Valverde ser ut som en vinner

Alejandro Valverde - uønsket i Italia - tok over ledertrøya i Spania Rundt.

Alejandro Valverde

Alejandro Valverde i tet opp bakkene.

Foto: FELIX ORDONEZ / REUTERS

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Med stadige angrep lyktes endelig Valverde i spurten i dag.

Les: Veloso vant dagens etappe

Cadel Evans i ledertrøya ble nok noe hindret av nederlenderen Robert Gesink i den siste svingen, men hadde nok ikke klart å svare opp Valverdes avslutning uansett.

Valverde har vist usedvanlig god form denne sesongen.

I fjor tapte han Spania Rundt på en blunder midtveis. Da et brudd gikk i feltet var Valverde bak i bilkøen etter regnefrakken sin.

Han klarte aldri å innhente teten og tapte dyrebare sekunder. Det skjer neppe en gang til.

Har noe å hevne

Dessuten har han noe å hevne. Han ble nemlig utelukket fra Frankrike Rundt i år fordi han ikke kunne følge rittet på etappen som gikk inn i Italia.

Valverde er uønsket i Italia hvor han er mistenkt for doping og utelukket fra all konkurranse i landet.

Men i Spania nå ser han ut som en vinner. Sterk i bakker, god på tempo, krutt i avslutninger, har stor erfaring og et godt lag rundt seg og han er på hjemmebane.

Sportsnyheter

kkW971HxHEc

Danmark videre i EM: – Noe av det største jeg har vært med på

Det ble en thrilleravslutning i EMs gruppe B mandag kveld. Lenge var det helt åpent hvilke lag som ville knipe andre-, tredje- og fjerdeplassen, men til slutt var det Danmark som kunne juble for sikkert avansement.

Slik reagerte Hareide da Eriksen falt om: – Hva f*** skjedde nå?

Alt lå til rette for en hyggelig kveld med dansk EM-fotball på skjermen. Det ble i stedet en av Åge Hareides verste dager.

Siste nytt

 • Belgisk seier ga svensk EM-jubel

  Belgias 2-0-seier over Finland i EM betyr at Sverige er klar for åttedelsfinale allerede før siste gruppekamp. Svenskene møter Polen i sin siste gruppekamp onsdag, men det oppgjøret blir ikke lenger et være eller ikke være i turneringen for «söta bror». Det sørget Østerrike og Belgia for mandag. Sverige blir nemlig dårligst nummer tre i gruppe E, og med fire poeng etter to kamper plasserer det blågule mannskapet seg uansett foran Ukraina og Finland på treertabellen.

  Sverige
  Foto: Anatoly Maltsev / AP
 • Finland med tynt håp

  Finland var avhengig av minst ett poeng for å være garantert plass i åttedelsfinalene, og hvittrøyene holdt lenge unna for det belgiske presset. Men etter flere sjanser, og én annullering, måtte Finland og keeper Lukas Hradecky kapitulere. Thomas Vermaelen headet i stanga, og Hradecky rakk ikke annet enn å bokse ballen inn i eget mål. Drøyt fem minutter senere satte Romelu Lukaku inn 2-0, og dermed henger det finske håpet i en tynn tråd.

 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal