Var døden nær - nå skal han stoppe Zlatan

Shane Duffy var døden nær etter en av sine første samlinger med det irske landslaget. I dag skal han stoppe Zlatan og Sverige.

26582776

LANG VEI: Duffy har etablert seg i troppen til det irske laget etter den leverskaden for seks år siden.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Allerede som 18-åring fikk Shane Duffy spille for det irske landslaget. Men landslagskarrieren startet på verst tenkelig vis.

«A freak injury»

På en av sine første A-landslagssamlinger kolliderte Duffy med målvakt Adrian Walsh. Ifølge de som var til stede var det tilsynelatende ingenting bemerkelsesverdig ved kollisjonen.

Men det var det altså. Duffy hadde skadet leveren og måtte gjennom en akutt operasjon. Landslagslegen betegnet skaden som «a freak injury».

– Det var en kollisjon man har sett tusen ganger i fotballkamper. Om 100 år har vi sannsynligivs ikke sett en lignende skade igjen, sa landslagslege John O'Byrne til RTE etter skaden.

Duffy ble kjørt rett fra trening og inn på operasjonsbordet. På mirakuløst vis var Duffy tilbake på banen etter kun tre måneder.

Må stoppe Zlatan

I dag får han kanskje debuten i et mesterskap. For Irland - mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg har jo møtt Jamie Vardy og Harry Kane. I tillegg møtte jeg Emmanuel Adebayor da han var på sitt beste. Du må bare prøve å vokse på å møte så gode spillere, sier Duffy til Western People.

Til tross for at han bare har to A-landskamper skriver svenske Expressen at han er ventet å starte i midtforsvaret sammen med John O'Shea.

Shane Duffy

IRLAND: Duffy bestemte seg for å spille for Irland, til tross for at han ble født i Nord-Irland.

Foto: John Sibley / Reuters

– Han har imponert på trening og i de kampene han har spilt. Han er en sterk spiller som har utviklet seg mye. Han er ikke klar, men har vist at han fortjener en sjans, sier Irlands assistentrener, Roy Keane.

Om han starter skal han altså stoppe Zlatan Ibrahimovic. Svenskenes superspiss har sprudlet på treningene og pressekonferansene før EM-åpningen.

– Legenden er fortsatt legenden, sa Zlatan på en pressekonferanse forrige uke.

Så får vi se om Duffy stopper legenden.

Siste nytt

 • Dyrhaug kan gå på Beitostølen

  På grunn av skader i både skulder og legg, hadde Niklas Dyrhaug bestemt seg for å droppe både nasjonal åpning på Beitostølen og verdenscupåpninga i Ruka. Etter en test på Beitostølen i dag, kan planenen bli endret.

  – Han forbereder seg som om han skal gå skirenn i helga, så tar vi ei vurdering inn mot fredagens 15-kilometer, sier landslagstrener Eirik Myhr Nosum til NRK.

  Niklas Dyrhaug
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Costa kan miste Barcelona-kampen

  Atlético Madrid-spissen Diego Costa er satt på sidelinjen med en fotskade. Han risikerer å gå glipp av toppkampen mot Barcelona om halvannen uke. Også kaptein Diego Godin står i fare for å miste kampen grunnet en lårskade.

  Diego Godin og Diego Costa
  Foto: Javier Soriano / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Pressekonferanse - sjakk-VM