NRK Meny
Normal

Denne vanvittige beinparaden reddet United-poeng

David de Geas venstrefot ble helt sentral under lørdagens storkamp mellom Liverpool og Manchester United. Det var det eneste som reddet Mourinho.

Bilder med tillatelse fra TV2.

Laster innhold, vennligst vent..

33 minutter inn i kampen kom hendelsen som ble selve eksempelet for kampen på en solfylt Anfield lørdag. Liverpools Firmino dro seg ned til Uniteds høyre dødlinje og fikk lagt knallhardt inn til en Jose Matip, som lett kunne bredsidet ballen i mål

Hadde det bare ikke vært for Uniteds David de Gea, som på nærmest mirakuløst vis fikk kastet ut et venstrebein og stoppet skuddet. Det ble eksemplet, for dagens oppgjør var enveiskjøring fra ende til annen.

United hadde noen få sjanser, men det meste handlet om Liverpool. Angrep etter angrep ble rullet opp, og United lå til tider med seks forsvarere for å demme opp.

Det var kampplanen til José Mourinho å drepe Liverpools offensive spill, men etter kampen kom Liverpoolmanager Jürgen Klopp med stikk til sin kollega.

– Vi kan ikke spille på denne måten i Liverpool, men det er greit at Manchester United gjør det, sa han til BBC etter kampen.

– En fantastisk redning

David de Gea ble takket i hånda av medspillerne etter kampen. Også motspillerne var imponerte. Spesielt Joel Matip, som var så enormt nær scoring.

– Det var en fantastisk redning. Der må jeg egentlig score.

Forsvarer Joe Gomez var også skuffet.

– Det er frustrerende, med tanke på sjansene vi hadde. Vi dominerte denne kampen, sier Gomez til Premier League-kanalen etter kampen.

– Vi må se på det positive. Vi slipper ikke inn mål, og vi tar poeng mot et godt lag, sier han.

11-2 i sjansestatistikken

De to lagenes managere gikk til dagens kamp med svært forskjellige utgangspunkt. Liverpool på en sjuendeplass hadde mistet Mané i uka som var, mens Mourinho mistet Bailly, Pogba og Fellaini.

Det fikk konsekvenser for en allerede defensivt innstilt Mourinho. Det betydde at Ashley Young måtte opp på kant, og det fikk konsekvenser for en allerede defensivt innstilt Mourinho. Til tider hadde United parkert bussen, og sjansestatistikken endte 11-2 i hjemmelagets favør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • VM-lag i flydrama

    Den ene flymotoren tok fyr da Saudi-Arabias VM-mannskap landet i Rostov. Det opplyser landets fotballfotbund på Twitter. Alle spillerne skal være i god behold, men det ble altså en høydramatisk ankomst for laget som skal møte Uruguay på onsdag.

    FBL-WC-2018-RUS-KSA
    Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP
  • Kaptein-Kane header inn 2-1

Sendeplan

Kl. Program Kanal