NRK Meny
Normal

Valverde fortsatt i kikkerten

Alejandro Valverde slipper ikke unna Operasjon Puerto.

Alejandro Valverde
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Nå åpner Den internasjonale voldgiftsdomstolen (CAS) sak mot ham. CAS vil finne ut hva slags rolle spanieren hadde i dopingskandalen som rystet sykkelverdenen.

Jan Ulrich og Ivan Basso ble holdt utenfor fjorårets Tour de France siden deres navn figurerte på listene til den spanske skandalelegen Eufamiano Fuentes.

Valverdes navn skal også ha figurert på dopinglegens lister, men det spanske sykkelforbundet henla saken mot ham.

Skal til bunns i saken

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anket Valverde-saken inn til CAS, som nå en gang for alle vil komme til bunns i dopingsaken. UCI appellerer til spanske myndigheter for å få utlevert blodposer som kan inneholde bevis.

- Vi er fornøyd med at CAS tar saken, fordi det bekrefter at vi hadde rett i å anke. Nå må vi vente i seks måneder og håpe at de spanske myndighetene innen den tid utleverer blodposene, sier UCI-president Pat McQauid.

Valverde er en av favorittene i årets Tour de France.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag