Vålerenga kollapset: – Jeg synes synd på gutta

Christian Grindheim-erstatter, Herman Stengel, fikk sin første scoring for sesongen, men Strømsgodset snudde fra 0-2 til 3-2 mot Vålerenga.

Lars Christopher Vilsvik

UTLIGNET: Lars Christopher Vilsvik jubler for å ha satt i 2-2 for Strømsgodset mot Vålerenga.

Det har vært en turbulent uke i Vålerenga, etter at trener Kjetil Rekdal valgte å vrake kaptein Christian Grindheim. Han ble erstattet av Herman Stengel mot Strømsgodset, og 20-åringen ble også tildelt kapteinsbindet.

Selvom Stengel scoret sitt første mål denne sesongen og doblet med det ledelsen for gjestene, holdt det ikke for Vålerenga.

Kjetil Rekdal

IVRIG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

For etter pause kollapset nærmest laget. Strømsgodset valset over gjestene, og scoringer fra Muhamed Keita, Lars Chritopher Vilsvik og Petter Vaagan Moen, via et VIF-bein, påførte Oslo-laget sitt sjuende tap denne sesongen.

– Vi har et lag med talentfulle, unge gutter, som viser at de har nivået inne i store deler av kampen. Det er utrolig bittert å stå her med null poeng. Jeg synes synd på gutta som ikke fikk med seg mer, sier Rekdal til NRK.

– Vi tok frem kampplanen vår igjen etter pause. Vi måtte slå innlegg, holde trykket og gjenvinne. Jeg tror det sjokkerte dem litt i andreomgang, forklarer Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.

Stor VIF-omgang

Vålerenga gjorde hele seks endringer etter tapet mot Haugesund mandag. Og det så tidlig lyst ut. Etter 21 minutter sendte Robert Lundström en lang ball opp mot Des Brown. Spissen stakk fra alle og banket inn ledelsen.

Bare sju minutter senere, satt den fra Stengel. Han endte med ballen etter en kontring og smalt til fra langt hold. Ballen gikk via Mohammed Abu, skiftet retning og satt Espen Bugge Pettersen ut av spill.

Slo hardt tilbake

Vålerenga fortsatte å skremme hjemmelaget, men det stod 0-2 da lagene gikk i garderroben.

– Det handler om å score mål når man har sjanser, og hindre dem. Vi har litt å lære, sier Rekdal etter kampen.

Vålerenga feirer Stengel-scoring

VISTE STYRKE: Herman Stengel scoret Vålerengas andre mål mot Strømsgodset.

For Godset våknet etter så til de grader etter hvilen, og produserte den ene kjempesjansen, etter den andre. Til slutt ble det innbytter Muhamed Keita som fikk hull på byllen, etter en perlescoring på hel volley.

Snudde fem minutter før slutt

Også etter målet, bombarderte vertene Aslak Falch med skudd. Det ble det uttteling av. Lars Christopher Vilsvik lurte av hele Enga-forsvaret før han plasserte ballen rundt keeper og i mål.

– Det har vært et utrolig sceneskifte her ute, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Snuoperasjonen var komplett da Petter Vaagan Moen tok med seg ballen, og skøyt den via Vajebah Sakor og i mål fem minutter før slutt.

– Det var deilig å komme inn og avgjøre. Det var en luggete førsteomgang, så det er godt å få litt energi og så komme tilbake, sier Vaagan Moen til TV 2.

Med det er Vålerenga nede på kvalifiseringsplass i Eliteserien, med bare 10 poeng.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».