Her raser Valnes etter å ha brutt: Fikk bot og ble beordret til å beklage til familie

TOBLACH (NRK): Erik Valnes var så frustrert over at han måtte bryte Tour de Ski at han reagerte med sinne i løypene. Så kraftig sinne at han fikk kraftig korreks av det internasjonale skiforbundet (FIS).

FRUSTRERT: Erik Valnes tok ut frustrasjonen på skistaven sin. Tour de Ski ble ikke som han hadde håpet. (Foto: Dag Robert Johansen)

Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, forteller til NRK at de fikk en rapport fra da Valnes brøt dagens 15 kilometer i intervallstart i Tour de Ski.

– Han tok staven og slo den på et gjerde. Der var det noen familier og det var barn der. Han skadet ingen, men det er ikke oppførsel vi vil se i verdenscupen.

– Vi kalte ham til juryrommet. Han beklaget og forklarte seg. Men vi bestemte oss for å gi ham en bot og oppfordret ham til å gå tilbake til familien og si unnskyld for det han gjorde, sier Mignerey.

Pierre Mignerey

FIS-TOPP: Pierre Mignerey, her under rennet i Toblach tirsdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Må regnes som muntlig advarsel

Boten lyder på 250 sveitsiske franc, noe som tilsvarer i underkant av 2500 norske kroner. På spørsmål om Valnes faktisk gikk og beklaget oppførselen sin, sier Mignerey at «han tror det».

– Jeg vet at treneren skulle dit. Jeg er ganske sikker på at Valnes har vært der, men ikke sjekket det. Men helt ærlig, så tror jeg Valnes forstod situasjonen veldig godt.

Hendelsen får ikke ytterligere konskevenser for Valnes, men Mignerey mener 23-åringen fra Nord-Norge må anse det for å være en «verbal advarsel og at en slik situasjon ikke bør skje igjen».

mPBctW14iXY

Erik Valnes sier han prøvde å spore opp barnefamilien, men uten hell.

Foto: Terje Pedersen / NTB sc

Fikk trøbbel med luftveiene

Valnes var naturligvis svært skuffet over at han endte med å bryte rennet. Han mener det kan ha handlet om luftveiene som har fått «kraftig juling» og han følte det var noe galt allerede da han konkurrerte i Lenzerheide sist helg.

Han følte han manglet energi og det gjorde vondt å puste.

«Da jeg kom på sekundering kjente jeg at dette går ikke, det er ikke vits», forklarer Valnes.

– Det var ikke bra

23-åringen bekrefter at han måtte inn til juryen etter rennet. Han mener at han slo staven i reklameskiltene fordi han var irritert og frustert på seg selv, og forteller at han ikke så at det var andre folk i nærheten.

– Jeg forsøkte å finne dem etter jeg hadde snakket med FIS, men jeg fant dem ikke. Det er jeg lei meg for. Jeg skulle gjerne beklaget til dem og har dårlig samvittighet for det.

– Det kokte litt. Det var ikke bra, sier Valnes alvorlig, som understreker at han ikke er overrasket over reaksjonen til det internasjonale skiforbundet og mener det er fortjent at han må betale bot og egentlig måtte beklage.

Nå reiser han hjem til Norge allerede i kveld. Det ble ikke helt den nyttårsfeiringen han hadde sett for seg. Neste gang Valnes konkurrerer i verdenscupen kan bli allerede om en drøy uke i tyske Dresden.

Sergej Ustjugov vant dagens etappe av Tour de Ski, og leder nå sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Disse møter Norge i EM

Gruppene for det utsatte Europamesterskapet neste sommer er klare etter kveldens trekning i Manchester. Etterpå hadde landslagssjef Martin Sjøgren grunn til å smile.

Siste nytt

 • Sarpsborg avgjorde på overtid

  Sarpsborg lå under mot Vålerenga, men Rashad Muhammed avgjorde på overtid i Eliteserien torsdag.

  Etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen etter pause, både utlignet og avgjorde Sarpsborg i løpet av 15 minutter på slutten. Rashad Muhammed utnyttet en forsvarstabbe da han sendte de blå og hvite til himmels.

  Etter en jevnspilt førsteomgang scoret Vidar Örn Kjartansson etter 69 minutter, før Jonathan Lindseth utlignet etter 80.

  Resultatet betyr at Sarpsborg har ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass til nedrykk, mens Vålerenga ligger på 7.-plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.

  Sarpsborg møter Viking i neste kamp, mens Vålerenga møter et Brann i poengnød.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Ny seier for Elverum i mesterligaen

  Emil Kheri Imsgard storspilte igjen i målet, mens Tobias Grøndahl herjet framover da Elverum tok en ny borteseier i mesterligaen håndball.

  Poengløse Mesjkov Brest ble slått 30-27 i Hviterussland. Elverum har nå tre seire og bare ett tap på sine seks første gruppekamper.

  EHF Champions League håndball gruppe A: Elverum - PPD Zagreb
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello mulig koronasmittet

  Mats Zuccarello mister nattens NHL-kamp for Minnesota Wild mot Seattle Kraken. Nordmannen er ført opp på NHLs protokolliste for koronasmitte.

  Det opplyser klubben hans om på sin Twitter-konto. Zuccarello og Rem Pitlick er på lista over spillere som av koronarelaterte årsaker er uaktuelle for spill. Det kan bety at de er smittet eller at de er definert som nærkontakt av smittede spillere.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: Jerome Miron

Sendeplan

Kl. Program Kanal