NRK Meny
Normal

Senket av tabbe: – En stor brøler

Mens Odd legger press på Rosenborg i gullkampen, vokser Vålerenga-krisa.

Eliteserien i fotball 2016.

HER GÅR DET GALT: Robert Lundström bommet grovt da Rafik Zekhnini satte inn 1-0 for Odd.

Foto: S¯rb¯, Krister, Sørbø, Krister / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så ut som en enkel jobb. Men da Robert Lundström i Vålerenga-forsvaret relativt upresset skulle klarere innlegget fra Espen Ruud etter 41 minutters spill på et glissent Ullevaal, gikk det galt.

Svensken bommet rett og slett på ballen.

Dermed fikk Rafik Zekhnini en relativt enkel jobb med å sende Odd i ledelsen. Det skulle også vise seg å bli kampens eneste mål.

Nedrykkstakter

– Vi gjør en ganske stor brøler som gjør at vi havner under, erkjenner Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i pauseintervjuet på TV 2 Sport.

Rekdal mente kampen til da hadde vært jevn. Akkurat det kan diskuteres, for Odd var det klart farligste laget. Sånn sett var ledelsen like fortjent sett med Odd-øyne som det var unødvendig sett med Vålerenga-øyne.

– Klart det er surt å tape en sånn kamp, det er ganske jevnt og få sjanser. Vi setter ikke de vi har. Det er utrolig bittert når vi roter det til sånn bakover, sier Rekdal etterpå

Tapet innebærer at Vålerenga står med 11 poeng etter 14 serierunder. Rekdals menn har ikke vunnet en kamp siden Sarpsborg ble slått 3-0 8. mai. Etterpå er det bare blitt to poeng på fem kamper.

Det er nedrykkstakter. Likevel mener Rekdal det var framgang. Særlig bakover på banen. Framover savner han presisjon.

– Vi kommer til 15-20 innlegg, men det er for lite farlig. Der må vi bli bedre, sier Rekdal.

Press på RBK

For Odd ser det adskillig bedre ut. Søndagens seier gjør at laget fra Skien bare ligger tre poeng bak Rosenborg på tabellen.

Det betyr at gullkampen lever i beste velgående, etter at trønderne bare klarte 0-0 mot Bodø/Glimt lørdag.

– Jeg tror Vålerenga kommer utover høsten, derfor er jeg strålende fornøyd, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

Sendeplan

Kl. Program Kanal