Hopp til innhold

Vålerenga-topp kaller NFF-forslag «helt absurd»

Vålerengas styreleder mener Norges Fotballforbunds forslag om fysisk oppmøte på det ekstraordinære fotballtinget i juni er et angrep på medlemsdemokratiet.

Tuva Ørbeck Sørheim

KRITISK: Styreleder i Vålerenga, Tuva Ørbeck Sørheim, er sterkt uenig med Norges Fotballforbunds planer for ekstraordinært

Foto: Jørn Tveter / NRK

Som første klubb, kommer Vålerenga med sterk kritikk mot Norges Fotballforbund om deres planer for fysisk oppmøte på det ekstraordinære fotballtinget 20. juni. Der skal man avgjøre om norsk fotball er for eller imot en boikott av Qatar-VM.

– Det synes jeg er helt absurd på flere nivåer, sier styreleder i Oslo-klubben, Tuva Ørbeck Sørheim.

– En ting er at vi er i en pandemi og at vi skal senke mobiliteten i samfunnet, ikke fly, samles her i Oslo hvor vi har hatt stengt i et halvt år. Spørsmålet om boikott eller ikke, og VM i Qatar er noe som har engasjert hele Fotball-Norge, og som hele Fotball-Norge bør være med å si sitt synspunkt om, fortsetter hun.

– Skremselspropaganda

Mandag fortalte NRK om Norsk Supporterallianse (NSA) som skapte harme med sitt initiativ for å hjelpe klubber som ikke har mulighet til å møte opp fysisk på tinget. Både NSA og Vålerenga er blant de mange klubber og organisasjoner som er for boikott av Qatar-VM.

– Et digitalt ting vil åpne for at mange flere klubber kan være med enn et fysisk ting. Normalt er det ca. 200 klubber som er representert på et fotballting, fastslår Sørheim.

Også for Tromsø IL, som kom med den første oppfordringen om VM-boikott, er godt oppmøte det viktigste.

– Vi har ikke noe imot et fysisk ting generelt, men i disse tider har det vært tøffe forhold for norsk fotball, og bare nødvendige reiser skal foretas, så da bør man tenke seg om hvordan gjennomføringsformen er. Vi synes det er et ekstremt viktig spørsmål norsk fotball skal diskutere og votere over den 20. juni og derfor bør det være høy deltakelse, sier daglig leder Øyvind Alapnes.

Norge markering Qatar

PROTEST: Norges Qatar-protest før Tyrkia-kampen i mars fikk oppmerksomhet internasjonalt. I juni avgjøres det om Norges Fotballforbund skal boikotte VM i 2022 eller ikke.

Foto: Fermin Rodriguez / AP

Ingen av dem vil ikke spekulere i hvorfor NFF ønsker et ting med fysisk oppmøte, men VIFs styreleder mener det sender et uheldig signal. Hun synes dessuten fotballforbundet snakker for mye om penger de kan tape og for lite om hva som faktisk skjer og forholdene i Qatar.

– De anslår kjempesummer som blir brukt som en slags skremselspropaganda, mener Sørheim, og legger til at forbundet bør samle medlemmene sine, ikke splitte dem.

Håper forslaget trekkes

NFF understreker at «ingenting er avgjort i dette spørsmålet».

– Et fysisk ting er blant alternativene som er under vurdering, fordi det er den normale måten å arrangere ting på. Men uten en forsvarlig smittesituasjon, vil ikke det være aktuelt. Per i dag er det usikkert. Beslutning tas i løpet av en til to uker, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Bjerketvedt

NFF-TOPP: Generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Den forklaringen støttes ikke av Vålerenga, som selv ikke vil ha noen problemer med å kunne møte opp fysisk.

– Hva er konsekvensene dersom ambisjonene blir reelle?

– Det tenker jeg at er et angrep på medlemsdemokratiet. Vi hadde et digitalt ting i mars, det fungerte utmerket. Jeg mener de bør trekke forslaget, som var uklokt på mange nivåer, sier Sørheim.

Siste nytt

 • Nadal kontrollert videre i Wimbledon – jakter på etterlengtet tittel

  Rafael Nadal (36) har gått tolv år uten å vinne Wimbledon-turneringen. Mandag tok tennisikonet seg lett til kvartfinale etter seier i tre strake sett. Botic van de Zandschulp ble feid av gresset med sifrene 6-4, 6-2, 7-6 (8-6).

  I kvartfinalen skal Nadal opp mot amerikaneren Taylor Fritz, som tidigere i år slo veteranen i Indian Wells-finalen.

  Gress er ikke Nadals favorittunderlag. Kun to av hans 22 Grand Slam-titler har kommet i Wimbledon (2008 og 2010). I år håper han å stoppe ventetiden og være ett steg nærmere å vinne samtlige fire Grand Slam-turneringer i ett og samme kalenderår. En slik bragd har ingen greid siden Rod Laver i 1969. US Open spilles i august og september.

  Nadal måtte stå over fjorårets Wimbledon på grunn av skade, mens prestisjeturneringen ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

  Rafael Nadal møtte nederlandske Botic Van De Zandschulp i fjerde runde av Wimbledon 2022.
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • SAS-streiken utsetter Warholms VM-reise til USA

  Karsten Warholm må vente til onsdag før han kommer seg av gårde til USA. Han henter fram reserveplanen etter at det brøt ut pilotstreik i SAS. Opprinnelig skulle hekkeløperen og trener Leif Olav Alnes ha reist med flyselskapet tirsdag.

  – Vi hadde en plan B klar i forbindelse med at det var fare for streik hos SAS. Når streiken ble et faktum, så hadde vi heldigvis et alternativ klart. Så det har ikke gitt store endringer for vår del. Vi håper og tror at det skal gå greit i henhold til den planen som vi nå går for. Det er ikke lett å planlegge flyreiser for tiden. Målet har vært å få færrest mulig mellomlandinger og etapper, sier Warholms mor og manager Kristine Haddal i en pressemelding sendt til NTB.

  Warholm pådro seg en skade i låret som har ført til usikkerhet rundt hans deltakelse på 400 meter hekk i friidretts-VM i Eugene. Det første forsøksheatet holdes 16. juli og finalen 19 juli.

  Warholm og Henriksen ankommer Norge etter OL i Tokyo
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • 2. plass på Ding i Madrid – får VM-sjanse hvis Carlsen trekker seg

  Siste avgjørende brikke i kandidatturneringen til sjakk-VM er flyttet. Ding Liren sørget for å bli nest best sammenlagt i kandidatturneringen i Spania. Det gjør kineseren til reserve foran neste års VM i langsjakk.

  Andreplassen var i boks med Dings seier over Hikaru Nakamura med hvite brikker i Madrid mandag. 29-åringen endte på åtte poeng og holdt rivalene bak seg unna med et halvt poeng.

  Ding stepper inn i neste års VM-kamp om Magnus Carlsen bestemmer seg for å droppe eget tittelforsvar. Han har flere ganger vært inne på tanken om å gjøre det. Helt sikkert er det at Jan Nepomnjasjtsjij venter som motstander.

  Russeren sikret seg sammenlagtseieren søndag. Det skjedde én runde før slutt. I fjor tapte «Nepo» klart for Carlsen da de gjorde opp om VM-trofeet i klassisk sjakk.

  Carlsen har vært uavbrutt verdensmester siden 2013 og vunnet mesterskapet fem ganger.

  Ding Liren, kandidatturnering 2022 Madrid.
  Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste