Tordner mot handsregel: – Jeg forstår det ikke

MOLDE/OSLO (NRK): Molde slo tilbake etter en verst tenkelig start mot Ferencváros, men etterpå stjal den omdiskuterte handsregelen all oppmerksomheten.

Moe

FRUSTRERTE: Trener Erling Moe (t.h.) og Molde følte seg snytt etter først å ha snudd kampen mot Ferencváros.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Laster innhold, vennligst vent..

Det skulle nemlig komme to nøkkelsituasjoner mot tampen av kampen:

 • På stillingen 2-2 dro Molde-spiss Leke James seg fri og skjøt mot mål, men skuddet traff en forsvarsspiller i armen. Etter å ha konferert med VAR-dommerne, gikk dommer Carlos Del Cerro til sidelinjen, så situasjonen og konkluderte med ingen straffe.
 • Så, etter at Molde tok ledelsen 3-2, prøvde Ola Brynhildsen å komme seg unna et skudd, men ballen traff armen – og dommeren pekte på straffemerket.

– Vi får bare erkjenne at dommerne kan mer om reglene enn oss. Handsregelen skjønner ikke vi noe av, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Det gjør heller ikke Molde-trener Erling Moe.

– Det er jo ikke hands. Hvordan han får det til å være hands når den (armen) er der inne, forstår jeg ikke. Jeg håper VAR forstår, for jeg gjør det ikke, sier Moe til Viasat.

Får støtte av tidligere dommer

Moe understreker at han «overhodet ikke har peiling» på hvorfor Ferencváros fikk straffespark – og Molde ikke.

Molde-treneren forteller at dommeren ga uttrykk for at Ferencváros-spilleren falt før skuddet, og dermed ikke kunne straffes for handsen.

Brynhildsen prøvde å få armen unna, men rakk det akkurat ikke.

På pressekonferansen etter kampen fortalte Moe at han har snakket med dommere som selv ikke skjønner handsregelen.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg konkluderte på følgende måte på Twitter:

– Nå skjønner alle at handsregelen er totalt uforståelig.

Laster Twitter-innhold

Marerittstart

Tidligere Stabæk-spiller Boli varslet i et intervju med VG at Ferencváros skulle «knuse» Molde i det siste kvalik-hinderet. enkelt ble det altså ikke, men det tok bare sju minutter før 26-åringen viste at han hadde planer om å gjøre ord til handling:

Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen fikk først god tid til å sende gjennom Endre Botka, som tok et sugende løp på høyresiden. Høyrebackens innlegg fant Boli, som enkelt pirket gjestene i ledelsen.

Vondt skulle bli verre før Molde våknet for alvor. Igjen tok det bare sju minutter etter avspark i 2.-omgang, og igjen var Botka servitør. Myrto Uzuni styrte innlegget vakkert inn i det lengste hjørnet.

Snudde kampen

På dette tidspunktet slet nok den mest hardbarkede Molde-supporteren med å tro på mesterligaspill.

Men så tok Molde fyr.

Først ved Leke James, som kontrollert ekspederte en velslått corner i mål. Bare minutter senere vartet Molde opp med et nydelig angrep, som Eikrem kronet ved å hamre ballen i det lengste hjørnet.

Selv om Molde-leiren var frustrert etter ropet om straffespark, fortsatte hjemmelaget å dominere. Først fikk Ola Brynholdsen en scoring annullert da dommeren blåste frispark mot Etzaz Hussain i feltet.

Så, i det 83. minutt, stod Martin Ellingsen for det som så ut til å bli en ellevill snuoperasjon.

Men Ferencváros blåste altså straffespark etter en hands på Ola Brynhildsen tre minutter før full tid, og Igor Kharatin var sikker fra krittmerket.

Dermed ble det 3-3 – til Moldes store fortvilelse.

Nå må blåtrøyene vinne – eller spille uavgjort med minst fire scorede mål – for å ta seg videre til gruppespillet i mesterligaen.

Siste nytt

 • Holund: – Ingen kan føle seg trygge

  Hans Christer Holund sier det var en trist å få beskjeden om at lagkamerat Simen Hegstad Krüger er koronasmittet.

  – Det er fryktelig trist. Veldig mye hardt arbeid som ligger bak det å komme til OL, så det går i vasken, og det er veldig trist for Simen. Helt forferdelig, sier Holund til NRK. Han har likevel tro på at Krüger kan rekke femmila i OL.

  – Det kommer helt an hvor sjuk han blir. Med lite virus i kroppen blir man ikke veldig sjuk, og da tror jeg han blir klar for femmila, sier han.

  Holund sier smittesituasjonen er et stort nederlag for hele laget.

  – Det er en fryktelig kjedelig situasjon. Så får vi bare håpe det ikke er flere som tester positivt de neste dagene, sier Holund.

  – Vi må vente å se, tror ingen kan føle seg trygge enn så lenge, avslutter han.

  Menn Elite Allround på pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • OL-utøvere testes på Gardemoen

  Flere av norges OL-håp var på plass på Gardemoen for avreise til Beijing-OL.

  Blant dem alpinist Aleksander Aamodt Kilde, som er en stor medaljekandidat før OL.

  – Tror du det går bra å sitte på dette flyet med tanke på smitte, Aleksander?

  – Det går helt sikkert veldig fint, svarer Kilde kort til NRK.

  Skiskytterne Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og smøresjef Tobias Dahl Fenre fløy inn med privatfly tidligere på dagen for å reise med samme fly som Kilde og co.

  Skøytelandslaget med Håvard Lorentzen var også på plass, sammen langrennsjef Espen Bjervig og idrettspresident Berit Kjøll.

  Gardermoen ankomst Olympiatoppen
  Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal