NRK Meny
Normal

Varis doptatt igjen

Skiskytteren Kaisa Varis har på nytt avlagt positiv dopingprøve.

Kaisa Varis
Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Etter det NRK kjenner til skal hun ha avlagt positiv A-prøve i forbindelse med verdenscuprennene i Oberhof den første helgen etter nyttår.

Det internasjonale sliskytterforbundet vil ikke kommentere saken før B-prøven er analysert. Det skjer trolig ikke før etter helgen.

Varis debuterte som verdenscupen i Lahti i fjor. Før det var hun mest kjent for å han blitt tatt for doping under ski-VM i Val di Fiemme 2003. Det ble derfor en del bråk da hun meldte overgang til skiskyting.

Den svenske landslagssjefen Staffan Eklund uttalte da blant annet til Aftonbladet at Varis ikke hadde noe i idretten i gjøre.

Les også: - Fryktelig trist

- Mistanken er ubegrunnet

- Jeg har ikke opplevd noe negativt i skiskyttermiljøet. Jeg har ikke mottatt noen negativ bemerkninger, og jeg håper ingen har noen grunn til å angripe meg, sa Kaisa Varis til NRK etter at hun vant sin første verdenscupseier i Ruhpolding 11. januar.

Da ble Solveig Rogstad beste norske jente på femteplass på sprinten. Dermed var Varis en brennhet kandidat til VM-suksess i svenske Östersund, som starter om to uker.

Hun hevder fortsatt at ikke har brukt ulovlige midler.

- Ifølge informasjon jeg har fått fra IBU er det rettet en dopingmistanke mot meg. Mistanken er ubegrunnet, og jeg har bedt om at saken etterforskes videre. På grunn av at saken er under fortsatt behandling, er den ikke offentlig, men jeg har rett til å fortelle om mistanken som er rettet mot meg, og jeg har valgt å gjøre det, skriver Varis i en melding til den finske TV-kanalen YLE,

Det finske skiskytterforbundet melder at ingen av deres ledere eller funksjonærer er innblandet i den nye Varis-avsløringen. 

Generalsekretæren i det finske skiforbundet, Jari Pirainen, sier til NRK.

- Jeg håper ikke dette vil legge en svart skygge over hele finsk idrett.

Overrasket

- Først og fremst er jeg veldig overrasket, jeg absolutt ikke trodd det at hun skulle tatt noe doping. Selv om hun har blitt tatt før så trodde jeg at hun var rein nå altså, sier Solveig Rogstad til NRK.

Hvorden opplever du antidopingarbeidet til Det internasjonale skiskytterforbundet ?

- Det har vært mye testing. Alle de norske har blitt innkalt til blodtesting før start. Og etter seieren min så ble jeg testet. I tillegg kom antidoping Norge til Anterselva og testet oss. Så hvis det er like bra hos andre nasjoner, så burde de klare å fange opp slike ting, sier Rogstad videre.

- Jeg trodde virkelig at hun hadde lært fra det som har skjedd før og at de ikke holdt på med slike ting nå, så dette er kjempesynd for de. Jeg skjønner ikke hvorfor Kaisa Varis har gjort dette hvis det er bevist at hun har tatt sjansen på noe slikt, jeg synes det er merkelig, sier hun videre.

Tror du at man får flere avsløringer ?

- Jeg vil ikke spekulere i det. Jeg går ut ifra at alle er reine til det motsatte er bevist, avslutter hun

 

-  Jeg har ikke opplevd noe negativt i skiskyttermiljøet. Jeg har ikke mottatt noen negativ bemerkninger, og jeg håper ingen har noen grunn til å angripe meg,

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund