Senket av tabbe: – En stor brøler

Mens Odd legger press på Rosenborg i gullkampen, vokser Vålerenga-krisa.

Eliteserien i fotball 2016.

HER GÅR DET GALT: Robert Lundström bommet grovt da Rafik Zekhnini satte inn 1-0 for Odd.

Foto: S¯rb¯, Krister, Sørbø, Krister / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så ut som en enkel jobb. Men da Robert Lundström i Vålerenga-forsvaret relativt upresset skulle klarere innlegget fra Espen Ruud etter 41 minutters spill på et glissent Ullevaal, gikk det galt.

Svensken bommet rett og slett på ballen.

Dermed fikk Rafik Zekhnini en relativt enkel jobb med å sende Odd i ledelsen. Det skulle også vise seg å bli kampens eneste mål.

Nedrykkstakter

– Vi gjør en ganske stor brøler som gjør at vi havner under, erkjenner Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i pauseintervjuet på TV 2 Sport.

Rekdal mente kampen til da hadde vært jevn. Akkurat det kan diskuteres, for Odd var det klart farligste laget. Sånn sett var ledelsen like fortjent sett med Odd-øyne som det var unødvendig sett med Vålerenga-øyne.

– Klart det er surt å tape en sånn kamp, det er ganske jevnt og få sjanser. Vi setter ikke de vi har. Det er utrolig bittert når vi roter det til sånn bakover, sier Rekdal etterpå

Tapet innebærer at Vålerenga står med 11 poeng etter 14 serierunder. Rekdals menn har ikke vunnet en kamp siden Sarpsborg ble slått 3-0 8. mai. Etterpå er det bare blitt to poeng på fem kamper.

Det er nedrykkstakter. Likevel mener Rekdal det var framgang. Særlig bakover på banen. Framover savner han presisjon.

– Vi kommer til 15-20 innlegg, men det er for lite farlig. Der må vi bli bedre, sier Rekdal.

Press på RBK

For Odd ser det adskillig bedre ut. Søndagens seier gjør at laget fra Skien bare ligger tre poeng bak Rosenborg på tabellen.

Det betyr at gullkampen lever i beste velgående, etter at trønderne bare klarte 0-0 mot Bodø/Glimt lørdag.

– Jeg tror Vålerenga kommer utover høsten, derfor er jeg strålende fornøyd, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal