Premier League-klubber vil ha spenstige Enner

Veien fra fattige kår til VM-scoringer har ikke vært lett, men Enner Valencia har imponert mange med sin utrolige spenst og scoringsteft. Nå sikler en rekke europeiske storklubber etter å sikre seg spissen.

spenstig

Spiller han i England neste sesong? I onsdagens kamp mot Frankrike imponerte han mange med sin utrolige spenst. Se video av hoppet i artikkelen.

Foto: Andrew Medichini / Ap

Med hodet nesten på linje med tverrliggeren headet Ecuadors Enner Valencia ballen over 2 meter ned igjen mot målet. Hugo Lloris i det franske buret reddet, men mange lot seg imponere over at Valencia i det hele tatt fikk hodet på ballen og attpåtil fikk til en farlig avslutning.

Se Ecuador-spissens utrolige spenst her:

Ecuadors Enner Valencia har vært en av VMs store overraskelser til nå.

Enner Valencia er 1,74 meter høy, men hopper nesten like høyt som tverrliggeren.

Til tross for at vi lever i en stadig mer globalisert verden, hvor alt er tettere knyttet sammen og alle vet noe om alle, dukker det opp overraskelser i hvert fotball-VM.

Enner Valencia har vært en av de overraskelsene i årets mesterskap. Tilsynelatende ut av intet har spissen tatt VM med storm og nærmest vært et angrep alene. Han har selvfølgelig fått god assistanse fra medspillerne. Men de tre målene Ecuador scoret i VM, er alle signert Enner Valencia.

– Ord kan ikke forklare følelsen da jeg fikk headet ballen i mål. Følelsene tok overhånd og jeg kunne ikke slutte å rope av glede, sa han etter kampen mot Honduras, hvor han scoret to mål.

Artikkelen fortsetter under bildet

ennnnner

Nr. 5 Mamadou Sakho ser sjokkert opp mot Enner Valencia som svever høyt.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Fyller tomrommet etter død lagkamerat

At det var nettopp Valencia som skulle bli Ecuadors spisskonge i dette mesterskapet, var det få som hadde trodd. Inntil nylig var nemlig ikke Valencia landets beste spiss.

Før sin død 29. juli 2013 ble Christian Benitez regnet som Ecuadors kanskje aller beste spiller. Benitez døde av hjertestans i en alder av 27 år. Det startet med sterke smerter i magen, og ifølge hans trener i America, Miguel Herrera, som nå er trener for Mexicos landslag, fikk ikke Benitez medisinsk hjelp før et par timer etter smertene startet.

Det var et tragisk tap for landslaget og nasjonen, men Enner Valencia har klart å fylle tomrommet etter Benitez.

Oppvokst på bondegård

Valencia startet karrieren i Caribe Junior i hjemlandet. Det samme laget som landslagskamerat og navnebror Antonio Valencia først fikk vist seg frem for. Den første profesjonelle klubben Enner Valencia fikk sjansen i var Emelec.

I begynnelsen av proffkarrieren bodde han i kummerlige kår inne på lagets stadion. Noe annet hadde han ikke råd til. Han var fattig, og slet i perioder med å skaffe penger til mat.

Veien fra oppvekst på bondegård til landslaget og verdensmesterskapet i fotball har ikke vært lett. Derfor var gleden ekstra stor da han scoret i selveste fotball-VM.

feiring

Enner Valencia feirer den ene scoringen i kampen mot Honduras. På et tidspunkt va Valencia VMs toppscorer med tre mål.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

– Jeg har drømt om å score mål i VM siden jeg var et lite barn. Da jeg var ung, gikk jeg rundt på landsbygda og solgte melk for å få råd til fotballsko, mimret Valencia etter den glimrende kampen mot Honduras.

Europa neste?

På de seks siste landskampene har 25-åringen scoret sju mål. For klubblaget Pachuca scoret han 18 mål på 23 kamper denne sesongen. Den fantastiske scoringsformen har europeiske klubber fått med seg, og flere medier melder at klubber som Newcastle, Tottenham og Everton allerede har vist interesse.

Flere bud skal være sendt i retning Pachucas postboks og klubbens visepresident, Andres Fassi, innser at det kan bli vanskelig å beholde spissen.

– Det vil uten tvil gjøre laget svakere om han drar, men vi må være realistiske og innse hvilke kvaliteter han har, sier Fassi.

Her kan du se Enner Valencias tre VM-scoringer:

Enner Valencia. Frisparket fra Ayovi er presist og en umarkert Valencia kan enkelt heade ballen i mål fra kloss hold.
Ecuador utligner
Ecuador opp i ledelsen

Siste nytt

 • Vil stengje stadion i Bayern

  Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

  Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

  – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

  I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

  I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

  Publikum Olympiastadion München
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Fortsetter Viaplay-nekt

  Johannes Høsflot Klæbo fortsetter å droppe Viaplay-logoen på utstyret sitt. Det bekreftes overfor VG.

  – Johannes har ingen planer om å gå med Viaplay-logoen verken til helgen eller fremover. Det er ikke noe galt med Viaplay, men det er prinsippet om uavhengighet og hans troverdig det her handler om, sier pappa og manager Haakon Klæbo til VG.

  Skiforbundet har foreløpig ikke ønsket å si sin mening om saken.

  – Vedrørende Johannes Høsflot Klæbos uttalelser om Skiforbundets samarbeidsavtale med Viaplay, så er dette en sak som behandles internt i Skiforbundet. Vi er i dialog med involverte parter, derfor ønsker vi ikke å uttale oss om dette nå, sier langrennssjef Espen Bjervig i en pressemelding.

  Klæbo ønsker heller ikke å bruke Skiforbundets nye logo.

  Verdenscup i Ruka
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • NFF drar til Qatar

  Det var knyttet usikkerhet rundt om Norges Fotballforbund skulle dra til Qatar. Nå har forbundet bestemt at det blir en tur til VM-arrangøren 8. desember. Det bekreftes i en pressemelding.

  – Det er gode grunner til å ikke reise, men vi har konkludert med at det er viktigere enn noen gang, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

  Han sier videre at de ønsker å møte representanter for myndighetene, VM-komiteen og migrantarbeidere. Bjerketvedt sier at det kommer til å bli stilt kritiske spørsmål.

  Terje Svendsen kommer også til å dra dit.

  – Den nordiske delegasjonen har i langt tid forberedt denne reisen, og det er gjort en god jobb med programmet. Vi møter både offisielle kilder og kilder vi selv har gjort avtaler med, sier Svendsen.

  Presstreff i NFF
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal