NRK Meny
Normal

- Det er 2500 stykker som driver med langrenn i Canada

Det canadiske langsprintlaget sikret landet sitt sin første gullmedalje i et ski-VM.

Alex Harvey

Alex Harvey hysjer på Kollen-publikummet etter å ha spurtslått Norge på lagsprinten.

Foto: Matthias Schrader / Ap

– Vi har lest at Norge har over 100 gull i VM-sammenheng og dette var vår første noensinne i et mesterskap, så vi er veldig glade, sa Devon Kershaw på pressekonferanse etter at han og lagkamerat Alex Harvey hadde knepet gullet foran Norge.

Selv om han mistet skien i semifinalen beholdt de roen og holdt seg til planen de hadde lagt på forhånd.

– Det var trolig ingen som så at jeg mistet skia i tåken her oppe, men det var bra å blir ferdig med uflaksen så tidlig for så å kunne gi alt i finalen, sa Kershaw.

Revansje

Det canadiske laget leverte et perfekt taktisk løp, og hadde også på forhånd et lite håp om at noe slikt kunne skje.

– Vi har spøkt om dette i hele år, og dette er en perfekt revansje for oss etter at vi bare ble nummer fire i OL på hjemmebane forrige vinter, sa Harvey.

Han viste på 30 kilometeren at han hadde kapasitet da han stakk fra konkurrentene i den bratte motbakken før mål. Han ble da tatt igjen på den siste runden, men på onsdagens lagsprint holdt innsatsen til gull.

– Det er ingen jeg ikke har slått i dette feltet tidligere, men i dag slo jeg alle samtidig, sa Alex Harvey som dermed klarte noe som pappa Pierre aldri klarte, nemlig å vinne et VM-gull.

Les også: Northug gamblet på glatte ski - angrer ikke

Video Canada vant herrenes lagsprint

VIDEO: Canada vant lagsprinten.

Betyr alt

Canada er et stort land med mye vinter, men det er likevel ikke så mange som driver med langrenn der. Derfor var det ekstra gledelig for utøverne fra "miniputtnasjonen" at de tok sitt første VM-gull.

– Vi pleier å si at det er 2500 stykker som driver med langrenn i Canada, og for disse betyr dette gullet alt. Det er også ekstra moro å vinne VM-gull her hvor alle er interessert i langrenn, sa Harvey.

Onsdagens gullvinnere rettet også en takk til sine tidligere norske trenere som har hjulpet de fram dit de er i dag.

– Vi vil takke Steinar Mundal, Inge Bråthen og Arild Monsen som skal ha mye av ære for dette gullet, avsluttet Kershaw.

PS! Canada vant også OL-gull i langrenn da Chandra Crawfor vant sprinten i Torino-OL i 2006. I det samme OL fikk de sølv i kvinnenes lagsprint etter at den norske sportssjefen Bjørnar Håkensmoen hadde hjulpet til med en stav som knakk.

Les:

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann