Var døden nær - nå skal han stoppe Zlatan

Shane Duffy var døden nær etter en av sine første samlinger med det irske landslaget. I dag skal han stoppe Zlatan og Sverige.

26582776

LANG VEI: Duffy har etablert seg i troppen til det irske laget etter den leverskaden for seks år siden.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Allerede som 18-åring fikk Shane Duffy spille for det irske landslaget. Men landslagskarrieren startet på verst tenkelig vis.

«A freak injury»

På en av sine første A-landslagssamlinger kolliderte Duffy med målvakt Adrian Walsh. Ifølge de som var til stede var det tilsynelatende ingenting bemerkelsesverdig ved kollisjonen.

Men det var det altså. Duffy hadde skadet leveren og måtte gjennom en akutt operasjon. Landslagslegen betegnet skaden som «a freak injury».

– Det var en kollisjon man har sett tusen ganger i fotballkamper. Om 100 år har vi sannsynligivs ikke sett en lignende skade igjen, sa landslagslege John O'Byrne til RTE etter skaden.

Duffy ble kjørt rett fra trening og inn på operasjonsbordet. På mirakuløst vis var Duffy tilbake på banen etter kun tre måneder.

Må stoppe Zlatan

I dag får han kanskje debuten i et mesterskap. For Irland - mot Sverige og Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg har jo møtt Jamie Vardy og Harry Kane. I tillegg møtte jeg Emmanuel Adebayor da han var på sitt beste. Du må bare prøve å vokse på å møte så gode spillere, sier Duffy til Western People.

Til tross for at han bare har to A-landskamper skriver svenske Expressen at han er ventet å starte i midtforsvaret sammen med John O'Shea.

Shane Duffy

IRLAND: Duffy bestemte seg for å spille for Irland, til tross for at han ble født i Nord-Irland.

Foto: John Sibley / Reuters

– Han har imponert på trening og i de kampene han har spilt. Han er en sterk spiller som har utviklet seg mye. Han er ikke klar, men har vist at han fortjener en sjans, sier Irlands assistentrener, Roy Keane.

Om han starter skal han altså stoppe Zlatan Ibrahimovic. Svenskenes superspiss har sprudlet på treningene og pressekonferansene før EM-åpningen.

– Legenden er fortsatt legenden, sa Zlatan på en pressekonferanse forrige uke.

Så får vi se om Duffy stopper legenden.

Siste nytt

 • Narvik og Grüner til eliteserien

  Grüner snudde 0–1 til 2-1-seier i kvalifiseringskampen mot Ringerike og sikret opprykket til eliteserien i ishockey torsdag.

  Oslo-lagets snuoperasjon og seier betyr at også Narvik rykker opp til øverste nivå. Ringerike rykker ned til 1. divisjon.

  Ishockey Kvalifisering til eliteserien: Ringerike - Narvik (7-2)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Slik lader Spania opp mot Norge

  Landslagssjef Luis Enrique overrasket mange med å ta ut åtte nye spillere til troppen mot Norge. Det «nye» laget må sveises sammen, og onsdag ladet stjernene opp med paintball i Madrid. Så er spørsmålet om landslagssjefen treffer blink med lagbyggingen. Bildene er brukt med tillatelse fra Det spanske fotballforbundet.

 • Norge rundspilte Danmark

  Det norske kvinnelandslaget i håndball fikk en strålende start på Golden League-turneringen da Danmark ble slått 31–20 torsdag.

  Videre i Golden League skal Norge møte Romania (lørdag) og vertsnasjon Frankrike (søndag).

  Håndball kvinner.Golden League i Frankrike 18.25. mars.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal