Hopp til innhold

Drillo med «vond følelse» etter Norge-kamp: – Skremmende

Norge leverte en særdeles «svak» første halvtime mot Finland. Egil «Drillo» Olsen satt igjen med en dårlig følelse etter kampen.

Egil Olsen, Martin Ødegaard

SKUFFET: Norge og Martin Ødegaard leverte ingen stor forestilling mot Finland hjemme på Ullevål søndag. Det får Drillo bekymret.

Foto: NTB

Mot Finland fikk Alexander Sørloth – som har vært ute med sykdom store deler av samlingen – tillit fra start og grep muligheten med begge hender.

Det tok bare ett minutt etter pause før Sørloth pirket inn utligningen i kampen som endte 1–1. Det skjedde etter det som var en mørk første omgang for Norge – hvor Benjamin Källman hadde ført gjestene opp i ledelsen.

– Førsteomgangen er fryktelig svak. Vi kommer oss på slutten og får skapt noen farligheter. Andreomgangen kjører vi over dem og bør vinne kampen. Vi skaper nok til å gjøre det, sier Sørloth til NRK etter kampen.

– Den første halvtimen er tynn og vi gjør ikke det vi skal, sier midtstopper Stefan Strandberg til NRK.

– Vi er veldig misfornøyde med den første halvtimen i dag. Det var tregt og det var litt sirup over oss. Men vi avsluttet veldig bra og burde vunnet komfortabelt, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Assistenttrener Kent Bergersen var alt annet enn fornøyd da Norge lå under til pause og trenerteamet så seg nødt til å ta grep. Resultatet ble tre bytter.

– Vi ønsker å få litt mer intensitet. Første halvtimen her kan vi ikke være bekjent av. Det tok seg litt opp på slutten, så vi ønsker litt mer trøkk og intensitet, sa han til TV 2.

Han fikk støtte fra flere eksperter.

– En svak norsk omgang, sa TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

– Høyt press med dårlig kvalitet er ikke særlig lurt. Det var stor strekk i laget og vi gjorde det meste galt det første kvarteret, sa Egil «Drillo» Olsen i TV 2-studio.

– Er dette mulig?

Og den tidligere landslagssjefen satt igjen med en vond følelse etter kampen.

– Etter en skremmende dårlig første halvtime ble det ikke så ille etter vært. Men jeg sitter igjen med den vonde følelsen jeg satt igjen med etter en halvtime spill: Er dette mulig? Litt bedre ble det, men det var ikke noen stor kamp, sa Drillo.

Privatlandskamp i fotball for menn: Norge - Slovakia (2-0)

BEKYMRET: Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Solbakken var mest irritert over at Norge ikke tok bedre vare på mulighetene de fikk.

– Det hadde smakt godt med en seier i den siste kampen her, selv om jeg ser at vi prøver noen nye spillere.

– De etablerte spillerne får ta det største ansvaret. De kan konseptet inn og ut. Defensivt får vi lange avstander og liten intensitet, mens offensivt spiller vi veldig langsomt, sier Solbakken til TV 2.

Østigård: – Svakt av meg

Norge så ut til å få en verst tenkelig start da Marcus Forss stanget ballen i nettet tre minutter ut i kampen. Gleden skulle likevel bli kortvarig for finnene, for målet ble raskt avblåst for offside.

Men i den kalde Oslo-luften, skulle Finland finne varmen igjen før pause. Drøyt halvtimen ut i omgangen var vanligvis hodesterke Leo Skiri Østigård bakpå i duellen med Benjamin Källman. Den tidligere Viking-spilleren var knallsterk i lufta og dunket gjestene i ledelsen – til ellevill jubel fra de få fremmøtte i bortesvingen på Ullevaal.

Les også: Kastet klærne foran fansen: – Jeg tenkte ikke så langt

Østigård
Østigård

– Vanligvis er Østigård så sikker i duellspillet, men her tapte han faktisk en hodeduell i egen 16-meter, sa NRKs radiokommentator Olav Traaen om involveringen til Napoli-spilleren.

– Det var meget svakt av meg å tape den duellen der og det er et altfor lett mål til Finland, sier Østigård til NRK etter kampen.

Norge var frempå med et par farligheter før omgangslutt, men en god Lukás Hrádecky gjorde at Finland gikk til pause i ledelsen. Både Patrick Berg og Martin Ødegaard hadde hver sin gode mulighet, men klarte ikke å overliste sisteskansen.

Passerte pappas rekord

Men det skulle ikke ta mange minuttene etter pause før Norge endelig kunne få noe å juble for. Sørloth, som ifølge seg selv har slitt med influensa eller forkjølelse de siste dagene, fikk tillit fra start og grep muligheten. Spissen fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål da han ble servert av Marcus Holmgren Pedersen.

Fotball, privatlandskamp: Norge – Finland

SCORET: Alexander Sørloth reddet uavgjort for Norge med sitt 16. landslagsmål.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Utover i omgangen presset Norge på for ledelsesmålet, men i snøfallet på Ullevaal, ble det ikke en sen avgjørende scoring som mot Irland. Hugo Vetlesen kunne fått en drømmedebut på A-landslaget, men traff ikke godt nok i sluttminuttene.

En liten trøst for Sørloth, som var skuffet etter kampen, var at han passerte pappa Gøran Sørloths antall på 15 landslagsmål.

– Jeg har ventet litt på det og vi har snakket en del om det. Det var deilig. Det var egentlig det eneste å ta med seg i dag, sier Sørloth til NRK.

Siste nytt

 • Zelenskyj kontaktet Macron igjen med OL-bekymring

  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortsetter å kjempe for at russere ikke skal få delta i Paris-OL 2024.

  I sin daglige tale søndag sa presidenten at om Russland tillates å delta i OL i Paris i 2024, vil det vise at «terrorisme kan være akseptabelt»:

  Zelenskyj sa også at han har skrevet et brev til Frankrikes president Emmanuel Macron der han tok opp saken på nytt. Ukraina har truet med å boikotte neste års OL om russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  Sist uke åpnet Den internasjonale olympiske komité (IOC) for russiske og belarusisk deltakelse i OL under nøytralt flagg og uten nasjonssymboler, og at man skal se på mulighetene for at de tas inn i varmen igjen. (NTB)

  OLY IOC Russia Ukraine
  Foto: Natacha Pisarenko / AP
 • Djokovic tilbake som verdensener

  Novak Djokovic er tilbake øverst på verdensrankingen i tennis etter sin tiende seier i Australian Open. Casper Ruud faller én plass og er nummer fire.

  35 år gamle Djokovic tar over plassen til Carlos Alcaraz som går ned til 2.-plass. Greske Stefanos Tsitsipas, som tapte søndagens finale i Australian Open mot Djokovic, er på 3.-plass foran Casper Ruud, som røk ut i annen runde i Melbourne.

  Djokovic hopper fire plasser til toppen. Så mange plasser har aldri en herrespiller avansert til nummer én siden den offisielle rankingen startet i 1973.

  Serberen har allerede rekorden med flest uker på toppen av verdensrankingen av mannlige spillere med 373. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Mark Baker / AP
 • Napoli avgjorde sent: Stø kurs mot seriegull

  Giovanni Simeone avgjorde sent da Napoli slo Roma 2-1 søndag kveld. De har stø kurs mot sitt første seriegull siden 1990.

  Luken ned til Inter på 2. plass er nå på 13 poeng, og Napoli ser ustanselige ut.

  Spissen Victor Osimhen sendte Napoli i føringen i første omgang, men Stephan El Shaarawy så ut til å spolere festen med sin utligning etter 75 minutters spill. Men Simeone ville det annerledes og ble den store helten fire minutter før full tid.

  Etter 20 serierunder er det 13 poeng ned til Inter på 2. plass, og Napoli har vunnet hele 17 ligakamper denne sesongen.

  I sine to neste kamper er de store favoritter når de møter Spezia og Cremonese, to av bunnlagene i Serie A.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Alessandro Garofalo / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste