Vålerenga slo tilbake etter papirrotet

I den første av syv semifinalekamper mellom Vålerenga Ishockey og Storhamar Dragons tok hjemmelaget Vålerenga første stikk med en 4-0-seier. Seieren smakte godt etter en uke preget av utenomsportslige hendelser.

Sondre olden

Vålerenga's Sondre Olden scoret 2-1 under ishockeykampen mellom Vålerenga og Storhamar Dragons på Jordal Amfi i februar. I den første semifinalekampen fredag mellom Vålerenga og Storhamar fastsatte han resultatet til 3-0.

Lindstrøm

Vålerenga's Tobias Lindstrom scooret 2-0 under semifinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar Dragons fredag kveld på Jordal Amfi.

Mathias Trygg, Tobias Lindström, Sondre Olden og Anders Hilt Jørgensen sørget for at Vålerenga Ishockey tok en komfortabel seier til slutt i kveldens semifinalekamp.

Det var lenge jevnt, men to raske mål i tredje periode til 2-0 og 3-0 gjorde jobben for vanskelig for gjestene fra Hamar.

– Jeg føler matchen er jevn, men vi er for dårlig foran mål, sier Storhamars Lars Løkken Østli til TV 2.

I Jordal Amfi var VIF klar favoritt før den første kampen i semifinalen, men det var Storhamar som kom best i gang. Likevel sto det 1-0 da første periode var over etter Mathias Tryggs scoring.

– Vi åpnet veldig dårlig, og Storhamar kjørte over oss. De siste 50 minuttene synes jeg vi var det beste laget. Å holde nullen i tillegg er ekstra sterkt, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Sterk tredje periode

Etter en målløs midtperiode løsnet det virkelig for vertene i den tredje. Tobias Lindström og Sondre Olden sørget for at det sto 3-0 med 12 minutter igjen å spille.

Erik Follestad Johansen fikk matchstraff drøyt fem minutter før slutt, men Storhamar maktet ikke å utnytte overtallet. I stedet økte Anders Hilt Jørgensen til 4-0 rett før sluttsignalet gikk.

– Vi slet med å score og var for dårlige i overtall. Derfor taper vi. De (Vålerenga) er litt eldre enn oss og setter puckene, mente Storhamars Lars Løkken Østli etter kampen.

Tung oppkjøring til kampen for Vålerenga

Vålerenga har hatt en litt tung oppladning til semifinalen. De siste dagene har det kommet frem at canadierne Brendan Brooks og Éric Chouinard har spilt uten arbeidstillatelse for Oslo-klubben.

Chouinard fikk sparken i klubben forrige fredag, mens Brooks ikke kan spille resten av sluttspillet. Begge to har vært svært sentrale spillere for Vålerenga.

Sist gang lagene møttes i sluttspillet, i 2012, møtte i gjennomsnitt over 2600 tilskuere opp. Kampserien da, gikk til syvende og avgjørende kamp, som Vålerenga til slutt vant. Den kampen trakk over 5000 tilskuere til Jordal Amfi. Siden den gang har begge lagene økt publikumssnittet betraktelig.

Stavanger Oilers slo Lillehammer

I kveldens andre semifinale i ishockey mellom Stavanger Oilers og Lillehammer vant hjemmelaget fra Stavanger 6-2.

Christian Dahl Andersen, Dan Kissel, Martin Strandfeldt (3) og Nick Schaus scoret målene for Stavanger Oilers, mens Philippe Paquet og Jeff Lovecchio scoret for gjestene.

Søndag spilles de neste semifinalekampene ved Mjøsas bredder. Da tar Lillehammer mot Stavanger på hjemmebane klokken 17.00, og Storhamar møter Vålerenga 17.30.