Hopp til innhold

Vålerenga jublet over amerikansk nysignering – spilleren dukket aldri opp

I januar signerte Allison Abbe (27) for Vålerenga, men like før seriestarten har klubben ennå ikke sett noe til henne.

Fotboll, Damallsvenskan, Häcken - AIK

MØTTE IKKE OPP: Ingen i Vålerenga har sett den amerikanske nysigneringen etter overgangen var et faktum i januar.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

– Det føles veldig bra å signere, og jeg gleder meg til å komme i gang, sa Allison Abbe da hun signerte for Vålerenga i januar.

Amerikaneren skrev under på en toårskontrakt og planen var at hun skulle tilslutte seg laget på treningsleir på Marbella 1. mars. Slik ble det ikke.

– Hun dukket ikke opp. Hun valgte å ikke komme. Det er ståa nå, forteller Steinar Pedersen.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med spilleren uten å lykkes.

– Virket som hun angret seg

Steinar Pedersen

MYE USIKKERHET: Sportslig leder i Vålerenga, Steinar Pedersen, vet ikke om nysigneringen Allison Abbe blir å se på norsk jord denne sesongen.

Foto: Annika Byrde / NTB

Pedersen er sportslig leder for Oslo-klubben og beskrev Abbe som en «rask og teknisk vingback» med «en presis venstrefot» da hun ble klar 16. januar.

Nå vet han ikke om hun noen gang blir å se i blått og hvitt.

– Dialogen pågår og vi får bare se hvordan det blir. Vi har hatt dialog med spiller underveis og det er ikke noen forklaring vi kan gå ut med. Vi jobber med å løse det og dette må håndteres på riktig vis, på best mulig vis, sier en relativt ordknapp Pedersen.

Heller ikke agenten til Abbe har noen ordentlig forklaring på hvorfor spilleren aldri dukket opp som avtalt. Han har heller ikke hørt fra henne på to uker, men vet at hun har reist hjem til USA.

– Det virket som hun angret seg, men den virkelige begrunnelsen kjenner jeg ikke. Det er kjedelig, sier Henrik Bek og fortsetter:

– Man skal respektere at ting kan skje på hjemmebane, og det er jo viktigere ting i livet enn fotball, men ting skal gjøres på en ordentlig måte.

Ifølge agenten skal Abbe være kjent med de mulige konsekvensene av å bryte kontrakten, men Vålerenga vil ikke svare på hvilke økonomiske konsekvenser det vil få for spiller og klubb per nå.

Toppserien i fotball 2022: Vålerenga - Lyn (2-0)

JAKTER SERIEGULL: Vålerenga er favoritter til å vinne Toppserien i år, men må trolig klare seg uten den amerikanske vingbacken Allison Abbe.

Foto: Annika Byrde / NTB

Vil vurdere forsterkninger

Hverken Bek eller Pedersen har opplevd noe lignende tidligere, og synes situasjonen er vanskelig å forholde seg til.

For Vålerengas del mangler de nå én spiller i troppen før seriestarten lørdag.

– Vi hadde jo ønsket en spiller i den posisjonen. Det er noen dager igjen av overgangsvinduet, så vi får se hva vi gjør. Dette er pågående diskusjoner, sier Pedersen.

 • Vålerenga sesongåpner hjemme på Intility Arena mot Arna-Bjørnar. Kampen kan du se på NRK 1 og i NRK TV fra klokken 16.30.

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB)

  Svenske Zlatan Ibrahimovic (41) annonserte søndag kveld at han trekker seg fra fotballen.
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste