Hopp til innhold

Vålerenga ett skritt nærmere Mesterligaen

Vålerenga fikk en strålende start på kvalifiseringen til Mesterligaen. Kvalifiseringen består av to runder, hvor det i første runde er fire lag som møtes til en mini-turnering.

Vålerenga er vertskap én av disse turneringene, hvor det er to semifinaler og deretter en kamp om tredjeplassen og en finale, hvor vinneren går videre til runde to.

I semifinalen på hjemmebane mot Minsk tok Vålerenga ledelsen med Mimmi Löfwenius allerede i kampens niende minutt. Minsk utlignet på straffe fem minutter før pause, men bare tre minutter senere svarte Vålerenga og Karina Sævik.

Oslo-laget hadde dermed en 2-1-ledelse til pause og det ble til 3-1 i den andre omgangen, etter en scoring fra Ylinn Tennebø.

– Det var litt mer spennende enn jeg tror de selv hadde håpet på, men de gjorde jobben og det ble ganske komfortabelt, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

I finalen i runde én skal Vålerenga spille mot Celtic. Også den kampen spilles i Oslo, en kamp som starter lørdag klokken 20.00.

Vinner Vålerenga der, går de videre til runde to. Der er det et oppgjør over to kamper (hjemme og borte) som i så fall venter. Runde to spilles i midten av oktober og der kan det bli et møte med europeiske topplag. Potensielt kan Vålerenga blant annet bli trukket mot lag som Arsenal eller Wolfsburg.

Også Brann er videre til finalen i deres miniturnering i runde én av Mesterliga-kvalifiseringen. De møter belgiske Anderlecht i finalen, som spilles i polske Katowice.

Mesterligaen i fotball 2023: Vålerenga - FC Minsk
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Siste nytt

 • Rosenborg-spiller ute i ti uker

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg må belage seg på en god stund på sidelinjen etter at hun skadet seg i cupfinalen for halvannen uke siden.

  Det skriver cupmesterne på sine hjemmesider onsdag.

  – Camilla pådro seg en skade i det bakre korsbåndet og må forvente ti uker på sidelinjen, sier fysioterapeut Line Hangerhagen Stenstad.

  Rosenborg-spiller Camilla Linberg under cupfinalen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Vålerenga med langt steg mot fornyet kontrakt

  Vålerenga vant 2-0 borte mot Kristiansund i eliteseriekvalifiseringen, og har gitt seg selv en meget god mulighet til å holde seg på det øverste nivået.

  Søndag spilles returoppgjøret på VIFs hjemmebane. Da blir det klart om hovedstadsklubben rykker ned for første gang på 23 år, eller om Kristiansund må spille i 1. divisjon for andre år på rad.

  – Hvis noen tror at det går av selv, så skal de filleristes, sier VIF-trener Geir Bakke til NRK, og legger til at «det betyr alt» å holde seg i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen etter en drøy time, da Christian Borchgrevinks presise innlegg endte opp hos Daniel Håkans. På Finlands nasjonaldag, plasserte finnen ballen i det lengste hjørnet.

  Fem minutter før slutt spilte Mohamed Ofkir fri Simen Juklerød i feltet. Den venstre vingbacken var iskald, og doblet ledelsen for Vålerenga til eufori hos de tilreisende bortesupporterne.

  – Oppgaven var voksen før kampen, og den er ekstra voksen nå. 0-2 blir vanskelig å hente inn, men vi skal ikke gi oss, sier KBK-trener Amund Skiri til NRK.

  Vålerenga-spillerne jubler hos fansen etter 2-0-seier borte mot Kristiansund i den første av to kvalifiseringskamper til Eliteserien
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Kolstad nær ny mesterligaskalp – Kiel snudde til 26-25-seier på hjemmebane

  Kolstad var nær nok en overraskelsesseier på bortebane mot gruppeleder Kiel, men tapte til slutt 26-25 i mesterligaen i håndball onsdag kveld.

  Dermed forsetter trønderne på 4.-plass med 9 poeng etter ti gruppespillskamper. Kiel topper gruppe A med 15 poeng.

  Fem minutter før full tid fikk Kolstads store stjerne, Sander Sagosen, det røde kortet etter at han var litt sen inn i en takling, hvor han traff en Kiel-spiller i ansiktet.

  Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert da Kiel satt inn tre kjappe mål, og plutselig ledet kampen 24-23.

  Kolstad tok en stor skalp da de vant 36-31 over PSG hjemme i Trondheim. Oppgjøret i Paris endte også i et imponerende 28-28-resultat. (NTB)

  Sander Sagosen nedstemt etter kamp på benken.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal