NRK Meny
Normal

Valgets kval for Hushovd

Thor Hushovd kan komme til å spille ”annenfiolin” som sprinter, dersom han velger å gå over til Garmin.

Thor Hushovd

Thor Hushovd må snart bestemme seg for hvilket klag han skal sykle for neste år

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Les: Hushovd uten profflag

Thor Hushovd kan nok velge på øverste hylle når det gjelder hvilket profflag han skal kjøre for neste år. Cervelo som har vært laget hans i to sesonger, legges ned og det spekuleres i en overgang til Garmin.

Sterke sprintere

Garmin har sterke sprintere fra før. Først og fremst Tyler Farrar, men også Thors tidligere lagkamerat fra Credit Agricole – Julian Dean.

Med andre ord er Hushovd langt fra garantert å få spille hovedrollen som avslutter i Garmin. Men det kan være nettopp en slik utfordring Hushovd trenger for å heve seg som sprinter. Dessuten – det er hovedroller både i giro`n, touren og vuelta`n. Men i Garmin kan det bli vanskeligere å få den viktigste sprintrollen i Tour de France.

Ta opp kampen med Cavendish?

Velger Hushovd å gå til Garmin vil Dean-Hushovd-Farrar utgjøre en svært sterk avslutter-trio. Får Garmin til dette, kan de ta opp kampen med Columbia og Mark Cavendish på en langt bedre måte enn denne sesongen. Velger Hushovd et annet lag, må han innse at mange av de beste og mest erfarne ”lead-out-men” er opptatt.

Les: Hushovd uten profflag

Viktig Spania Rundt

Når Cervelo-laget er slutt, blir Spania Rundt svært viktig for Thor Hushovd. Jo sterkere han markerer seg i sykkelfeltet resten av sesongen, jo sterkere kort har han på hånda i forhandlinger om ny kontrakt. Tour de France kunne tyde på at de enorme sprintegenskapene var tapt. Nå kan han motbevise dette i Spania Rundt.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn