Hopp til innhold

Her raser Valnes etter å ha brutt: Fikk bot og ble beordret til å beklage til familie

TOBLACH (NRK): Erik Valnes var så frustrert over at han måtte bryte Tour de Ski at han reagerte med sinne i løypene. Så kraftig sinne at han fikk kraftig korreks av det internasjonale skiforbundet (FIS).

FRUSTRERT: Erik Valnes tok ut frustrasjonen på skistaven sin. Tour de Ski ble ikke som han hadde håpet. (Foto: Dag Robert Johansen)

Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, forteller til NRK at de fikk en rapport fra da Valnes brøt dagens 15 kilometer i intervallstart i Tour de Ski.

– Han tok staven og slo den på et gjerde. Der var det noen familier og det var barn der. Han skadet ingen, men det er ikke oppførsel vi vil se i verdenscupen.

– Vi kalte ham til juryrommet. Han beklaget og forklarte seg. Men vi bestemte oss for å gi ham en bot og oppfordret ham til å gå tilbake til familien og si unnskyld for det han gjorde, sier Mignerey.

Pierre Mignerey

FIS-TOPP: Pierre Mignerey, her under rennet i Toblach tirsdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Må regnes som muntlig advarsel

Boten lyder på 250 sveitsiske franc, noe som tilsvarer i underkant av 2500 norske kroner. På spørsmål om Valnes faktisk gikk og beklaget oppførselen sin, sier Mignerey at «han tror det».

– Jeg vet at treneren skulle dit. Jeg er ganske sikker på at Valnes har vært der, men ikke sjekket det. Men helt ærlig, så tror jeg Valnes forstod situasjonen veldig godt.

Hendelsen får ikke ytterligere konskevenser for Valnes, men Mignerey mener 23-åringen fra Nord-Norge må anse det for å være en «verbal advarsel og at en slik situasjon ikke bør skje igjen».

mPBctW14iXY

Erik Valnes sier han prøvde å spore opp barnefamilien, men uten hell.

Foto: Terje Pedersen / NTB sc

Fikk trøbbel med luftveiene

Valnes var naturligvis svært skuffet over at han endte med å bryte rennet. Han mener det kan ha handlet om luftveiene som har fått «kraftig juling» og han følte det var noe galt allerede da han konkurrerte i Lenzerheide sist helg.

Han følte han manglet energi og det gjorde vondt å puste.

«Da jeg kom på sekundering kjente jeg at dette går ikke, det er ikke vits», forklarer Valnes.

– Det var ikke bra

23-åringen bekrefter at han måtte inn til juryen etter rennet. Han mener at han slo staven i reklameskiltene fordi han var irritert og frustert på seg selv, og forteller at han ikke så at det var andre folk i nærheten.

– Jeg forsøkte å finne dem etter jeg hadde snakket med FIS, men jeg fant dem ikke. Det er jeg lei meg for. Jeg skulle gjerne beklaget til dem og har dårlig samvittighet for det.

– Det kokte litt. Det var ikke bra, sier Valnes alvorlig, som understreker at han ikke er overrasket over reaksjonen til det internasjonale skiforbundet og mener det er fortjent at han må betale bot og egentlig måtte beklage.

Nå reiser han hjem til Norge allerede i kveld. Det ble ikke helt den nyttårsfeiringen han hadde sett for seg. Neste gang Valnes konkurrerer i verdenscupen kan bli allerede om en drøy uke i tyske Dresden.

Sergej Ustjugov vant dagens etappe av Tour de Ski, og leder nå sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal