NRK Meny
Normal

Valverde fortsatt i kikkerten

Alejandro Valverde slipper ikke unna Operasjon Puerto.

Alejandro Valverde
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Nå åpner Den internasjonale voldgiftsdomstolen (CAS) sak mot ham. CAS vil finne ut hva slags rolle spanieren hadde i dopingskandalen som rystet sykkelverdenen.

Jan Ulrich og Ivan Basso ble holdt utenfor fjorårets Tour de France siden deres navn figurerte på listene til den spanske skandalelegen Eufamiano Fuentes.

Valverdes navn skal også ha figurert på dopinglegens lister, men det spanske sykkelforbundet henla saken mot ham.

Skal til bunns i saken

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) anket Valverde-saken inn til CAS, som nå en gang for alle vil komme til bunns i dopingsaken. UCI appellerer til spanske myndigheter for å få utlevert blodposer som kan inneholde bevis.

- Vi er fornøyd med at CAS tar saken, fordi det bekrefter at vi hadde rett i å anke. Nå må vi vente i seks måneder og håpe at de spanske myndighetene innen den tid utleverer blodposene, sier UCI-president Pat McQauid.

Valverde er en av favorittene i årets Tour de France.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal