Hopp til innhold

Vålerenga slo tilbake etter papirrotet

I den første av syv semifinalekamper mellom Vålerenga Ishockey og Storhamar Dragons tok hjemmelaget Vålerenga første stikk med en 4-0-seier. Seieren smakte godt etter en uke preget av utenomsportslige hendelser.

Sondre olden

Vålerenga's Sondre Olden scoret 2-1 under ishockeykampen mellom Vålerenga og Storhamar Dragons på Jordal Amfi i februar. I den første semifinalekampen fredag mellom Vålerenga og Storhamar fastsatte han resultatet til 3-0.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Lindstrøm

Vålerenga's Tobias Lindstrom scooret 2-0 under semifinalekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar Dragons fredag kveld på Jordal Amfi.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Mathias Trygg, Tobias Lindström, Sondre Olden og Anders Hilt Jørgensen sørget for at Vålerenga Ishockey tok en komfortabel seier til slutt i kveldens semifinalekamp.

Det var lenge jevnt, men to raske mål i tredje periode til 2-0 og 3-0 gjorde jobben for vanskelig for gjestene fra Hamar.

– Jeg føler matchen er jevn, men vi er for dårlig foran mål, sier Storhamars Lars Løkken Østli til TV 2.

I Jordal Amfi var VIF klar favoritt før den første kampen i semifinalen, men det var Storhamar som kom best i gang. Likevel sto det 1-0 da første periode var over etter Mathias Tryggs scoring.

– Vi åpnet veldig dårlig, og Storhamar kjørte over oss. De siste 50 minuttene synes jeg vi var det beste laget. Å holde nullen i tillegg er ekstra sterkt, sa Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til TV 2.

Sterk tredje periode

Etter en målløs midtperiode løsnet det virkelig for vertene i den tredje. Tobias Lindström og Sondre Olden sørget for at det sto 3-0 med 12 minutter igjen å spille.

Erik Follestad Johansen fikk matchstraff drøyt fem minutter før slutt, men Storhamar maktet ikke å utnytte overtallet. I stedet økte Anders Hilt Jørgensen til 4-0 rett før sluttsignalet gikk.

– Vi slet med å score og var for dårlige i overtall. Derfor taper vi. De (Vålerenga) er litt eldre enn oss og setter puckene, mente Storhamars Lars Løkken Østli etter kampen.

Tung oppkjøring til kampen for Vålerenga

Vålerenga har hatt en litt tung oppladning til semifinalen. De siste dagene har det kommet frem at canadierne Brendan Brooks og Éric Chouinard har spilt uten arbeidstillatelse for Oslo-klubben.

Chouinard fikk sparken i klubben forrige fredag, mens Brooks ikke kan spille resten av sluttspillet. Begge to har vært svært sentrale spillere for Vålerenga.

Sist gang lagene møttes i sluttspillet, i 2012, møtte i gjennomsnitt over 2600 tilskuere opp. Kampserien da, gikk til syvende og avgjørende kamp, som Vålerenga til slutt vant. Den kampen trakk over 5000 tilskuere til Jordal Amfi. Siden den gang har begge lagene økt publikumssnittet betraktelig.

Stavanger Oilers slo Lillehammer

I kveldens andre semifinale i ishockey mellom Stavanger Oilers og Lillehammer vant hjemmelaget fra Stavanger 6-2.

Christian Dahl Andersen, Dan Kissel, Martin Strandfeldt (3) og Nick Schaus scoret målene for Stavanger Oilers, mens Philippe Paquet og Jeff Lovecchio scoret for gjestene.

Søndag spilles de neste semifinalekampene ved Mjøsas bredder. Da tar Lillehammer mot Stavanger på hjemmebane klokken 17.00, og Storhamar møter Vålerenga 17.30.

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste