NRK Meny
Normal

Var døden nær - nå skal han stoppe Zlatan

Shane Duffy var døden nær etter en av sine første samlinger med det irske landslaget. I dag skal han stoppe Zlatan og Sverige.

26582776

LANG VEI: Duffy har etablert seg i troppen til det irske laget etter den leverskaden for seks år siden.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Allerede som 18-åring fikk Shane Duffy spille for det irske landslaget. Men landslagskarrieren startet på verst tenkelig vis.

«A freak injury»

På en av sine første A-landslagssamlinger kolliderte Duffy med målvakt Adrian Walsh. Ifølge de som var til stede var det tilsynelatende ingenting bemerkelsesverdig ved kollisjonen.

Men det var det altså. Duffy hadde skadet leveren og måtte gjennom en akutt operasjon. Landslagslegen betegnet skaden som «a freak injury».

– Det var en kollisjon man har sett tusen ganger i fotballkamper. Om 100 år har vi sannsynligivs ikke sett en lignende skade igjen, sa landslagslege John O'Byrne til RTE etter skaden.

Duffy ble kjørt rett fra trening og inn på operasjonsbordet. På mirakuløst vis var Duffy tilbake på banen etter kun tre måneder.

Må stoppe Zlatan

I dag får han kanskje debuten i et mesterskap. For Irland - mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg har jo møtt Jamie Vardy og Harry Kane. I tillegg møtte jeg Emmanuel Adebayor da han var på sitt beste. Du må bare prøve å vokse på å møte så gode spillere, sier Duffy til Western People.

Til tross for at han bare har to A-landskamper skriver svenske Expressen at han er ventet å starte i midtforsvaret sammen med John O'Shea.

Shane Duffy

IRLAND: Duffy bestemte seg for å spille for Irland, til tross for at han ble født i Nord-Irland.

Foto: John Sibley / Reuters

– Han har imponert på trening og i de kampene han har spilt. Han er en sterk spiller som har utviklet seg mye. Han er ikke klar, men har vist at han fortjener en sjans, sier Irlands assistentrener, Roy Keane.

Om han starter skal han altså stoppe Zlatan Ibrahimovic. Svenskenes superspiss har sprudlet på treningene og pressekonferansene før EM-åpningen.

– Legenden er fortsatt legenden, sa Zlatan på en pressekonferanse forrige uke.

Så får vi se om Duffy stopper legenden.

Siste nytt

 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP
 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live