Hopp til innhold

Her raser Valnes etter å ha brutt: Fikk bot og ble beordret til å beklage til familie

TOBLACH (NRK): Erik Valnes var så frustrert over at han måtte bryte Tour de Ski at han reagerte med sinne i løypene. Så kraftig sinne at han fikk kraftig korreks av det internasjonale skiforbundet (FIS).

FRUSTRERT: Erik Valnes tok ut frustrasjonen på skistaven sin. Tour de Ski ble ikke som han hadde håpet. (Foto: Dag Robert Johansen)

Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, forteller til NRK at de fikk en rapport fra da Valnes brøt dagens 15 kilometer i intervallstart i Tour de Ski.

– Han tok staven og slo den på et gjerde. Der var det noen familier og det var barn der. Han skadet ingen, men det er ikke oppførsel vi vil se i verdenscupen.

– Vi kalte ham til juryrommet. Han beklaget og forklarte seg. Men vi bestemte oss for å gi ham en bot og oppfordret ham til å gå tilbake til familien og si unnskyld for det han gjorde, sier Mignerey.

Pierre Mignerey

FIS-TOPP: Pierre Mignerey, her under rennet i Toblach tirsdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Må regnes som muntlig advarsel

Boten lyder på 250 sveitsiske franc, noe som tilsvarer i underkant av 2500 norske kroner. På spørsmål om Valnes faktisk gikk og beklaget oppførselen sin, sier Mignerey at «han tror det».

– Jeg vet at treneren skulle dit. Jeg er ganske sikker på at Valnes har vært der, men ikke sjekket det. Men helt ærlig, så tror jeg Valnes forstod situasjonen veldig godt.

Hendelsen får ikke ytterligere konskevenser for Valnes, men Mignerey mener 23-åringen fra Nord-Norge må anse det for å være en «verbal advarsel og at en slik situasjon ikke bør skje igjen».

mPBctW14iXY

Erik Valnes sier han prøvde å spore opp barnefamilien, men uten hell.

Foto: Terje Pedersen / NTB sc

Fikk trøbbel med luftveiene

Valnes var naturligvis svært skuffet over at han endte med å bryte rennet. Han mener det kan ha handlet om luftveiene som har fått «kraftig juling» og han følte det var noe galt allerede da han konkurrerte i Lenzerheide sist helg.

Han følte han manglet energi og det gjorde vondt å puste.

«Da jeg kom på sekundering kjente jeg at dette går ikke, det er ikke vits», forklarer Valnes.

– Det var ikke bra

23-åringen bekrefter at han måtte inn til juryen etter rennet. Han mener at han slo staven i reklameskiltene fordi han var irritert og frustert på seg selv, og forteller at han ikke så at det var andre folk i nærheten.

– Jeg forsøkte å finne dem etter jeg hadde snakket med FIS, men jeg fant dem ikke. Det er jeg lei meg for. Jeg skulle gjerne beklaget til dem og har dårlig samvittighet for det.

– Det kokte litt. Det var ikke bra, sier Valnes alvorlig, som understreker at han ikke er overrasket over reaksjonen til det internasjonale skiforbundet og mener det er fortjent at han må betale bot og egentlig måtte beklage.

Nå reiser han hjem til Norge allerede i kveld. Det ble ikke helt den nyttårsfeiringen han hadde sett for seg. Neste gang Valnes konkurrerer i verdenscupen kan bli allerede om en drøy uke i tyske Dresden.

Sergej Ustjugov vant dagens etappe av Tour de Ski, og leder nå sammenlagt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Atsu funnet i livet – fraktet til sykehus

  Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er funnet i livet og fraktet til sykehus.

  Det skriver den britiske avisen The Guardian.

  Ghaneseren har pådratt seg en skade i høyrefoten og skal ha hatt problemer med å puste.

  Hatayspor, klubben Atsu spiller for, befinner seg i Hatay, et av områdene som er verst rammet av jordskjelvet.

  Fotballprofilen ble matchvinner da Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

  Vingen har tidligere spilt for Newcastle, Chelsea og Everton i Premier League

  Christian Atsu
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters
 • Påtalemyndigheten motsetter seg Alves-løslatelse mot kausjon

  Påtalemyndigheten i Spania ber domstolen avvise ønsket til fotballstjernen Dani Alves om å bli løslatt mot kausjon og streng meldeplikt.

  Tidligere Barcelona-spiller Alves er anklaget for å ha forgrepet seg på en kvinne. Forsvarerne hans har anmodet om at det åpnes for at brasilianeren kan løslates mot kausjon mens etterforskningen pågår.

  Ifølge advokatene er Alves villig til å levere inn passet sitt samt gå med sporingsutstyr som gjør det mulig å vite hvor han til enhver tid befinner seg. Han skal også være forberedt på å melde seg for politiet regelmessig.

  Mandag opplyste imidlertid påtalemyndigheten at den anser rømningsfaren for stor dersom Alves settes fri fra fengsel.

  Den tidligere Barcelona-stjernen ble pågrepet og fengslet før helgen. En kvinne har anklaget ham for seksuelt overgrep i forbindelse med en episode på et utested i Barcelona i desember i fjor.

  Alves har avvist anklagene og erklært seg uskyldig.

  Fotballstjernen har spilt for klubber som Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG og São Paulo. Han var en del av Brasils VM-tropp i Qatar i fjor.

  Dani Alves.
  Foto: Andre Penner / AP
 • Klubbtopp om savnet fotballspiller etter jordskjelvet: – Han er fortsatt i ruinene

  Den tidligere Premier League-spilleren Christian Atsu er savnet etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria, opplyser visepresidenten i klubben hans.

  Atsu skal ha oppholdt seg i et leilighetsbygg i byen Hatay da det voldsomme jordskjelvet rammet natt til mandag. Bygningen raste sammen.

  Fotballprofilen, som blant annet har spilt for Newcastle, ble matchvinner da det tyrkiske topplaget Hatayspor søndag kveld slo Kasimpasa 1-0. Bare timer senere ble han meldt savnet etter jordskjelvet med en styrke på 7,8.

  Det samme ble Hatayspors sportsdirektør Taner Savut.

  – Christian Atsu og Taner Savut er fortsatt i ruinene, sa klubbens visepresident Mustafa Ozat til den tyrkiske TV-stasjonen Play Spor.

  Han fortalte videre til BEIN Sports at flere spillere og ledere hadde blitt reddet, og at det ble jobbet for å hjelpe flere.

  Christian Atsu spilte for Newcastle og Everton i Premier League. Han har også tilhørt Chelsea.

  Flere norske spillere har også blitt rammet av jordskjelvet. Fredrik Gulbrandsen har uttalt til Dagbladet at han fryktet for å dø.

  Både Guldbrandsen og Jonas Svensson, som begge spiller i Tyrkia, drar tilbake til Norge på tirsdag, ifølge TV 2.

  Christian Atsu
  Foto: SCOTT HEPPELL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste