VAR får knallhard kritikk: – Tull og tøys at det dømmes straffe

NRKs fotballeksperter mener begge de to første franske målene i VM-finalen kunne vært annullert.

STRAFFE ELLER IKKE?: Meningene er mange om straffen som sørget for fransk ledelse i VM-finalen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Uffa meg. Alle som har greie på fotball skjønner at det der er tull og tøys, sier NRKs fotballekspert Egil Olsen om straffesituasjonen.

Ivan Perisic fikk ballen i hånda i egen 16-meter, og de franske spillerne stormet mot dommer Néstor Pitana. Han var derimot klar på at det ikke var en straffbar hands.

Den avgjørelsen ble omgjort etter at han hadde studert videobildene på oppfordring fra dommerne i videorommet. En korrekt avgjørelse, sier NRKs andre fotballekspert, Carl-Erik Torp.

– Det er lite klaging fra kroatene, de skjønte nok hvor dette bar. De har en magefølelse på om dette var straffbart eller ikke. Slik jeg ser det er det en helt riktig avgjørelse av den argentinske dommeren.

Fra studio på Kontraskjæret sier Aleksander Schau at handsregelen nok en gang viser seg fra sin verste side.

– Dommerne sier at handsregelen er enkel å forstå. På papiret er den kanskje det, men når den skal praktiseres blir det veldig vanskelig. Néstor Pitana er en fantastisk dommer, men her synes jeg han roter, sier Schau.

– Spørsmålet er om det er en naturlig bevegelse. Han rykker litt ned med armen like før ballen treffer. Den er tvilsom, sier Lise Klaveness i pausen.

Klaveness mener derimot at VAR ikke skulle grepet inn i situasjonen.

– VAR skal kun gripe inn på klare feil. Denne situasjonen er diskuterbar, den er ikke svart/hvitt, og da mener jeg VAR burde holdt seg unna.

På Twitter er meningene mildt sagt delte.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Var det straffe? Stem her.

Aleksander Schau forteller at også Frankrikes første scoring er av det kontroversielle slaget.

– La oss være ærlig. Dette er ikke frispark, Griezmann faller lenge før kroaten kommer, sier Schau om frisparket som førte til Mandzukics selvmål og 1–0 til Frankrike.

Se høydepunktene fra VM-finalen her:

1 av 9
6,050 visninger

Se Lloris gjøre en gedigen tabbe

  • Se Lloris gjøre en gedigen tabbe

    0:15
  • Frankrike tar ledelsen etter selvmål

    0:16
  • Ivan Perišić dunker inn utligningen for Kroatia

    0:21
  • Frankrike roper på hands

    0:09
  • Dommeren dømmer straffe etter videodømming

    0:12
  • Frankrike tar tilbake ledelsen etter straffe

    0:15
  • Sjanse Kroatia

    0:08
  • Pogba sender Frankrike opp i 3-1!

    0:20
  • Mbappé dunker inn Frankrikes fjerde mål!

    0:18

Siste nytt

  • Pedersen vant verdenscupen

    Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i slalåmrennet i franske Morzine. Det betyr seier i verdenscupen sammenlagt.

    Karmøy-gutten har vært i fyr og flamme den siste tiden. 19-åringen har også vunnet slalåmcupen og super-G-cupen denne sesongen.

    Saltvik Pedersen.
    Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
  • Ruud klar for Miami Open

    Casper Ruud tapte første sett på tie break, men snudde kampen mot russiske Jevgenij Donskoj og er klar for hovedturneringen i Miami Open. Dette er første gang Ruud kvalifiserer seg for en ATP Masters-turnering, ifølge nettstedet tennis-Norge.com.

    Ruud.
    Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
  • Norge tok telemark-gull

    I den første øvelsen av telemark-VM på Rjukan tok Trym Nygaard Løken gull. Sivert Hole sørget for to nordmenn på pallen med sin bronse.

    Torsdag er det mixed lagsprint, fredag sprint og det hele avsluttes med lagsprint på lørdag.

    VM i Telemark
    Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal