Vålerenga knuste Stavanger Oilers og vant serien

Det skulle bli tidenes thrilleravslutning i Jordal Amfi i kveld, der vinneren av kampen vant serien. Den store spenningen uteble da Vålerenga var best fra start til slutt og vant hele 7-1 over Stavanger Oilers.

Seriefinalen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal amfi tirsdag.

Vålerenga vant seriefinalen hele 7-1 mot Stavanger Oilers.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vålerenga scorer mot Oilers

Vålerenga Ishockey var knusende overlegne i kveldens seriefinale.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vålerenga Ishockey er seriemestere etter å ha regelrett knust Stavanger Oilers i Jordal Amfi.

– Å kunne krone en lang sesong med dette her på Amfiet er deilig og moro. Jeg hadde tippet på straffeslag, så dette var overraskende, sa Vålerengas trener Espen Knutsen til TV 2 etter kampen.

Uttalelsen kom like etter han i gledesrus hadde blottet rumpa til Vålerengas hjemmesupportere.

Det var knyttet stor spenning til den avgjørende kampen i det jevne seriespillet, der vinneren av dagens kamp ville vinne serien. Til slutt var det Vålerenga-klanen som kunne feire med bengalske lys på hjemmebane.

Vålerenga ishockeys klubbdirektør Jan Tore Kjær kalte det Davids kamp mot Goliat med tanke på de økonomiske forutsetningene mellom dagens motstandere. Vålerenga har en betraktelig mindre omsetning enn Stavanger-laget.

I dag viste Vålerenga at omsetning i kroner betyr mindre enn omsetning av sjanser i norsk ishockey.

Jevnspilt første periode

Det var en jevnspilt affære i Jordal Amfi i første periode. Skuddstatistikken viste 8-7 til bortelaget, men det var Vålerenga som tok ledelsen.

Etter ti spilte minutter vinner Vålerenga en dropp inne i Oilers sin sone og etablerer et visst trykk. Erik Follestad Johansen får pucken nesten helt ved blålinjen og sender avgårde et velplassert skudd helt oppe i hjørnet til keeper Holm.

Da hadde allerede nevnte Holm vært nær å forære Vålerenga et mål etter bare 40 sekunder. Han skal bak mål å hente en enkel puck, men klarer nesten å rote pucken til en Vålerenga-spiller.

Stavanger Oilers kollapset i andre periode

Mathias Trygg setter inn 2-0

Mathias Trygg scoret tre mål i dagens seriefinale. Her setter han inn sitt første og Vålerengas andre mål bak Henrik Holm i Stavanger Oilers mål.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter en knapp ettmålsledelse til pause etter første periode var det ventet at Stavangers trener Petter Thoresen hadde gitt guttene sine en tordentale i pausen og at Stavanger skulle ut å styre kampen.

I stedet gikk Vålerenga rett i strupen på Oilers og ga seg ikke før de ledet 5-0 etter to ferdigspilte perioder.

– Selvfølgelig skal jeg ta et par av de puckene. Det er trist å utsette laget for dette og det er bare å beklage, sa en nedbrutt Oilers-keeper Henrik Holm til TV 2 etter andre periode.

Mathias Trygg scoret sitt mål nummer 16 og 17 i årets sesong i løpet av starten av andre periode. Først skjærer Éric Chouinard gjennom Oilersforsvaret som en kniv i varmt smør og serverer Trygg. Tre minutter senere gjentok historien seg og Chouinard serverte på nytt Trygg som la på til 3-0.

Sondre Olden styrte inn sitt mål nummer 25 denne sesongen før tidligere Oilers-spiller Brendan Brooks la på til 5-0 og kampen var i praksis avgjort.

Amper siste periode

Christian Dahl Andersen, Stavanger Oilers, litt i klem under et beite Vålerenga-spillere

Christian Dahl Andersen, Stavanger Oilers er litt i klem under et beite Vålerenga-spillere i 1. periode av seriefinalen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Kampen inneholdt flere slåsskamper, noe som førte til en rekke utvisninger med færre spillere på banen. Stavanger Oilers Tommy Kristiansen måtte i tillegg ta turen i garderoben etter å ha gått rett i strupen på Alexander Bonsaksen etter å ha blitt hektet nesten alene mot keeper.

Like før slutt får Jean-Michel Daoust 10 minutter for usportslig oppførsel, og konkluderer med det en periode preget av mer bråk enn finspill.

Totalt endte Stavanger med 47 minutter i utvisningsboksen i siste periode.

Det var ikke bare bråk i siste periode. Mathias Trygg satte inn sitt tredje for dagen før Petter Røste Fossen sørget for et trøstemål og 6-1. Brendan Brooks satte inn 7-1 og gjorde med det dagen helmørk for Stavanger-laget.

Siste nytt

 • Hegerberg har giftet seg

  Ada Hegerberg (23) har giftet seg med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne (28). Det forteller hun selv på Instagram. – Overveldet etter å ha giftet meg med mitt livs kjærlighet og å ha delt vår spesielle dag med familien og våre nærmeste venner, skriver Hegerberg. Paret forlovet seg i juni i fjor.

 • Hør Ruud i 1. runde av French Open

  Casper Ruud starter straks kampen mot Ernests Gulbis på det røde dekket i 1. runde av French Open. Du kan høre hele kampen på NRK Sport eller i dette videovinduet.

  Direkte fra den første runden i Rolan Garros. 
Komm.: Carl Andreas Wold.
 • Idretten vil kriminalisere doping

  Norges Idrettsforbund vedtok søndag at de skal jobbe for å kriminalisere doping og dopernes bakmenn. NIF ønsker at den økonomiske gevinsten ved doping skal bli sett på som bedrageri.

  Det var Oslo Idrettskrets som foreslo dette for idrettstinget.

  Sveinung Oftedal
  Foto: Nina Didriksen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal