Hopp til innhold

Vålerenga-spiller med hat-trick på ni minutter i landskamp

Vålerengas midtbanemann Daniel Håkans scoret tre ganger på ni minutter da Finland slo San Marino 6-0 i EM-kvalifiseringen i fotball mandag.

Håkans har spilt ni kamper for klubblaget i Eliteserien denne sesongen. Det har resultert i tre scoringer.

Mandag matchet han det antallet for det finske landslaget nærmest på rekordtid. Finland ledet allerede 2-0 da Håkans satte inn mål nummer tre etter 65 minutters spill.

Sju minutter deretter økte han ledelsen til 4-0, og det raske hat-tricket ble fullført kun to minutter senere.

Norwich-veteranen Teemu Pukki fastsatte deretter sluttresultatet til 6-0.

Med til historien hører det også at Vålerenga-spiller Håkans startet oppgjøret som innbytter. Han ble sendt på banen etter en times spill. Nærmest umiddelbart startet han målshowet.

Finland topper gruppe H i EM-kvalifiseringen med ni poeng på fire kamper. Slovenia følger nærmest, mens Danmark er blant lagene som er på etterskudd. (NTB)

Daniel Håkans
Foto: Jussi Nukari / AP

Siste nytt

 • Det franske stoppertalentet Leny Yoro klar for Manchester United – betaler kjempesum

  Midtstopperen Leny Yoro (18) er klar for Manchester United. Det franske stortalentet kommer fra Lille og skal angivelig koste 62 millioner euro.

  Manchester United bekrefter overgangen i sine mediekanaler.

  Ifølge The Athletic-journalisten David Ornstein , koster stoppertalentet 62 millioner euro, noe som tilsvarer nær 728 millioner kroner. Det til tross for at Yoro bare hadde ett år igjen av kontrakten med Lille.

  Yoro har også vært høyaktuell for storklubben Real Madrid, men ifølge Ornstein var ikke den spanske klubben villig til å betale summen Lille krevde for å selge 18-åringen.

  Manchester United har vært på en intens jakt etter ny midtstopper og har blitt linket til navn som Matthijs de Ligt, Jarrad Branthwaite og Jonathan Tah i løpet av sommeren. (NTB)

  vebpQ6Ied-c
  Foto: AFP
 • Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg

  Lakeri Erzgaard viste solid OL-form da hun vant 400-meteren under Oslo Sommerstevne på Bislett torsdag kveld med tiden 52,26. Det er en kraftig personlig rekordforbedring.

  Fra før hadde 22-åringen fra Oslo en personlig rekord på 52,70. Ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under OL i Paris.

  – Jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». Det er kjempedeilig, sier hun til NRK.

  Ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før NM i Sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider.

  Det var Josefine Tomine Eriksen som tok føringen i torsdagens løp. Hun ledet i 300 meter, men på oppløpet stoppet Norges faste åpningsetappeløper i stafett helt opp.

  – Jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier Eriksen, som har en lang college-sesong i USA bak seg.

  Overfor NRK beroliger hun med at det ikke er snakk om skade tre uker før OL-stafetten, men batterier som må lades.

  OL-klare Håvard Bentdal Ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.

  Lakeri Ertzgaard
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Mason Greenwood klar for Marseille

  Angrepsspiller Mason Greenwood forlater Manchester United til fordel for Marseille. Engelskmannen har ikke spilt for den engelske klubben siden januar 2022.

  Manchester United opplyser om overgangen i egne mediekanaler.

  Greenwood var i lang tid regnet som et av Europas største talenter, men de siste to årene har det stormet rundt den engelske spilleren.

  I januar 2022 ble Greenwood pågrepet av politiet og mistenkt for seksuelt overgrep, vold og dødstrusler mot sin daværende ekskjæreste. Manchester United-spilleren ble senere tiltalt for voldtekt og overfall, men saken endte med å bli droppet på grunn av nye opplysninger og at nøkkelvitner trakk sin forklaring.

  Greenwood fikk ikke fortsette karrieren i Manchester United, men ble i stedet leid ut til Getafe forrige sesong. Der scoret han ti mål og hadde seks målgivende pasninger. (NTB)

  Greenwood
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal