Hopp til innhold

Tordner mot handsregel: – Jeg forstår det ikke

MOLDE/OSLO (NRK): Molde slo tilbake etter en verst tenkelig start mot Ferencváros, men etterpå stjal den omdiskuterte handsregelen all oppmerksomheten.

Moe

FRUSTRERTE: Trener Erling Moe (t.h.) og Molde følte seg snytt etter først å ha snudd kampen mot Ferencváros.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Laster innhold, vennligst vent..

Det skulle nemlig komme to nøkkelsituasjoner mot tampen av kampen:

 • På stillingen 2-2 dro Molde-spiss Leke James seg fri og skjøt mot mål, men skuddet traff en forsvarsspiller i armen. Etter å ha konferert med VAR-dommerne, gikk dommer Carlos Del Cerro til sidelinjen, så situasjonen og konkluderte med ingen straffe.
 • Så, etter at Molde tok ledelsen 3-2, prøvde Ola Brynhildsen å komme seg unna et skudd, men ballen traff armen – og dommeren pekte på straffemerket.

– Vi får bare erkjenne at dommerne kan mer om reglene enn oss. Handsregelen skjønner ikke vi noe av, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Det gjør heller ikke Molde-trener Erling Moe.

– Det er jo ikke hands. Hvordan han får det til å være hands når den (armen) er der inne, forstår jeg ikke. Jeg håper VAR forstår, for jeg gjør det ikke, sier Moe til Viasat.

Får støtte av tidligere dommer

Moe understreker at han «overhodet ikke har peiling» på hvorfor Ferencváros fikk straffespark – og Molde ikke.

Molde-treneren forteller at dommeren ga uttrykk for at Ferencváros-spilleren falt før skuddet, og dermed ikke kunne straffes for handsen.

Brynhildsen prøvde å få armen unna, men rakk det akkurat ikke.

På pressekonferansen etter kampen fortalte Moe at han har snakket med dommere som selv ikke skjønner handsregelen.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg konkluderte på følgende måte på Twitter:

– Nå skjønner alle at handsregelen er totalt uforståelig.

Laster Twitter-innhold

Marerittstart

Tidligere Stabæk-spiller Boli varslet i et intervju med VG at Ferencváros skulle «knuse» Molde i det siste kvalik-hinderet. enkelt ble det altså ikke, men det tok bare sju minutter før 26-åringen viste at han hadde planer om å gjøre ord til handling:

Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen fikk først god tid til å sende gjennom Endre Botka, som tok et sugende løp på høyresiden. Høyrebackens innlegg fant Boli, som enkelt pirket gjestene i ledelsen.

Vondt skulle bli verre før Molde våknet for alvor. Igjen tok det bare sju minutter etter avspark i 2.-omgang, og igjen var Botka servitør. Myrto Uzuni styrte innlegget vakkert inn i det lengste hjørnet.

Snudde kampen

På dette tidspunktet slet nok den mest hardbarkede Molde-supporteren med å tro på mesterligaspill.

Men så tok Molde fyr.

Først ved Leke James, som kontrollert ekspederte en velslått corner i mål. Bare minutter senere vartet Molde opp med et nydelig angrep, som Eikrem kronet ved å hamre ballen i det lengste hjørnet.

Selv om Molde-leiren var frustrert etter ropet om straffespark, fortsatte hjemmelaget å dominere. Først fikk Ola Brynholdsen en scoring annullert da dommeren blåste frispark mot Etzaz Hussain i feltet.

Så, i det 83. minutt, stod Martin Ellingsen for det som så ut til å bli en ellevill snuoperasjon.

Men Ferencváros blåste altså straffespark etter en hands på Ola Brynhildsen tre minutter før full tid, og Igor Kharatin var sikker fra krittmerket.

Dermed ble det 3-3 – til Moldes store fortvilelse.

Nå må blåtrøyene vinne – eller spille uavgjort med minst fire scorede mål – for å ta seg videre til gruppespillet i mesterligaen.

Siste nytt

 • Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag

  Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten.

  Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar.

  – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley.

  Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene.

  I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse».

  Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Andrew Brownbill / AP
 • Ødegaard og Arsenal skal ha ventet fem timer på flyplassen

  Først sent mandag kveld kom Martin Ødegaard og resten av Arsenal-leiren seg av gårde til Frankrike. Dårlig vær forsinket avreisen kraftig.

  Opprinnelig skulle Premier League-lagets fly ha tatt av klokken 16.15 britisk tid, men det tok fem timer før det faktisk skjedde. Det melder Arsenal-kjenneren Kaya Kaynak i Football.London.

  Ettermiddagen og kvelden ble tilbrakt på flyplassen i Luton. Forsinkelsen førte til at Arsenals obligatoriske pressekonferanse dagen før mesterligakampen mot franske Lens måtte avlyses.

  Heldigvis for Arsenal-leiren skulle de ikke ut på en langtur. Selve flyreisen til Lille ble gjort unna på under tre kvarter.

  Arsenal fikk en pangåpning på Champions League-comebacket etter over seks år utenfor turneringen. PSV Eindhoven ble knust 4-0 i den første puljekampen. Lens og Sevilla er de to andre lagene i gruppen. (NTB)

  Martin Ødegaard
  Foto: HENRY NICHOLLS / AFP
 • FIS øker premiepotten for langrenn

  Det skal lønne seg å delta i flest mulig verdenscuprenn. Pengepremiene for de beste sammenlagt i langrenn økes.

  – Potten til de beste i sammendraget går opp. De får mer penger. Dette gjøres for å stimulere til best mulig deltakelse gjennom vinteren, sier Ulf Morten Aune til NTB.

  Han er medlem av verdenscupkomiteen i langrenn i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

  Pengespørsmålet var et tema under møtene til både verdenscupkomiteen og langrennskomiteen i FIS i Zürich fredag.

  I langrennskomiteen er Espen Bjervig Norges representant.

  Pengepremiene i hvert enkelt verdenscuprenn økes også. Her er det derimot beløpet for dem mellom seks og 20 på resultatlisten som heves. For de fem beste beholdes summen fra sist sesong.

  – Dette gjøres etter ønske fra løperne, sier Aune.

  Heretter blir det også delt ut premiepenger til de ti beste lagene i lagøvelser. Her var det bare belønning til de seks beste fra før. (NTB)

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste