NRK Meny
Normal

Falla i tårer – snytt for muligheten til å velge

DRAMMEN (NRK): Maiken Caspersen Falla tok til tårene etter en jurytabbe.

Maiken Caspersen Falla

DÅRLIG START: Maiken Caspersen Falla ble plassert i en vrien kvartfinale i Drammen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Nye sprintregler gjør at løperne selv får velge kvartfinale i en såkalt «heat selction». Nummer elleve i prologen velger først, deretter nummer ti, ni og så videre opp til prologvinneren.

Etter at prologvinneren har valgt kvartfinale, fortsetter valget fra nummer 12 og nedover – til nummer 30 står igjen og må ta den siste kvartfinaleplassen som er ledig.

Maiken Caspersen Falla ble nummer sju i sprintprologen i Drammen onsdag. Men hun var ikke på plass da det var hennes tur til å velge heat.

– De sa de skulle starte tildelingen klokken 13.25, men så begynte de 13.21. Dermed kom Maiken litt for sent, sier langrennssjef Åge Skinstad til NRK.

Motstridende beskjeder

Renndirektør Pierre Mignerey i FIS bekrefter den uheldige episoden, og forklarer den slik:

– Det var gitt en muntlig beskjed om at valget ville starte fem minutter etter at siste løper var i mål. Samtidig var det gitt en skriftlig beskjed om at det ville starte 13.25, sier Mignerey.

Han skulle gjerne vært hendelsen foruten, men minner om at systemet er under utprøving.

– Etter sesongen må vi vurdere grundig om dette er noe vi skal fortsette med dette. Vi hadde praktiske problemer med gjennomføringen også i Lahti, erkjenner han.

Tok til tårene - men gikk videre

Maiken Caspersen Falla havnet i heat sammen med disse utøverne:

Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mona-Liisa Malvalehto (Finland), Sadie Bjornsen (USA) og Aino-Kaisa Saarinen (Finland).

Falla gikk likevel lett videre til semifinalen sammen med Jacobsen.

Men langrennssjef Åge Skinstad legger ikke skjul på at Maiken Caspersen Falla selv var svært skuffet over å ikke få velge heat selv. Falla felte noen tårer på vei ut av fra målområdet.

– Maiken synes det var leit. Hun var jo der til riktig tid og hun fikk nok et vanskeligere heat enn hvis hun hadde valgt selv, sa langrennssjef Åge Skinstad

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal