Vant i går, brakk beinet i dag

Adrian Smiseth Sejersted (17) slo selveste Aksel Lund Svindal i utfor-NM onsdag. Torsdag brakk han beinet i alpinkombinasjonen.

Adrian Smiseth Sejersted

I går satte han selveste Aksel Lund Svindal på plass, i dag brakk Adrian Smiseth Sejersted beinet

Foto: Lotte Smisted Sejersted

Det var i kombi-utfordelen i mesterskapet på Hafjell han kom feil ut fra et hopp og landet på ryggen.

– Jeg hoppet litt for tidlig og kom borti en port. Dermed fikk jeg en rotasjon og landet helt feil, forteller den uheldige 17-åringen til NRK.

Fallet resulterte i et brukket leggbein. Det betyr at sesongen definitivt er over. Men selv gleder han seg over at det ikke gikk enda verre når ulykken først var ute.

Han ble sendt til Lillehammer sykehus etter uhellet.

– Kunne gått mye verre

– Det kunne gått mye verre. Jeg kunne ha ødelagt kneet, og da hadde det gått mye lengre tid før jeg hadde vært tilbake igjen. Dette var hell i uhellet, sier Adrian Smiseth Sejersted.

Da NRK snakket med ham, hadde han nettopp fått gipset det skadde beinet. Om ikke mange dager får han forhåpentlig forlate senga og går rundt på krykker, og om rundt 6 uker kan han forhåpentlig begynne å trene i alpinbakken igjen. Det er uansett i god tid før oppkjøringen til neste sesong.

– Dette var synd. Adrian har pådratt seg brudd i leggen og fikk samtidig en smell i kneet. Tilbakemeldingene er bedre enn fryktet. Vi tror han er ute seks-åtte uker. For så vidt var tidspunktet greit å skade seg på, og forhåpentligvis er han for fullt tilbake i trening i mai, opplyser sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Siste nytt

 • Russisk siger i VM-generalprøven

  Aleksandr Bolsjunov viste musklar på 15-kilometer klassisk i Cogne. Han vinn 43,7 sekund føre Iivo Niskanen. Beste norske blir Martin Løwstrøm Nyenget på ein 7.-plass. Hans Christer Holund går i mål til ein 8.-plass, 1,27 bak russaren. Didrik Tønseth får ingen draumeoppkøyring til VM og endar på ein 18.-plass. – Det var tungt. Eg merka tidleg i første runde at dette blir strabasiøst, sa Tønseth til NRK etter målgang.

  Bolshunov
  Foto: Karl-josef Hildenbrand / AFP
 • Norsk skuffelse i Cogne

  De norske var ikke i nærheten på 10 km klassisk i Cogne i dag. Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens løp, mens Anna Svendsen ble beste norske på 11. plass. Det svenske stortalentet Frida Karlsson verdenscupdebuterte med 7. plass.

  FIS Nordic Junior and U23 Cross Country World Ski Championships 2019
  Foto: Jussi Nukari / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal