NRK Meny
Normal

Vanskelige krav fra Giske

Idrettspresidenten Tove Paule tror det blir vanskelig å få gjort noe med kravet til kulturminister Trond Giske.

Idrettspresident Tove Paule

Idrettspresident Tove Paule.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Han vil at idretten skal betale 22,3 prosent av anleggskostnadene til Tromsø-OL i 2018.

Kulturministeren er klar på at det er uaktuelt å redusere prosentandelen som tilsvarer cirka 600 millioner kroner fra ordinære anleggspenger.

- Vi vet det blir vanskelig, ja, veldig vanskelig å få gjort noe med den andelen, sier Tove Paule.

Kjempeutfordring

På Norges Idrettsforbunds ledermøte sist helg ble idrettsstyret pålagt å jobbe for å redusere andelen og få satt et tak for bruken av tippemidler. Et eventuelt OL i Tromsø skal heller ikke føre til dårligere anleggstilbud for barn og unge, krever norske idrettsledere.

- Vi er blitt bedt om å gjøre en jobb som er en kjempeutfordring, der kjempe er skrevet i store bokstaver med to understrekninger. Men det vi kan håpe på er å få et tak på 22,3 prosent i dag, som vil vise seg å bli lavere når vi ser ti år fram i tid og tar kostnadsstigningen i betraktning, sier Paule.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner