NRK Meny
Normal

Var døden nær - nå skal han stoppe Zlatan

Shane Duffy var døden nær etter en av sine første samlinger med det irske landslaget. I dag skal han stoppe Zlatan og Sverige.

26582776

LANG VEI: Duffy har etablert seg i troppen til det irske laget etter den leverskaden for seks år siden.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Allerede som 18-åring fikk Shane Duffy spille for det irske landslaget. Men landslagskarrieren startet på verst tenkelig vis.

«A freak injury»

På en av sine første A-landslagssamlinger kolliderte Duffy med målvakt Adrian Walsh. Ifølge de som var til stede var det tilsynelatende ingenting bemerkelsesverdig ved kollisjonen.

Men det var det altså. Duffy hadde skadet leveren og måtte gjennom en akutt operasjon. Landslagslegen betegnet skaden som «a freak injury».

– Det var en kollisjon man har sett tusen ganger i fotballkamper. Om 100 år har vi sannsynligivs ikke sett en lignende skade igjen, sa landslagslege John O'Byrne til RTE etter skaden.

Duffy ble kjørt rett fra trening og inn på operasjonsbordet. På mirakuløst vis var Duffy tilbake på banen etter kun tre måneder.

Må stoppe Zlatan

I dag får han kanskje debuten i et mesterskap. For Irland - mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg har jo møtt Jamie Vardy og Harry Kane. I tillegg møtte jeg Emmanuel Adebayor da han var på sitt beste. Du må bare prøve å vokse på å møte så gode spillere, sier Duffy til Western People.

Til tross for at han bare har to A-landskamper skriver svenske Expressen at han er ventet å starte i midtforsvaret sammen med John O'Shea.

Shane Duffy

IRLAND: Duffy bestemte seg for å spille for Irland, til tross for at han ble født i Nord-Irland.

Foto: John Sibley / Reuters

– Han har imponert på trening og i de kampene han har spilt. Han er en sterk spiller som har utviklet seg mye. Han er ikke klar, men har vist at han fortjener en sjans, sier Irlands assistentrener, Roy Keane.

Om han starter skal han altså stoppe Zlatan Ibrahimovic. Svenskenes superspiss har sprudlet på treningene og pressekonferansene før EM-åpningen.

– Legenden er fortsatt legenden, sa Zlatan på en pressekonferanse forrige uke.

Så får vi se om Duffy stopper legenden.

Siste nytt

 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal