Vant US Open – la opp på direkten

Flavia Pennetta (33) var i sitt livs første Grand Slam-finale. Den vant hun, og annonserte etter kampen at hun legger opp.

Flavia Pennetta

LEGGER OPP: Flavia Pennetta bestemte seg for å legge opp da hun endelig vant en Grand Slam.

Foto: David Goldman / Ap

Flavia Pennetta slo landsvenninnen Roberta Vinci 7-6, 6-2, og vant sin første Grand Slam-tittel noensinne i sin første finale. Den italienske jente tok det jevne førstesettet, og var overlegen i det andre.

Etter kampen kom imidlertid en overraskende beskjed.

Roberta Vinci

Roberta Vinci slo Serena Williams i semifinalen og tok seg svært overraskende til US Open-finalen.

Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Etter å ha slitt 33 år for å vinne sin første Grand Slam bestemte Pennetta seg for at nok er nok, og la opp på direkten.

– Det er på denne måten jeg ønsker å si farvel til tennis sa Pennetta, og ble møtt av et stort gisp fra publikum.

– Ikke vær sånn da, smilte hun rørt til publikum.

– Jeg er veldig glad. Det er sånn alle vil slutte. Å avslutte med å ta med seg et slikt stort trofe hjem, sa hun og ble møtt av øredøvende jubel.

Overraskende finale

De to italienske jentene er jevngamle og har i flere år reist verden rundt sammen for å spille tennis. Tonen mellom de to var svært god, også etter at Pennetta hadde nedkjempet Vinci.

Ingen av de to hadde tidligere spilt i noen Grand Slam-finale, og så ut til å nyte begivenheten.

– Vi har kjent hverandre så lenge. Jeg tror den første kampen vi spilte, da var vi bare ni år gamle. Vi kjenner hverandre så godt at vi kan skrive bøker om hverandres liv, sa Pennetta.

Etter kampen spøkte Vinci med at hun burde få vinnertrofeet da Pennetta roste henne for å ha spilt godt.

Takket alt og alle

Ikke overraskende var Pennetta svært fornøyd med å ha vunnet trofeet.

– Jeg er veldig glad. Jeg trodde aldri jeg kom til å komme så langt eller at jeg skulle vinne. Det er en stor overraskelse for meg også, smilte hun.

Pennetta fikk publikum på beina med sin overraskende beskjed, og ville også takke støtteapparatet sitt.

– Jeg må takke støtteappartet mitt. Jeg setter stor pris på hva de har gjortfor meg alle disse årene. Vi har jobbet samme lenge, og det er utrolig å være her sammen med dem.

Siste nytt

 • Ackermann etappevinner i Vueltaen

  Sam Bennett syklet først over mål på den 9. etappen av Vuelta a España, men mistet seieren etter at TV-bildene viste at han dyttet Emils Liepins.i feltet tidligere på etappen. Dermed gikk seieren til Pascal Ackermann fra Tyskland.

  Ackermann
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal