NRK Meny

Varis doptatt igjen

Skiskytteren Kaisa Varis har på nytt avlagt positiv dopingprøve.

Kaisa Varis
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Kilde: NTB, NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Etter det NRK kjenner til skal hun ha avlagt positiv A-prøve i forbindelse med verdenscuprennene i Oberhof den første helgen etter nyttår.

Det internasjonale sliskytterforbundet vil ikke kommentere saken før B-prøven er analysert. Det skjer trolig ikke før etter helgen.

Varis debuterte som verdenscupen i Lahti i fjor. Før det var hun mest kjent for å han blitt tatt for doping under ski-VM i Val di Fiemme 2003. Det ble derfor en del bråk da hun meldte overgang til skiskyting.

Den svenske landslagssjefen Staffan Eklund uttalte da blant annet til Aftonbladet at Varis ikke hadde noe i idretten i gjøre.

Les også: - Fryktelig trist

- Mistanken er ubegrunnet

- Jeg har ikke opplevd noe negativt i skiskyttermiljøet. Jeg har ikke mottatt noen negativ bemerkninger, og jeg håper ingen har noen grunn til å angripe meg, sa Kaisa Varis til NRK etter at hun vant sin første verdenscupseier i Ruhpolding 11. januar.

Da ble Solveig Rogstad beste norske jente på femteplass på sprinten. Dermed var Varis en brennhet kandidat til VM-suksess i svenske Östersund, som starter om to uker.

Hun hevder fortsatt at ikke har brukt ulovlige midler.

- Ifølge informasjon jeg har fått fra IBU er det rettet en dopingmistanke mot meg. Mistanken er ubegrunnet, og jeg har bedt om at saken etterforskes videre. På grunn av at saken er under fortsatt behandling, er den ikke offentlig, men jeg har rett til å fortelle om mistanken som er rettet mot meg, og jeg har valgt å gjøre det, skriver Varis i en melding til den finske TV-kanalen YLE,

Det finske skiskytterforbundet melder at ingen av deres ledere eller funksjonærer er innblandet i den nye Varis-avsløringen. 

Generalsekretæren i det finske skiforbundet, Jari Pirainen, sier til NRK.

- Jeg håper ikke dette vil legge en svart skygge over hele finsk idrett.

Overrasket

- Først og fremst er jeg veldig overrasket, jeg absolutt ikke trodd det at hun skulle tatt noe doping. Selv om hun har blitt tatt før så trodde jeg at hun var rein nå altså, sier Solveig Rogstad til NRK.

Hvorden opplever du antidopingarbeidet til Det internasjonale skiskytterforbundet ?

- Det har vært mye testing. Alle de norske har blitt innkalt til blodtesting før start. Og etter seieren min så ble jeg testet. I tillegg kom antidoping Norge til Anterselva og testet oss. Så hvis det er like bra hos andre nasjoner, så burde de klare å fange opp slike ting, sier Rogstad videre.

- Jeg trodde virkelig at hun hadde lært fra det som har skjedd før og at de ikke holdt på med slike ting nå, så dette er kjempesynd for de. Jeg skjønner ikke hvorfor Kaisa Varis har gjort dette hvis det er bevist at hun har tatt sjansen på noe slikt, jeg synes det er merkelig, sier hun videre.

Tror du at man får flere avsløringer ?

- Jeg vil ikke spekulere i det. Jeg går ut ifra at alle er reine til det motsatte er bevist, avslutter hun

 

-  Jeg har ikke opplevd noe negativt i skiskyttermiljøet. Jeg har ikke mottatt noen negativ bemerkninger, og jeg håper ingen har noen grunn til å angripe meg,

Siste nytt

  • Gull og sølv i junior-VM i skyting

    Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad sikret norsk gull i lagkonkurransen på 50 meter liggende under junior-VM i pistol- og rifleskyting.

    Trioen vant klart foran USA og Kina. Med totalt 1859,7 poeng ble samtidig juniorrekorden knust med 4,2 poeng.

    På herresiden ble det norsk lagsølv for Henrik Larsen, Jo-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp