Varsler «krig» mot Norge: – Noen taklinger blir helt forferdelige

Keeper Alma Hasanic (26) spår et slagsmål av en VM-kvartfinale, og hun har forståelse for at Montenegro blir kritisert for stygt spill.

Monte

TØFFE TAK: Slik så det ut da Norge tapte for Montenegro i EM-finalen i 2012. Nå har Karoline Dyhre Breivang (t.v.) sluttet på landslaget, mens Milena Raicevic (da het hun Knezevic) fortsatt er med

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

Alma Hasanic i LHK ved seriestart

KLAR: Alma Hasanic.

Foto: Rune Jensen / NRK

– Jentene har bare én agenda, og det er å krige og kline til, sier Hasanic til NRK.

Mandag så vi det igjen: Montenegro kneblet motstanderen med til tider ufint forsvarsspill, og Angola var som ventet sjanseløse i åttedelsfinalen (38-28).

Montenegro fikk faktisk en spiller utvist for filming – i eget forsvar.

– Når du går ut på en bane med den vinnerviljen, drar du i noen tråder som kanskje ikke ser så pent ut på TV, sier Hasanic.

Hasanic, som flyktet fra Bosnia til Norge som 4-åring, takket ja til Montenegro så sent som i februar i år. Da skjønte hun at veien til Norge-målet var for lang.

Nå møter hun i stedet Norge i VM-kvartfinalen, og selv om hun har flere Larvik-venninner på motsatt halvdel, blir det alt annet enn et vennlig oppgjør, skal vi tro Hasanic.

Skylder på «balkanblodet»

Andrekeeperen innrømmer at lagvenninnene av og til går for langt.

– Men jeg kan med hånden på hjertet si at ingen går ut på banen med intensjon om å skade noen. Det er bare det balkanblodet, og det å ville og krige, og uheldigvis blir noen av taklingene helt forferdelige. Men det er virkelig ikke med meningen.

– Så de angrer etterpå?

– De gjør faktisk det. Etter noen av situasjonene som har vært ille, har noen sagt unnskyld etter kampene. Det skjer i kampens hete, og det er en krig og i krig er det ingen som er snille med hverandre, sier keeperen, som har måttet finne seg i å være andrevalget så langt i VM.

Geir Oustorp

SPÅR BATALJE: NRK-ekspert Geir Oustorp.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Hun mener den brutale stilen passer henne bedre enn den norske, fordi hun blir «litt mer gira og litt mer gal». Samtidig forteller hun at spillerne har samme innstilling på trening, hvor det også handler om å «drepe hverandre».

Ekspert: Norge får trøbbel

Den innstillingen må Norge matche onsdag kveld.

– De spiller med hjertet langt utenpå drakten, og de nøler ikke med å kline til. Selv mot Angola var det lureri og triks hele veien, sier NRK-ekspert Geir Oustorp

– Hvem bør vi se opp for?

– Bakspillerne. De er i verdensklasse alle tre, sier Oustorp.

Én av dem, stjernespiller Katarina Bulatović, er i motsetning til Hasanic lei av å snakke om den beryktede spillestilen.

Hun innrømmer likevel at Montenegro er blant nasjonene som er vondest å møte.

– Jeg tror det blir veldig tøft, fordi de (Norge) har et godt forsvar og er gode på kontringer. Jeg tror laget med best forsvar og keeper vinner, sier Bulatović.

Siste nytt

 • Johansen spilte da Fulham avanserte

  Landslagskaptein Stefan Johansen var tilbake på Fulhams midtbane, da de vant 2-0 mot Sheffield Wednesday og sikret avansement i ligacupen.

  Johansen har slitt med spilletid for Fulham i Premier League, men spilte hele kampen mot Sheffield Wednesday.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Paul Childs / AP
 • Vipers enkelt videre i håndball-NM

  Vipers hadde ingen problemer med å ta seg til fjerde runde i håndball-NM. De regjerende mesterne vant 39-15 mot Randesund. Larvik er derimot ute etter 24-27-tap for Gjerpen. Flint Tønsberg og Sola avanserte også til fjerde runde.

  EHF Champions League: RK Krim Mercator – Vipers (26-27)
  Foto: Borut Zivulovic / NTB
 • De Boer blir trener for Nederland

  Frank de Boer blir ny trener for Nederlands fotballandslag. Han har skrevet under en toårskontrakt og skal være trener til over VM-sluttspillet i 2022.

  50-åringen erstatter Ronald Koeman, som sluttet i landslagsjobben for å ta over Barcelona.

  Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal