Selv mot Angola var det lureri og triks hele veien, sier NRK-ekspert Geir Oustorp

– Hvem bør vi se opp for?

– Bakspillerne. De er i verdensklasse alle tre, sier Oustorp.

Én av dem, stjernespiller Katarina Bulatović, er i motsetning til Hasanic lei av å snakke om den beryktede spillestilen.

Hun innrømmer likevel at Montenegro er blant nasjonene som er vondest å møte.

– Jeg tror det blir veldig tøft, fordi de (Norge) har et godt forsvar og er gode på kontringer. Jeg tror laget med best forsvar og keeper vinner, sier Bulatović.

Siste nytt

 • Zucca er ett tap unna sesongslutt

  Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild tapte 0-3 for Vancouver Canucks i NHL-sluttspillet etter svakt overtallsspill. Ett tap til, så er sesongen over.

  Wild vant den første kampen i førsterundeoppgjøret i best av fem, men har nå tapt de to siste. Torsdag scoret Brock Boeser Canucks' ledermål i overtallsspill i midtperioden. Antoine Roussel doblet ledelsen tidlig i 3. periode, mens Elias Pettersson satte punktum med et nytt overtallsmål i sluttminuttene.

  NHL: Western Conference Qualifications-Vancouver Canucks at Minnesota Wild
  Foto: Perry Nelson / Reuters
 • Wolves møter Sevilla i kvartfinalen

  Wolverhampton er klare for kvartfinale i europaligaen. Der møter de Sevilla, som vant sin kamp mot Roma tidligere torsdag kveld. Kvartfinalebilletten fikk de etter at de vant 2–1 sammenlagt over Omar Elabdellaouis Olympiakos.

  Laget scoret tidlig mot den greske seriemesteren og sto senere imot et til dels voldsomt press fra Elabdellaoui og hans lagkamerater. Laget fikk også hjelp fra VAR-dommerne da Olympiakos fikk ballen i mål.

  Åttedelsfinalen mellom Basel og Eintracht Frankfurt ble spilt samtidig, og den endte 4–0 sammenlagt. Dermed er Basel også videre. De møter Sjakhtar Donetsk i kvartfinalen.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Søderlund ble tomålsscorer

  Alexander Søderlund ble tomålsscorer og matchvinner da Häcken vant 2-1 over Norrköping.

  Det første målet kom etter 16 minutter og det andre scoret han 63 minutter ut i kampen.

  Alexander Söderlund innehar 5. plass med 21. poeng etter 13. spilte kamper. Norrköping ligger på 2. plass med 25. poeng.

  C6is
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal