Hushovd tror fortsatt på gul trøye

Thor Hushovd syklet inn til tredjeplass på dagens etappe, men har ikke gitt opp kampen om noen dager i den gule ledertrøya.

Video Hushovd tror det er mulig å få den gule trøya

Thor Hushovd tror fortsatt det er mulig å få sykle i den gule trøya.

– Det er mulig. Jeg er med foran og hvis vi kjører veldig fort på lagtempoetappen i morgen, kan jeg sitte med ledertrøya, sier Thor Hushovd til NRK etter dagens etappe.

Første etappe endte med en tredjeplass for nordmannen, som er greit fornøyd med dagens innsats.

– Jeg er passe fornøyd. En tredjeplass betyr ikke så mye dessverre, men det viser at formen er der. Når jeg klarer å ta ut alt og bare blir slått av noen som er sterkere, da må en bare være fornøyd, sier Hushovd.

Han kjempet hardt for dagens plassering.

– Jeg tror det er mange år siden jeg har gått så dypt. Det var forferdelig da jeg kom i mål på toppen av bakken, sier han.

Gilbert vant

Philippe Gilbert

Philippe Gilbert vant åpningsetappen og tok sin aller første etappeseier i Touren

Foto: Laurent Rebours / Ap

Det var Philippe Gilbert som vant første etappe av Tour de France, men en massevelten like før mål ble åpningsdagens drama.

For rundt en mil før mål kolliderte en Astana-rytter med en uoppmerksom tilskuer og gikk i asfalten. Det utløste en massevelt der minst hundre syklister var innblandet. Bare omlag 40 ryttere gikk klar. Blant dem var både Hushovd og Edvald Boasson Hagen.

Blant dem som kom bakpå, var Tourens storfavoritt Alberto Contador. Han tapte mange sekunder. Han var ikke direkte involvert i velten, men ble hindret av dem som falt.

-CYCLING-FRA-TDF2011-CONTADOR 117612701

Alberto Contador fikk en katastrofestart på Tour de France etter en massevelt.

Foto: JOEL SAGET / Afp

I mål var han halvannet minutt etter vinneren, en katastrofestart for storfavoritten.

Ingen ble skadet, men mange mistet sjansen til å være med i kampen om de fremste plassene i spurten.

På siste kilometeren stakk Fabio Cancellara, men innså at han ikke klarte å rykke fra. I stedet var det Gilbert som stakk, og han klarte å holde unna i bakken opp mot målstreken. Bare Cadel Evans holdt noenlunde følge, og ble nummer to, tre sekunder bak.

– Dette var målet mitt. Jeg visste at jeg hadde en god mulighet til å ta den gule ledertrøya, sa Gilbert.

Tøft for Boasson Hagen

Hushovd er full av lovord om lørdagens etappevinner.

– Han er fantastisk i slike avslutninger og er en vanskelig mann å slå, sier han.

Den andre norske rytteren i feltet, Edvald Boasson Hagen, kom inn til 25. plass.

– Det var forholdsvis greit. Det gikk kontrollert i starten, men det var hektisk med mye rundkjøringer, nerver og krasj, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hushovd

Hushovd gikk helt i kjelleren på Tour de Frances første etappe, det endte med tredjeplass.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Edvald

Edvald Boasson Hagen fikk det tungt mot slutten av etappen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg klarte å unngå de største uhellene, men det var tøft og hardt. På slutten stivnet beina og det ble tøft, men jeg håper beina blir enda bedre etter hvert, sier han.

Les også: Hushovd: - Vinner jeg i dag, er hele Touren reddet

Tre ryttere, Jeremy Roy, Perrig Quemeneur og Lieuwe Westre gikk i brudd allerede på rittets første kilometer. De hadde et forsprang på over fire minutter, men ble kjørt inn rundt to mil før mål.

Sky-rytter i ungdomstrøya

På morgendagens etappe er det dagens vinner Gilbert som kan bære den gule trøya, mens Geraint Thomas kan ikle seg den hvite ungdomstrøya.

– Det er en fin bonus. Bradley (Wiggins) ble hektet i velten når det var to kilometer igjen. Sånn er Tour de France, det er mye dramatikk. Edvald var i en god posisjon, men han blir nok bedre utover i touren, sier han til TV2 etter etappen.

Andy Schleck kom i mål sammen med hovedfeltet på 33.-plass. Det gjorde også broren Fränk Schleck som ble nummer 12.

Siste nytt

 • Utslått på 400 meter i VM

  Henrik Christiansen startet svømme-VM med 400 meter fri natt til søndag, men det gikk ikke helt som ønsket i bassenget i Sør-Korea. Nordmannen ble bare nummer seks i det femte heatet, og med den 10. beste tiden tok han seg ikke til finalen. Tiden var 3.46,99.

  – Det var kjedelig. Jeg ville svømme mye fortere og det kjentes ikke bra. Under løpet kjente jeg at det ikke var noe superløp, og det er seks tideler over pers. De tidelene trengte jeg for finale. Det er veldig surt, sier han til SVT.

  Christiansen svømmer også 800m fri og 1500m fri i VM. Heller ikke Tomoe Hvas tok seg til finalen på 50 meter butterfly i natt.

  Henrik Christiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ingebrigtsen VM-klar etter «pers»

  Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord på 5000 meter med 13:15.38 under et stevne i Heusden i Belgia lørdag. Han forbedret sin egen rekord fra 13:16.97.

  Tiden er over 13 sekunder bak lillebror Jakobs norske rekord, som ble satt i London lørdag.

  Henrik Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Norske medaljer i U20-EM

  Pål Haugen Lillefosse vant gull i stav i U20-EM i svenske Borås lørdag. Lillefosse var den eneste som gikk over 5.41 og vant dermed sitt andre EM-gull. 18-åringen vant også U18-EM i fjor. I tillegg kom Markus Rooth på tredjeplass i tikamp.

  Norgesmesterskapet i friidrett 2016.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal