NRK Meny
Normal

Vant OL-sesongens første test – slo Thingnes Bø med ett minutt

I fjor var han bare én gang blant de ti beste i verdenscupen, men torsdag vant Henrik L'Abée-Lund (31) skiskytterguttas første harde test på snø.

Skiskytterlandslaget har sesongens første snøsamling

I FORM: Henrik L'Abée-Lund er tilbake i godt slag etter en litt skuffende fjorårssesong.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg har trengt litt mer tid til omstillingen som har vært med nye trenere. I fjor følte jeg ikke at jeg fikk utbytte, men i år har ting gått bedre og nå tror jeg det kan stabilisere seg, sier Henrik L'Abée-Lund til NRK.

Torsdag skjøt han feilfritt og vant landslagets første test på snø. Under ufyselige forhold på Trysil slo han andremann Johannes Thingnes Bø med nesten ett minutt (59 sek) på testløpet.

– Det var veldig vått og mye vind. Et utfordrende skirenn, men desto morsommere å lykkes, sier L'Abée-Lund.

Bedre enn på lenge

I fjor fikk han både nye skytetrener og fysisk trener i Siegfried Mazet og Egil Kristiansen. Men det har altså ikke vært like enkelt å takle. Skytetrener Mazet innrømmet for en måned siden at de kan ha presset utøverne for hardt i fjor – i en sesong der mange ble syke.

– Selv om endringene ikke er så store tar det tid å bli en god skytter. Jeg føler jeg er på riktig vei, men at jeg fortsatt har litt å gå på, sier torsdagens testløp-vinner.

31-åringen fra Oslo har de siste sesongene havnet i skyggen av de mer meriterte landslagskollegaene. I fjor følte han seg i god fysisk form, men bommet for mye. Dermed fikk han kun én topp-ti-plassering i verdenscupen (8. plass på jaktstart i Oberhof).

Men nå tror L'Abée-Lund han er minst like god form – både fysisk og skytemessig – som for fire år siden da han var med på stafettlaget som tok VM-gull i Nove Mesto.

– Jeg sitter med en følelse av at jeg går vesentlig fortere på ski i år. På liggende skyting er jeg på sammen nivå som da og på stående skyting tror jeg at jeg er på et jevnt høyere nivå. Jeg har virkelig troen på at det kan bli en god sesong, sier han.

Trysil

2. PLASS: Se intervju med Johannes Thingnes Bø etter andreplassen på testløpet i Trysil. Foto: Ola Lunde/NRK

– Ekkelt

Dét har også Johannes Thingnes Bø – selv om han sprakk og bommet hele tre ganger på siste skyting torsdag.

– Det første testløpet for året er alltid like ekkelt egentlig. Det er nervøst og uvant, men jeg er godt fornøyd med årets første gjennomkjøring, sier Thingnes Bø til NRK.

Om de tre bommene sier han følgende:

– Jeg slet med kalde fingre.

– Det var nok litt høye skuldre og jeg jobbet litt for dårlig.

Torsdagens testløp avslutter en lengre landslagssamling på Trysil. Til uka reiser skiskytterne videre til Sjusjøen hvor sesongen starter med nasjonal åpning til helgen.

Dit kommer også flere sterke internasjonale konkurrenter som franske Martin Fourcade og russiske Anton Sjipulin.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal