Hopp til innhold

Tordner mot handsregel: – Jeg forstår det ikke

MOLDE/OSLO (NRK): Molde slo tilbake etter en verst tenkelig start mot Ferencváros, men etterpå stjal den omdiskuterte handsregelen all oppmerksomheten.

Moe

FRUSTRERTE: Trener Erling Moe (t.h.) og Molde følte seg snytt etter først å ha snudd kampen mot Ferencváros.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Laster innhold, vennligst vent..

Det skulle nemlig komme to nøkkelsituasjoner mot tampen av kampen:

 • På stillingen 2-2 dro Molde-spiss Leke James seg fri og skjøt mot mål, men skuddet traff en forsvarsspiller i armen. Etter å ha konferert med VAR-dommerne, gikk dommer Carlos Del Cerro til sidelinjen, så situasjonen og konkluderte med ingen straffe.
 • Så, etter at Molde tok ledelsen 3-2, prøvde Ola Brynhildsen å komme seg unna et skudd, men ballen traff armen – og dommeren pekte på straffemerket.

– Vi får bare erkjenne at dommerne kan mer om reglene enn oss. Handsregelen skjønner ikke vi noe av, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Det gjør heller ikke Molde-trener Erling Moe.

– Det er jo ikke hands. Hvordan han får det til å være hands når den (armen) er der inne, forstår jeg ikke. Jeg håper VAR forstår, for jeg gjør det ikke, sier Moe til Viasat.

Får støtte av tidligere dommer

Moe understreker at han «overhodet ikke har peiling» på hvorfor Ferencváros fikk straffespark – og Molde ikke.

Molde-treneren forteller at dommeren ga uttrykk for at Ferencváros-spilleren falt før skuddet, og dermed ikke kunne straffes for handsen.

Brynhildsen prøvde å få armen unna, men rakk det akkurat ikke.

På pressekonferansen etter kampen fortalte Moe at han har snakket med dommere som selv ikke skjønner handsregelen.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg konkluderte på følgende måte på Twitter:

– Nå skjønner alle at handsregelen er totalt uforståelig.

Laster Twitter-innhold

Marerittstart

Tidligere Stabæk-spiller Boli varslet i et intervju med VG at Ferencváros skulle «knuse» Molde i det siste kvalik-hinderet. enkelt ble det altså ikke, men det tok bare sju minutter før 26-åringen viste at han hadde planer om å gjøre ord til handling:

Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen fikk først god tid til å sende gjennom Endre Botka, som tok et sugende løp på høyresiden. Høyrebackens innlegg fant Boli, som enkelt pirket gjestene i ledelsen.

Vondt skulle bli verre før Molde våknet for alvor. Igjen tok det bare sju minutter etter avspark i 2.-omgang, og igjen var Botka servitør. Myrto Uzuni styrte innlegget vakkert inn i det lengste hjørnet.

Snudde kampen

På dette tidspunktet slet nok den mest hardbarkede Molde-supporteren med å tro på mesterligaspill.

Men så tok Molde fyr.

Først ved Leke James, som kontrollert ekspederte en velslått corner i mål. Bare minutter senere vartet Molde opp med et nydelig angrep, som Eikrem kronet ved å hamre ballen i det lengste hjørnet.

Selv om Molde-leiren var frustrert etter ropet om straffespark, fortsatte hjemmelaget å dominere. Først fikk Ola Brynholdsen en scoring annullert da dommeren blåste frispark mot Etzaz Hussain i feltet.

Så, i det 83. minutt, stod Martin Ellingsen for det som så ut til å bli en ellevill snuoperasjon.

Men Ferencváros blåste altså straffespark etter en hands på Ola Brynhildsen tre minutter før full tid, og Igor Kharatin var sikker fra krittmerket.

Dermed ble det 3-3 – til Moldes store fortvilelse.

Nå må blåtrøyene vinne – eller spille uavgjort med minst fire scorede mål – for å ta seg videre til gruppespillet i mesterligaen.

Sportsnyheter

Supporterar barka saman i 1. divisjonskampen mellom Vålerenga og Start laurdag.

Går gjennom video etter supporterbråk: – Uakseptabel oppførsel

Det er førebels ikkje klart om slåstinga og blusskastinga i kampen mellom Start og Vålerenga vil få konsekvensar for supporterar.

Thomas Bach Sebastian Coe

Lordens olympiske dilemma

Han har gjort alt i sin makt for å hindre Russland i å delta i internasjonal sport. Nå kan det knuse hans drøm om å bli idrettens mektigste leder.

RBK-LSK

Kastet fiskekaker på banen: – Helt uakseptabelt

VAR-protestene i eliteseriekampen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Lerkendal sendte spillerne i garderoben flere ganger. Til slutt valgte dommeren å avlyse kampen.

Siste nytt

 • Voldtektsdømt utøver holdes unna OL-landsbyen

  Den nederlandske sandvolleyballspiller Steven Van de Velde skal delta i OL i Paris, men han får ikke bo i OL-landsbyen eller ha kontakt med media.

  Det opplyser den nederlandske olympiske komiteen mandag.

  Tiltakene iverksettes for å dempe reaksjonene rundt han sin deltagelse i OL.

  I I 2016 ble han dømt for voldtekt av en 12 år gammel britisk jente. Nyheten om at han er OL-klar gikk verden rundt da det ble kjent i juni.

  Van de Velde ble dømt til fire år i fengsel, men fikk lov til å sone i hjemlandet, og ble løslatt etter 12 måneder.

  – Det er en forferdelig historie, og vi forstår at det er reaksjoner rundt hans deltakelse når det er såpass brutalt, sa Anders Mol til NRK.

  Norge møter Nederland i gruppespillet fredag 2. august.

  y_lj-gRWeYw
  Foto: AP
 • Serieligaen: Disse kan Brann og Tromsø møte i neste kvalifiseringsrunde

  Brann og Tromsø starter denne uken kvalifiseringen til serieligaen. Mandag fikk de vite hvilke motstandere som potensielt venter i neste runde.

  Trekningen av turneringens 3. kvalifiseringsrunde ble gjennomført mandag.

  Brann og Tromsø håper å ta seg dit, men da må henholdsvis Go Ahead Eagles (Nederland) og KuPS (Finland) slås ut. De første kampene spilles torsdag, og begge lagene fra Eliteserien åpner på bortebane.

  Ved suksess skal Brann opp mot islandske Valur eller skotske St. Mirren, mens TIL møter Kilmarnock (Skottland) eller Cercle Brugge (Belgia). Oppgjørene spilles 8. og 15. august.

  Etter disse kampene vil det være ett hinder igjen i kvalifiseringen.

  Kommende sesong blir det tradisjonelle gruppespillet erstattet med ligaspill i europacupene. Det vil si at kvalifiserte lag spiller enkeltkamper mot ulike motstandere hjemme og borte. En samlet tabell avgjør hvem som går til utslagsfasen.

  (NTB)

  YZqa-MW4gQY
  Foto: NTB
 • LeBron James blir amerikansk flaggbærer i OL

  LeBron James (39) er valgt til å være herrenes flaggbærer for USA under åpningsseremonien i Paris-OL.

  Basketballstjernen kommer til å bære det amerikanske flagget når seremonien skal holdes på Seinen fredag.

  USAs OL-lag bekrefter nyheten på X.

  – Det er en utrolig ære å representere USA på denne globale scenen, spesielt når man kan samle hele verden sammen. Sport har kraften til å bringe oss alle sammen, og jeg er stolt over å være en del av dette viktige øyeblikket, sier James.

  Han deltar i sitt fjerde og antatt siste OL, etter å ha debutert for hele 20 år siden i Aten.

  I OL-debuten endte det med et sjokkerende tap for Argentina i semifinalen og bronsemedaljer for James og USA, men både i 2008 og 2012 ble det amerikansk gull med James på laget.

  39-åringen var ikke med i 2016 eller 2021 (utsatt fra 2020), men bestemte seg for å delta i 2024.

  USA stiller nok en gang som klare favoritter, men var nær ved å gå på en blemme mot Sør-Sudan i en oppkjøringskamp i helgen. Da sikret James 101-100-seier med de to avgjørende poengene. (NTB)

  LeBron James
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal