«Shampo» krever bedring: – Vi er rufsete

Den ferske seriemesteren tok en oppskriftsmessig seier over Frisk Asker fredag. Likevel var ikke trener Espen «Shampo» Knutsen helt fornøyd.

Brendan Brooks

Brendan Brooks scoret det første målet da Vålerenga slo Frisk Asker i den første kvartfinalen i best av syv-serien.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Vålerenga valgte Frisk Asker som sin kvartfinalemotstander tirsdag. Da sto valget mellom Asker-laget og Rosenborg.

Trener Espen «Shampo» Knutsen sa den gang at valget falt på Frisk Asker grunnet reiseavstand, og at de stoler på egne ferdigheter etter å ha vunnet fire av fem oppgjør mot Frisk i årets seriespill.

Med kveldens solide 4-1-seier ser det ut til å ha vært et klokt valg.

– Vi gjør en middels prestasjon, synes jeg. Det ble en 4-1 seier og dermed 1-0 i kamper, så jeg er fornøyd, sa trener Knutsen til NRK.no etter kampen.

VIF-treneren var imidlertid klar på at den nybakte serievinneren må heve nivået i kampene som kommer.

– Denne kampen ble preget av mye utvisninger, og vi er rufsete. Vi må opp noen hakk før søndagens kamp, for den blir nok mye tøffere, sier «Shampo».

Tam åpning

Når pucken droppet kunne ikke kontrasten vært større til tirsdagens forrykende seriefinale, da en stappfull hall med 5092 tilskuere så Vålerenga knuse Stavanger Oilers 7-1.

Lite liv både fra de 1518 tilskuerne og fra spillerne på isen preget ti kjedelige minutter hvor Frisk Asker yppet seg.

Vålerenga-keeper Steffen Søberg avverget imidlertid to forsøk fra gjestene uten problemer.

Espen Shampo Knutsen

Espen 'Shampo' Knutsen var fornøyd med seier i første møte med Frisk Asker, men krever at spillerne hever seg før søndagens batalje.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Etter ni minutter tok kampen etterlengtet fyr. VIFs Brendan Brooks fikk en pasning fra Éric Chouinard. Han satte stort fart gjennom åpningen i midtsonen, og alene med Nicklas Dahlberg skøyt han hardt nede til høyre for keeper. Og det sto 1-0 på tavla.

Etter tolv minutter fyrte landslagsspiller Daniel Sørvik av et skudd fra blålinjen som havnet mellom bena på Dahlberg i Frisk-målet, og som så vidt krysset mållinjen.

Ikke akkurat patent keeperspill av den vanligvis så solide Frisk-keeperen

Frisk start

Andre periode ga Frisk Asker sjansen til å knappe innpå VIFS ledelse, da Cato Cocozza måtte i utvisningsboksen for holding.

Det halvannet minutt lange overtallsspillet ga uheldigvis for Frisk ingen uttelling.

Nærme redusering kom de derimot etter tre minutter. Klabb og babb foran Vålerenga-målet, og keeper Søberg ute av posisjon, ga åpent nett for Frisk, men hverken storscorer Jonas Johansson eller andre Asker-spillere maktet å få slått inn pucken.

Perioden endte målløst, og ble etter hvert preget av utvisninger til begge lag. Vålerenga var nærmere 3-0 enn Frisk Asker var redusering. I overtall skapte Morten Ask og Chouinard problemer for Asker-laget, men keeper Dahlberg var solid, og holdt Frisk-håpet om å snu kampen ved like.

Full kontroll

Etter to minutter av tredje periode falt avgjørelsen. En retur fra skuddet til seriefinalens «slåsskamp-offer» Filip Gunnarsson havnet hos Erik Follestad Johansen som plutselig fikk all verdens tid til å sette 3-0 bak en utspilt Dahlberg.

Etter ti minutter fikk Askers-Mikael Dokken muligheten til å skape litt spenning, da han ble taklet alene med keeper og fikk straffeslag. Det ble med et heller dårlig forsøk, og Søberg reddet enkelt.

Rett etter Dokkens mislykkede forsøk roet Morten Ask nervene til selv den mest skeptiske VIF-patriot. Eliteseriens poengkonge fant en åpning og smalt inn 4-0.

Resten av kampen var preget av et Vålerenga-lag på «cruise-kontroll».

I en lang serie med kamper annenhver dag er det lurt å spare på kreftene, og med 4-0 å gå på kunne VIF forsvare seg og gire ned et hakk.

Det førte til en Frisk Asker-redusering to minutter før slutt. En svak involvering fra VIF-keeper Steffen Søberg ga Thomas Valkvø Olsen æren av å slå inn 1-4. Frisk får mulighet til revansje i Askerhallen på søndag.

– Vi er for dårlige når det gjelder effektiviteten. Man får ikke mange muligheter mot et så godt lag som Vålerenga. Hadde vi vært helt skrudd på foran mål i dag kunne dette blitt jevnere. Med mer innsats og forhåpentligvis en tidlig scoring så skal vi gi VIF kamp på søndag, sa Frisk Asker-trener Sune Bergman til NRK etter kampslutt.

 • Øvrige resultater: Lillehammer - Lørenskog 1-2, Stavanger Oilers - Rosenborg 6-2, Sparta - Storhamar 3-4 (e.f.)

Siste nytt

 • City-forsvarer ute med skade

  Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy må belage seg på et opphold på sidelinen etter at han onsdag ble operert i kneet. Det opplyser klubben. Det opplyses ikke hvor lenge franskmannen er satt ut av spill.

  Benjamin Mendy
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Hjemmeseier for Blackhawks

  En enkelt scoring var alt Chicago Blackhawks trengte for å slå St. Louis Blues i «the windy city» onsdag. Kampens eneste mål sto hjemmelagets Brent Seabrook for. Norske Andreas Martinsen fikk drøyt elleve minutter på isen denne gangen.

  SPO-HKO-HKN-COLORADO-AVALANCHE-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana