Vålerenga rundspilt av KAA Gent

Det ble en blytung torsdags kveld i Belgia for Vålerenga da de møtte KAA Gent.

Laget som endte på syvendeplass i den belgiske toppdivisjonen forrige sesong hadde få vansker mot et tamt Vålerenga-lag. Første skåring kom etter drøyt ti minutter spill da Gianni Bruno nikket inn 1-0.

Fem minutter før hvilen doblet Tarik Tissoudali ledelsen. Vålerenga protesterte kraftig og ønsket målet avvinket for offside, men fikk ikke medhold. Danske Andrew Hjulsager assisterte begge skåringene.

Etter pause hamret Gent-kaptein Vadis Odjidja-Ofoe inn kampens vakreste skåring da han fant krysset bak en sjanseløs Vålerenga-målvakt.

Ydmykelsen ble komplett da innbytter Yonas Malede satte inn kampens siste like før slutt. Vålerenga får en ekstremt vrien oppgave i returoppgjøret om en uke, da de må skåre minimum fire mål for å ha en sjanse til å avansere i kvalifiseringen til Serieligaen.

Dag Eilev Fagermo
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Siste nytt

 • VM-syklist brakk skulderen

  Tre østerrikske juniorryttere i sykkel-VM var onsdag involvert i en ulykke med en buss i Belgia. En av dem ble sendt til sykehus.

  Det melder Cyclingnews og flere belgiske medier. Leila Gschwentner pådro seg brudd i skulderen og trengte sykehusbehandling. Det er uvisst om hun i tillegg fikk andre skader.

  Ulykken skjedde mens østerrikerne var på treningstur i Flandern. (NTB).

 • Oppløftende nyheter for Maanum

  Landslagsspiller Frida Maanum fikk seg en ordentlig smell i duell med Kosovos keeper i VM-kvalifiseringskampen tirsdag kveld.

  Arsenal-spilleren ble liggende og gispe etter luft, og hadde store smerter i brystet.

  – Keeperen kommer inn med kneet i høy fart i det høyre ribbeinet mitt. Det var mye smerte. Jeg har hørt at ribbein er veldig vondt og det kan jeg bekrefte, sier Maanum til NRK dagen derpå.

  Heldigvis unngikk hun ribbeinsbrudd, og føler seg mye bedre allerede.

  – I går var jeg redd, men i dag er jeg positiv. De kom frem til at det ikke var brudd, men et hardt slag mot ribbeinet. Så får jeg følge opp med medisinsk team i Arsenal når jeg kommer tilbake dit.

  Forhåpentligvis rekker 22-åringen toppoppgjøret i den engelske superligaen allerede på søndag når de spiller mot Manchester City.

  Frida Maanum skadet
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Vil bli Kameruns fotballpresident

  Den tidligere Barcelona-stjernen Samuel Eto'o (40) offentliggjorde onsdag at han stiller til valg som president i Kameruns fotballforbund.

  Kamerun er vert for afrikamesterskapet i januar. Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemte nylig at den sittende presidenten Seidou Mbombo ikke fikk fortsette i sitt embete.

  Eto'o har støttet Mbombos kampanje, men sier at han er sugen på å komme tilbake til manesjen to år etter at han la opp som 38-åring.

  – Jeg gjør dette på grunn av kjærligheten til Kamerun og lidenskapen for fotballen vår, sier den tidligere stjernespissen. (NTB).

  Samuel Eto`o
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal