NRK Meny
Normal

Føler seg skviset ut av OL-laget

Fredrik van der Horst er vraket til lagtempolaget til OL. Selv mener han at det er fordi han har valgt å stå utenfor skøytelandslaget.

Fredrik van der Horst

Fredrik van der Horst fikk være med i EM, men får ikke være med på lagtempolaget i OL

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kommer med til OL hvis ikke noen av de andre blir rammet av sykdom eller formsvikt eller noe sånt, sier Fredrik van der Horst til NRK.

Han mener han er sterkere enn Simen Spieler Nilsen, som er tatt ut på lagtempolaget.

Video: Fredrik van der Horst er svært skuffet:

Fredrik van der Horst er skuffet over at landslagsledelsen ikke sender ham til OL. Skøyteløperen mener han vrakes for en svakere løper - kun fordi han selv satser privat.

Nå føler Hjallis' barnebarn at han ikke blir tatt inn i varmen, men i stedet blir straffet av forbundet for å stå utenfor forbundets rekrutteringsgruppe.

– Det virker som om vi som velger å stå utenfor, skal være utenfor til evig tid, sier en meget skuffet van der Horst til NRK.

Lagtempolaget blir ikke offisielt tatt ut før mandag, men de aktuelle utøverne har allerede fått beskjed. Simen Spieler Nilsen får den siste plassen på OL-laget.

Fredrik van der Horst var på Norges EM-lag på Hamar sist helg, og ble nummer 18.

– Jeg ønsker en sjanse

– Jeg har slått ham i det siste, og jeg har vist stigende form. Nå ber jeg om en sjanse for å vise hva jeg er god for, sier van der Horst.

Sportssjef Øystein Haugen i Norges Skøyteforbund sier at treningsdøgnene på landslaget har vært avgjørende for Simon Spieler Nilsen. Fredrik van der Horst står utenfor landslaget.

– Vi bruker løperne på forbundsgruppa, fordi de har 200 samlingsdøgn og trener sammen for å forberede dem best mulig med tanke på lagtempo, sier Haugen.

Bygger spesiallag i lagtempo

Norge har ikke hatt suksess i lagtempo på lenge, og vil nå prøve en ny strategi til OL.

– Vi har åtte år uten lagtempomedalje. Da har vi gått med de løperne som har vært tatt ut til distansene. Nå har vi valgt å satse på et lag som skal trene sammen, og da skal de utgjøre laget såfremt det ikke er sykdom eller skader, sier sportssjefen.

– Riktig av landslagsledelsen

NRKs skøyteekspert Even Wetten forstår avgjørelsen.

– Fredrik er den beste nå, men Simen har en større maksfart i kroppen. Derfor er han bedre rustet for en lagtempo. Han er også trimmet for å nå toppform om fem uker når det er OL-lagtempo. Vi vet ikke hvor god Fredrik er om fem uker, selv om han er i god form nå, sier Wetten.

– Simen har spisskompetanse på lagtempo, der har ikke Fredrik. Da er det riktig av landslagsledelsen å velge den løperen som har trent sammen med resten av lagtempolaget nå i oppkjøringen, sier Wetten.

Siste nytt

 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Uforandret lag for Norge

  Norge stiller med de samme fire hopperne som forrige helg i morgendagens lagkonkurranse. Det til tross for at Anders Fannemel bommet totalt i kveldens renn. De fire som skal hoppe for Norge er da Tande, Forfang, Fannemel og Johansson.

  lag
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal