Hopp til innhold

Marerittstarten fortsetter for Vålerenga: – En elendig start

Vålerenga gikk på et nytt tap da de møtte Stabæk.

Rekdal skuffet

SKUFFET: En hardt presset Kjetil Rekdal var skuffet etter tapet mot Stabæk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Både Stabæk og Vålerenga stod uten poeng etter de tre første rundene av eliteserien. For lagene som kom på tredje og sjuende i fjorårssesongen var det derfor viktig å starte poengsankingen i dag.

Kjetil Rekdal var allerede hardt presset før kampen. Men marerittstarten på sesongen ble enda verre i dag.

– Det er sabla ufortjent, sier Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Slik var kampen:

Laster innhold, vennligst vent..

Årets første Vålerenga-mål

I det startskuddet gikk var det Stabæk som gikk ut i hundre. Stadionuret hadde ikke passert minuttet før Luc Kassi banket hjemmelaget i føringen. Kassi mottok ballen fra Ernest Assante og dundret ballen i mål bak en sjanseløs Aslak Falch i Vålerenga-målet.

Vålerengas Deshorn Brown kom riktignok til et par gode sjanser i førsteomgang, men det var ikke før etter hvilen at han fikk uttelling.

I det 67. minutt fikk han ballen rundt 25 meter fra mål. Ballen spretter i hånda, men dommer Svein Erik Edvardsen lar spillet gå. Brown fyrte av fra 18 meter og scoret det som faktisk var Vålerengas aller første mål i sesongen. Nærmere 350 minutter med fotball tok det før Vålerenga fikk ballen i nettet.

Avgjort på overtid

Vålerenga ropte ved flere anledninger på straffe. To ganger gikk Vålerenga-spillere ned i feltet. Ingen av gangene ble det dømt straffe.

– Det er pinlig at det ikke blir dømt straffe der. Det er tredje gangen at vi blir snytt for straffe til nå i år, sier Rekdal til TV 2.

Og årets første mål ble bare en liten trøst for Oslo-klubben. For på overtid gjorde Stabæks Giorgi Gorozia vondt verre for Enga.

Asante dro på seg en mann før han på lekkert vis tredde ballen gjennom til Gorozia. Alene med keeper var Gorozia iskald og satte ballen via stanga og i mål.

Dermed er Vålerenga fortsatt uten poeng til nå i eliteserien. Klubben står med 1-7 i målforskjell etter fire kamper.

– Det er en elendig start. Men uansett hva folk sier så må vi bare jobbe videre med det vi holder på med, sier Rekdal.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste