Denne vanvittige beinparaden reddet United-poeng

David de Geas venstrefot ble helt sentral under lørdagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United. Det var det eneste som reddet Mourinho.

Bilder med tillatelse fra TV2.

Laster innhold, vennligst vent..

33 minutter inn i kampen kom hendelsen som ble selve eksempelet for kampen på en solfylt Anfield lørdag. Liverpools Firmino dro seg ned til Uniteds høyre dødlinje og fikk lagt knallhardt inn til en Jose Matip, som lett kunne bredsidet ballen i mål

Hadde det bare ikke vært for Uniteds David de Gea, som på nærmest mirakuløst vis fikk kastet ut et venstrebein og stoppet skuddet. Det ble eksemplet, for dagens oppgjør var enveiskjøring fra ende til annen.

United hadde noen få sjanser, men det meste handlet om Liverpool. Angrep etter angrep ble rullet opp, og United lå til tider med seks forsvarere for å demme opp.

Det var kampplanen til José Mourinho å drepe Liverpools offensive spill, men etter kampen kom Liverpoolmanager Jürgen Klopp med stikk til sin kollega.

– Vi kan ikke spille på denne måten i Liverpool, men det er greit at Manchester United gjør det, sa han til BBC etter kampen.

– En fantastisk redning

David de Gea ble takket i hånda av medspillerne etter kampen. Også motspillerne var imponerte. Spesielt Joel Matip, som var så enormt nær scoring.

– Det var en fantastisk redning. Der må jeg egentlig score.

Forsvarer Joe Gomez var også skuffet.

– Det er frustrerende, med tanke på sjansene vi hadde. Vi dominerte denne kampen, sier Gomez til Premier League-kanalen etter kampen.

– Vi må se på det positive. Vi slipper ikke inn mål, og vi tar poeng mot et godt lag, sier han.

11-2 i sjansestatistikken

De to lagenes managere gikk til dagens kamp med svært forskjellige utgangspunkt. Liverpool på en sjuendeplass hadde mistet Mané i uka som var, mens Mourinho mistet Bailly, Pogba og Fellaini.

Det fikk konsekvenser for en allerede defensivt innstilt Mourinho. Det betydde at Ashley Young måtte opp på kant, og det fikk konsekvenser for en allerede defensivt innstilt Mourinho. Til tider hadde United parkert bussen, og sjansestatistikken endte 11-2 i hjemmelagets favør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sandbech vant slopestyle i USA

  Snowboardkjører Ståle Sandbech vant slopestylefinalen i det store stevnet i Breckenridge i Colorado søndag. Mons Røisland ble nummer tre. Amerikanske Chris Corning endte på plassen foran. Silje Norendal ble nummer seks i kvinnenes slopestyle.

  VINTER-OS 2018 SNOWBOARD
  Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix
 • Nytt Messi-show for Barcelona

  Lionel Messi var strålende da Barcelona igjen skaffet seg luke på tabelltoppen i spansk fotball søndag. Messi scoret tre ganger og gjorde forarbeidet til de to øvrige målene i 5-0-seieren over Levante.

  Lionel Messi
  Foto: Jose Jordan / AFP
 • Zuccarello-assist da Rangers tapte

  Mats Zuccarello bidro med en ny målgivende pasning, men kunne ikke forhindre at New York Rangers røk 3-4 for Vegas Golden Knights i NHL søndag. Zuccarello fikk registrert målgivende pasning og dermed et målpoeng da Mika Zibanejad utliknet til 2-2.

  NHL: Buffalo Sabres at New York Rangers
  Foto: Danny Wild / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal