NRK Meny
Normal

Valgets kval for Hushovd

Thor Hushovd kan komme til å spille ”annenfiolin” som sprinter, dersom han velger å gå over til Garmin.

Thor Hushovd

Thor Hushovd må snart bestemme seg for hvilket klag han skal sykle for neste år

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Les: Hushovd uten profflag

Thor Hushovd kan nok velge på øverste hylle når det gjelder hvilket profflag han skal kjøre for neste år. Cervelo som har vært laget hans i to sesonger, legges ned og det spekuleres i en overgang til Garmin.

Sterke sprintere

Garmin har sterke sprintere fra før. Først og fremst Tyler Farrar, men også Thors tidligere lagkamerat fra Credit Agricole – Julian Dean.

Med andre ord er Hushovd langt fra garantert å få spille hovedrollen som avslutter i Garmin. Men det kan være nettopp en slik utfordring Hushovd trenger for å heve seg som sprinter. Dessuten – det er hovedroller både i giro`n, touren og vuelta`n. Men i Garmin kan det bli vanskeligere å få den viktigste sprintrollen i Tour de France.

Ta opp kampen med Cavendish?

Velger Hushovd å gå til Garmin vil Dean-Hushovd-Farrar utgjøre en svært sterk avslutter-trio. Får Garmin til dette, kan de ta opp kampen med Columbia og Mark Cavendish på en langt bedre måte enn denne sesongen. Velger Hushovd et annet lag, må han innse at mange av de beste og mest erfarne ”lead-out-men” er opptatt.

Les: Hushovd uten profflag

Viktig Spania Rundt

Når Cervelo-laget er slutt, blir Spania Rundt svært viktig for Thor Hushovd. Jo sterkere han markerer seg i sykkelfeltet resten av sesongen, jo sterkere kort har han på hånda i forhandlinger om ny kontrakt. Tour de France kunne tyde på at de enorme sprintegenskapene var tapt. Nå kan han motbevise dette i Spania Rundt.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk