NRK Meny
Normal

Senket av tabbe: – En stor brøler

Mens Odd legger press på Rosenborg i gullkampen, vokser Vålerenga-krisa.

Eliteserien i fotball 2016.

HER GÅR DET GALT: Robert Lundström bommet grovt da Rafik Zekhnini satte inn 1-0 for Odd.

Foto: S¯rb¯, Krister, Sørbø, Krister / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det så ut som en enkel jobb. Men da Robert Lundström i Vålerenga-forsvaret relativt upresset skulle klarere innlegget fra Espen Ruud etter 41 minutters spill på et glissent Ullevaal, gikk det galt.

Svensken bommet rett og slett på ballen.

Dermed fikk Rafik Zekhnini en relativt enkel jobb med å sende Odd i ledelsen. Det skulle også vise seg å bli kampens eneste mål.

Nedrykkstakter

– Vi gjør en ganske stor brøler som gjør at vi havner under, erkjenner Vålerenga-trener Kjetil Rekdal i pauseintervjuet på TV 2 Sport.

Rekdal mente kampen til da hadde vært jevn. Akkurat det kan diskuteres, for Odd var det klart farligste laget. Sånn sett var ledelsen like fortjent sett med Odd-øyne som det var unødvendig sett med Vålerenga-øyne.

– Klart det er surt å tape en sånn kamp, det er ganske jevnt og få sjanser. Vi setter ikke de vi har. Det er utrolig bittert når vi roter det til sånn bakover, sier Rekdal etterpå

Tapet innebærer at Vålerenga står med 11 poeng etter 14 serierunder. Rekdals menn har ikke vunnet en kamp siden Sarpsborg ble slått 3-0 8. mai. Etterpå er det bare blitt to poeng på fem kamper.

Det er nedrykkstakter. Likevel mener Rekdal det var framgang. Særlig bakover på banen. Framover savner han presisjon.

– Vi kommer til 15-20 innlegg, men det er for lite farlig. Der må vi bli bedre, sier Rekdal.

Press på RBK

For Odd ser det adskillig bedre ut. Søndagens seier gjør at laget fra Skien bare ligger tre poeng bak Rosenborg på tabellen.

Det betyr at gullkampen lever i beste velgående, etter at trønderne bare klarte 0-0 mot Bodø/Glimt lørdag.

– Jeg tror Vålerenga kommer utover høsten, derfor er jeg strålende fornøyd, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin