Hopp til innhold

Premier League-klubber vil ha spenstige Enner

Veien fra fattige kår til VM-scoringer har ikke vært lett, men Enner Valencia har imponert mange med sin utrolige spenst og scoringsteft. Nå sikler en rekke europeiske storklubber etter å sikre seg spissen.

spenstig

Spiller han i England neste sesong? I onsdagens kamp mot Frankrike imponerte han mange med sin utrolige spenst. Se video av hoppet i artikkelen.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Med hodet nesten på linje med tverrliggeren headet Ecuadors Enner Valencia ballen over 2 meter ned igjen mot målet. Hugo Lloris i det franske buret reddet, men mange lot seg imponere over at Valencia i det hele tatt fikk hodet på ballen og attpåtil fikk til en farlig avslutning.

Se Ecuador-spissens utrolige spenst her:

Ecuadors Enner Valencia har vært en av VMs store overraskelser til nå.

Enner Valencia er 1,74 meter høy, men hopper nesten like høyt som tverrliggeren.

Til tross for at vi lever i en stadig mer globalisert verden, hvor alt er tettere knyttet sammen og alle vet noe om alle, dukker det opp overraskelser i hvert fotball-VM.

Enner Valencia har vært en av de overraskelsene i årets mesterskap. Tilsynelatende ut av intet har spissen tatt VM med storm og nærmest vært et angrep alene. Han har selvfølgelig fått god assistanse fra medspillerne. Men de tre målene Ecuador scoret i VM, er alle signert Enner Valencia.

– Ord kan ikke forklare følelsen da jeg fikk headet ballen i mål. Følelsene tok overhånd og jeg kunne ikke slutte å rope av glede, sa han etter kampen mot Honduras, hvor han scoret to mål.

Artikkelen fortsetter under bildet

ennnnner

Nr. 5 Mamadou Sakho ser sjokkert opp mot Enner Valencia som svever høyt.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Fyller tomrommet etter død lagkamerat

At det var nettopp Valencia som skulle bli Ecuadors spisskonge i dette mesterskapet, var det få som hadde trodd. Inntil nylig var nemlig ikke Valencia landets beste spiss.

Før sin død 29. juli 2013 ble Christian Benitez regnet som Ecuadors kanskje aller beste spiller. Benitez døde av hjertestans i en alder av 27 år. Det startet med sterke smerter i magen, og ifølge hans trener i America, Miguel Herrera, som nå er trener for Mexicos landslag, fikk ikke Benitez medisinsk hjelp før et par timer etter smertene startet.

Det var et tragisk tap for landslaget og nasjonen, men Enner Valencia har klart å fylle tomrommet etter Benitez.

Oppvokst på bondegård

Valencia startet karrieren i Caribe Junior i hjemlandet. Det samme laget som landslagskamerat og navnebror Antonio Valencia først fikk vist seg frem for. Den første profesjonelle klubben Enner Valencia fikk sjansen i var Emelec.

I begynnelsen av proffkarrieren bodde han i kummerlige kår inne på lagets stadion. Noe annet hadde han ikke råd til. Han var fattig, og slet i perioder med å skaffe penger til mat.

Veien fra oppvekst på bondegård til landslaget og verdensmesterskapet i fotball har ikke vært lett. Derfor var gleden ekstra stor da han scoret i selveste fotball-VM.

feiring

Enner Valencia feirer den ene scoringen i kampen mot Honduras. På et tidspunkt va Valencia VMs toppscorer med tre mål.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

– Jeg har drømt om å score mål i VM siden jeg var et lite barn. Da jeg var ung, gikk jeg rundt på landsbygda og solgte melk for å få råd til fotballsko, mimret Valencia etter den glimrende kampen mot Honduras.

Europa neste?

På de seks siste landskampene har 25-åringen scoret sju mål. For klubblaget Pachuca scoret han 18 mål på 23 kamper denne sesongen. Den fantastiske scoringsformen har europeiske klubber fått med seg, og flere medier melder at klubber som Newcastle, Tottenham og Everton allerede har vist interesse.

Flere bud skal være sendt i retning Pachucas postboks og klubbens visepresident, Andres Fassi, innser at det kan bli vanskelig å beholde spissen.

– Det vil uten tvil gjøre laget svakere om han drar, men vi må være realistiske og innse hvilke kvaliteter han har, sier Fassi.

Her kan du se Enner Valencias tre VM-scoringer:

Enner Valencia. Frisparket fra Ayovi er presist og en umarkert Valencia kan enkelt heade ballen i mål fra kloss hold.
Ecuador utligner
Ecuador opp i ledelsen

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal