Tordner mot handsregel: – Jeg forstår det ikke

MOLDE/OSLO (NRK): Molde slo tilbake etter en verst tenkelig start mot Ferencváros, men etterpå stjal den omdiskuterte handsregelen all oppmerksomheten.

Moe

FRUSTRERTE: Trener Erling Moe (t.h.) og Molde følte seg snytt etter først å ha snudd kampen mot Ferencváros.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Laster innhold, vennligst vent..

Det skulle nemlig komme to nøkkelsituasjoner mot tampen av kampen:

 • På stillingen 2-2 dro Molde-spiss Leke James seg fri og skjøt mot mål, men skuddet traff en forsvarsspiller i armen. Etter å ha konferert med VAR-dommerne, gikk dommer Carlos Del Cerro til sidelinjen, så situasjonen og konkluderte med ingen straffe.
 • Så, etter at Molde tok ledelsen 3-2, prøvde Ola Brynhildsen å komme seg unna et skudd, men ballen traff armen – og dommeren pekte på straffemerket.

– Vi får bare erkjenne at dommerne kan mer om reglene enn oss. Handsregelen skjønner ikke vi noe av, kommenterte Viasat-ekspert Lars Tjærnås.

Det gjør heller ikke Molde-trener Erling Moe.

– Det er jo ikke hands. Hvordan han får det til å være hands når den (armen) er der inne, forstår jeg ikke. Jeg håper VAR forstår, for jeg gjør det ikke, sier Moe til Viasat.

Får støtte av tidligere dommer

Moe understreker at han «overhodet ikke har peiling» på hvorfor Ferencváros fikk straffespark – og Molde ikke.

Molde-treneren forteller at dommeren ga uttrykk for at Ferencváros-spilleren falt før skuddet, og dermed ikke kunne straffes for handsen.

Brynhildsen prøvde å få armen unna, men rakk det akkurat ikke.

På pressekonferansen etter kampen fortalte Moe at han har snakket med dommere som selv ikke skjønner handsregelen.

Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg konkluderte på følgende måte på Twitter:

– Nå skjønner alle at handsregelen er totalt uforståelig.

Laster Twitter-innhold

Marerittstart

Tidligere Stabæk-spiller Boli varslet i et intervju med VG at Ferencváros skulle «knuse» Molde i det siste kvalik-hinderet. enkelt ble det altså ikke, men det tok bare sju minutter før 26-åringen viste at han hadde planer om å gjøre ord til handling:

Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen fikk først god tid til å sende gjennom Endre Botka, som tok et sugende løp på høyresiden. Høyrebackens innlegg fant Boli, som enkelt pirket gjestene i ledelsen.

Vondt skulle bli verre før Molde våknet for alvor. Igjen tok det bare sju minutter etter avspark i 2.-omgang, og igjen var Botka servitør. Myrto Uzuni styrte innlegget vakkert inn i det lengste hjørnet.

Snudde kampen

På dette tidspunktet slet nok den mest hardbarkede Molde-supporteren med å tro på mesterligaspill.

Men så tok Molde fyr.

Først ved Leke James, som kontrollert ekspederte en velslått corner i mål. Bare minutter senere vartet Molde opp med et nydelig angrep, som Eikrem kronet ved å hamre ballen i det lengste hjørnet.

Selv om Molde-leiren var frustrert etter ropet om straffespark, fortsatte hjemmelaget å dominere. Først fikk Ola Brynholdsen en scoring annullert da dommeren blåste frispark mot Etzaz Hussain i feltet.

Så, i det 83. minutt, stod Martin Ellingsen for det som så ut til å bli en ellevill snuoperasjon.

Men Ferencváros blåste altså straffespark etter en hands på Ola Brynhildsen tre minutter før full tid, og Igor Kharatin var sikker fra krittmerket.

Dermed ble det 3-3 – til Moldes store fortvilelse.

Nå må blåtrøyene vinne – eller spille uavgjort med minst fire scorede mål – for å ta seg videre til gruppespillet i mesterligaen.

Siste nytt

 • O'Connor slo tilbake

  Ben O'Connor vann den 17. etappen av Giro d'Italia i dag og slo dermed tilbake etter gårsdagens andreplass.

  Sigeren er hans første i ein Grand Tour. I går tok han igjen Jan Tratnik like før mål, men vart likevel slått med sju sekund av slovenaren.

  NTT-ryttaren var 31 sekund føre austerrikaren Hermann Pernsteiner i mål. Thomas De Gendt spurtslo Ilnur Zakarin om tredjeplassen.

  Giro d'Italia
  Foto: Luca Bettini / AFP
 • Lampaert vant Brügge - De Panne

  Hjemmehåpet Yves Lampaert kom alene til mål og vant sykkelrittet Brugge-De Panne.

  Da onsdagens endagersritt beveget seg inn i avslutningen satt 13 ryttere i frontgruppen med vinnerkandidater. Én av dem var Sven Erik Bystrøm.

  Med rundt ti kilometer til mål måtte imidlertid rogalendingen se åtte av bruddkameratene forsvinne foran seg. Noen kilometer deretter angrep så Lampaert og fikk en luke han ikke ga fra seg igjen.

  Lampaert
  Foto: Luc Claessen / AFP
 • U19-EM er avlyst

  UEFA avgjorde i går at U19-EM i fotball 2020 er endeleg avlyst, etter fleire utsetjingar.

  EM skulle gått i Belfast, opprinneleg i juli, så i november, så i mars neste år.

  Ei av årsakene er at den siste runden i kvalifiseringa heller ikkje er avvikla. Der skulle Norge ha møtt Italia, Island og Slovenia.

  I EM i Finland i 2018 blei Norge nummer fem.

  Norge - Finland, U19-EM i Finland i 2018
  Foto: Juha Harju / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal