NRK Meny
Normal

Er Van Persies stupheading årets mål i verden?

FIFA har nominert ti kandidater til årets mål i verden. Van Persie, Zlatan, Rodriguez eller Diego Costa? Her er de nominerte.

Robin van Persie flyr inn målet mot Spania

Robin Van Persie stuper inn 1-1 mot Spania under sommerens VM.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Årets mål i verden har blitt kåret av FIFA siden 2009. Puskas Awards, som FIFA selv kaller kåringen, er en avstemming på fifa.com, hvor alle kan gå inn å stemme på målet de mener er årets peneste.

Prisen deles ut i forbindelse med Gullballen-gallaen i januar. Fristen for å stemme er 1.desember. Da blir de nominerte kuttet ned til tre kandidater.

Se de nominerte her:

1. Tim Cahil, Australia - Nederland, 18.juni 2014

Den australske spissen scoret på en fantastisk volley under VM i sommer. Ballen kommer bakfra, over skulderen hans, men Cahill klarer å holde øynene på ballen. For de som lurte: Cahill er høyrebent..

Se Tim Cahill banke ballen I mål på hel volley.

2.Diego Costa, Atletico Madrid - Getafe, 23.novmeber 2013

Den nåværende Chelsea-spissen spillte i Atletico i fjor høst. Gabi slår et innlegg og Costa er sterk som holder forsvareren bak seg. Med ryggen mot målet tar han sats, og setter ballen i krysset med et brassespark.

3. Marco Fabian, Cruz Azul - Puebla, 15.februar 2014

Med et fantastisk nedtak legger Cruz Azuls Marco Fabian ballen til rette. Deretter vender han opp og chipper ballen over keeper. Fra utenfor sekstenmetern setter han ballen kontrollert opp i motsatt kryss.

Zlatan mot Bastia

Zlatan scorer med en hælvolley mot Bastia i oktober 2013.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

4. Zlatan Ibrahimovic, Paris Saint-Germain - SC Bastia, 19.oktober 2013

Zlatan, mesteren av pene scoringer, gjør det igjen. Ballen blir slått inn via en forsvarer, og ender opp bak svensken. Zlatan får opp beinet og scorer med en nydelig hælvolley.

5. Pajtim Kasami, Crystal Palace - Fulham, 21.oktober 2013

Kasami tar med seg ballen

Pajtim Kasami tar med seg ballen på brystet før han dunker ballen i krysset på neste berøring.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Kasami mottar en langpasning som er slått fra egen banehalvdel. Sveitseren tar med seg ballen bort fra målet med brystet, før han drar til på volley. Ballen går i bue over keeper, og daler ned i motsatt hjørne.

6. Steph Roche, Peamount United - Wexford Youths, 20.oktober 2013

Det er ikke ofte vi hører om mål fra irsk toppserie for damer. Men når Steph Roche scorer slike mål kommer vi ikke unna. Førsteberøringen er nydelig, før hun vipper ballen over seg og en forsvarer. Deretter snur Roche seg og klinker til på volley. På tre berøringer, og uten at ballen er i bakken, sitter ballen limt i krysset.

7. James Rodriguez, Colombia - Uruguay, 28.juni 2014

Rodriguez gjorde seg for alvor bemerket under årets VM. Colombianeren tar ned ballen på brystet og drar til på helv volley. Ballen går i tverrliggeren og ned i målet. En herlig scoring fra snaut 25 meter.

Rodriguez banker ballen i tverrliggeren og i mål på hel volley.

8. Camilo Sanvezzo, Vancouver Whitecaps - Portland Timbers, 6.oktober 2013

Med 12 minutter igjen på klokka leder Timbers 2-1. Det vil ikke Sanvezzo ha noe av. På et innlegg kaster han seg mesterlig rundt og skyter med et liggende sykkelspark.

9. Hisato Sato, Sanfreecce Hiroshima - Kawasaki Frontale, 8.mars 2014

Sato gjorde det umulige mulig mot Kawasaki Frontale. Med ryggen til mål vipper han ballen opp og får på en eller annen måte skutt med vristen. Ballen går i en bue over en utspillt keeper, og ned i lengste hjørne.

10. Robin Van Persie, Spania - Nederland, 13.juni 2014

Mange fotballfans husker nok stupheadingen til Robin Van Persie i sommerens VM. Den flygende hollender får en langpasning fra Daley Blind. United-spissen tar sats og header ballen nydelig over en utspillt Casillas i Spanias mål.

Van Persies fantastiske stupheading mot Spania i sommerens VM.

Se alle de nominerte her.

Siste nytt

 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag