Vålerenga-scoring på overtid: – For en følelse!

VÅLERENGA (NRK): Odd hadde holdt unna for Vålerenga i over 92 minutter da innbytter Aron Dønnum berget seieren for hjemmelaget på overtid.

Eliteserien i fotball 2019: Vålerenga - Odd 1-0

LYKKELIG MATCHVINNER: Vålerengas Aron Dønnum avgjorde på overtid.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Dønnum fikk lurt inn ballen fra bakre stolpe etter en hektisk sluttoffensiv av VIF. Dette var Odds første tap denne sesongen.

Etter kampen strålte matchvinneren.

– Deilig. For en følelse. Det er mye følelser i dette. Veldig stort å score så sent i kampen, det er en av de deiligste måtene å avgjøre en kamp på, sier han til NRK.

VIF-trener Ronny Deila kaller oppgjøret mot Odd for en «slitekamp».

– Vi satte inn folk som vi visste kunne gjøre det lille ekstra, og det er nydelig at Aaron kommer inn og gjør akkurat det. Han er en kunstner og det viste han i dag, sier Deila.

Underholdende start

Det ble en sjanserik og morsom start på kampen, der begge lag kom til avslutninger. Vilhjalmsson hadde blant annet ballen i nettet etter 17 minutter, men ble korrekt avblåst på grunn av offside.

Sander Svendsen hadde også en kjempemulighet etter sju minutter, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Eliteserien i fotball 2019: Vålerenga - Odd

TETT OPPGJØR: Sander Svendsen t.v. og Vålerengas Herolind Shala.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vålerenga ble etter hvert det dominerende laget i den første omgangen, etter en god start av bortelaget. VIF hadde imidlertid problemer med å trenge gjennom et hardtarbeidende Odd-forsvar.

Felles for begge lag var at avslutningene ikke var gode nok og det stod 0-0 da lagene gikk til pause.

Kjedelig 2. omgang

Mens 1. omgang til tider var en underholdende affære, greide ingen av lagene å følge opp dette etter hvilen.

Starten på 2. omgang ble oppstykket og relativt sjanseløs. Hjemmelaget hadde et lite overtak, men greide ikke å skape de store mulighetene. Odd var heller ikke i nærheten av en scoring de gangene laget kom til en avslutning de siste 45 minuttene.

VIF ropte på straffe på overtid på 0-0, men fikk ikke med seg dommeren. Det så ut til å være en riktig avgjørelse.

– Fryktelig surt

Odd, som hadde to kamper mindre spilt enn romsdalingene før mandagens oppgjør, kunne med seier mandag melde seg på i den videre tetstriden i Eliteserien.

Nå holder altså moldenserne altså unna for Odd.

Vålerenga er nå på 4.-plass - med like mange poeng som Odd og Bodø/Glimt.

– Vi skapte for lite, men var bunnsolid defensivt. Så er jo dette den verste måten å tape en fotballkamp på, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Max.

– Det er fryktelig surt når man blir rundspilt og taper 7-0, men da kan man akseptere at noen er bedre. I dag synes jeg ikke at Vålerenga var bedre, kommenterer Odds kaptein Steffen Hagen til NRK.

Eliteserien i fotball 2019: Vålerenga - Odd 1-0

JUBEL: Vålerengaspillerne feirer seieren.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Taktisk triumf for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok sin 31. verdenscupseier i kombinert søndag. Forskjellen fra mange av de andre var at denne gangen ble det et spurtoppgjør med et stort felt.

  Da et felt på 16 mann samlet seg raskt etter en jevn hoppdel, viste Riiber frem sine taktiske evner i langrennssporet.

  Riiber tok umiddelbart kontroll i det store feltet og styrte det som han ville. Han ruvet i gul trøye, gikk først inn i bakkene, roet ned og lekte med konkurrentene i feltet.

  I spurten ble det likevel jevnt mellom Riiber og de to tyskerne Eric Frenzel og Vinzenz Geiger. Nordmannen fikk strukket frem benet og ble dømt først over målstreken. Dermed kunne Riiber juble for en ny verdenscupseier.

  Riiber
  Foto: Georg Hochmuth / AFP
 • Bassino vant igjen

  Italieneren Marta Bassino vant storslalåm i Kranjska Gora for annen dag på rad.

  Mikaela Shiffrin ledet etter første omgang, men feilet i den ande delen. Hun ble nummer seks.

  Ragnhild Mowinckel og Mina Fürst Holtmann kjørte seg begge opp fem plasser i finaleomgangen i Slovenia og endte på 17.- og 18.-plass.

  Øvrige norske som ikke avanserte fra første omgang: 35. Maria Therese Tviberg, 38. Kristin Lysdahl, 39. Kristina Riis-Johannessen nummer 39.

  Kaja Norbye kjørte ut, mens Thea Louise Stjernesund ikke stilte til start.

  Marta Bassino
  Foto: Giovanni Auletta / AP
 • Storebror Bø vant fellesstarten

  Tarjei Bø hadde ikke vunnet en fellesstart siden VM i 2013. I Oberhof søndag var han virkelig på hugget og kom først inn til siste skyting etter tre fulle hus.

  Med én bom gikk han ut noen sekunder bak ledende Benjamin Weger, men Bø hadde en super dag i sporet. Han hentet inn sveitseren og fikk fort en luke i tet.

  Bø var tydelig preget på den siste kilometeren inn mot mål, men han holdt unna. Dermed tok storebror Bø sin andre seier for sesongen og seiler opp som en av favorittene i VM.

  – Det er det hardeste løpet jeg har gått i hele mitt liv. Det svartnet nesten for meg. Men det var utrolig godt å vinne, sier Tarjei Bø etter seieren.

  NRK-ekspert Emil Hegle Svendsen var imponert over sisterunden til sin gamle lagkamerat.

  – Han utnyttet styrken sin i padling på sisterunden der. Man ser at han er skikkelig i kjelleren, men når man har en god dag koster det litt mindre å gå ned i den kjelleren og hente ut de siste kreftene. Og det var liten tvil om at Tarjei hadde en god dag i dag, sier Hegle Svendsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal