Våknet til bjørnevarsel: – Mer redd for Ustjugov

CANMORE (NRK): Uvanlig beskjed til løperne før femte etappe i Canada: Grizzlybjørnene har begynt å røre på seg!

Petter Northug

VILLDYRET VÅKNER: Petter Northug har konsentrert seg mest om den russiske bjørnen Ustjugov så langt i Canada. Nå må han også se opp for den kanadiske.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg får ha taktomslaget på lur hvis jeg ser bjørnen, sier Petter Northug.

Før dagens sprint i Canmore fikk nemlig utøverne en uvanlig beskjed. Det norske støtteapparatet fanget opp via lokalradioen om at det var sendt ut advarsel om bjørneaktivitet.

Det finnes rundt 1000 grizzlybjørner i Alberta, og bjørn er ikke noe uvanlig syn i skiløypene i Canmore – sommerstid. Om vinteren ligger bjørnen som kjent i hi.

Men nå er det vår i lufta.

Johaug: – Blir redd

Ikke alle løperne synes det er hyggelig å tenke på at grizzlybjørnene er på vei ut av hiet.

– Ikke si sånt, da blir jeg redd, sier Therese Johaug til NRK.

– Jeg satser på at det ikke kommer noen bjørner ennå, sier hun.

Landslagstrener Trond Nystad analyserer slik:

– Det er et par bjørner som lusker oppi her. Det begynner å bli varmt i været, de begynner å få liggesår og er sultne, så de har sikkert lyst til å spise, sier han.

De norske løperne fikk derfor beskjed om å holde seg sammen med andre når de er ute i terrenget.

– Når det går alarm, vil vi at folk skal være litt obs. Men generelt er det vel ingen fare. Dette er ikke vanlig i Norge, men her er det noe vi må regne med. Men jeg tror ikke vi skal frykte noe, sier Nystad.

Redd Ustjugov

Petter Northug tar det altså mer med ro.

– Jeg er mer redd for Sergej Ustjugov enn bjørnen det er slått alarm om, fastslår han med henvisning til russeren som har imponert så langt i touren og leder.

Både han og Therese Johaug ligger på andreplass i Ski Tour Canada før tirsdagens sprint – som går i klassisk stil i en av de mest brutale sprintløypene verdenseliten har møtt.

Der vil helst Northug slippe å møte Ustjugov før han eventuelt må. Det vil i så fall bli i en eventuell finale.

Siste nytt

 • Grøvdal utsetter sesongstarten

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er fremdeles ikke hundre prosent skadefri, og sier til NRK at hun dropper Trond Mohn Games i Bergen. – Det går fremover med skaden og jeg er i god trening, men løper ikke i Bergen, sier hun. Planen er i utgangspunktet å løpe 5000 meter i Stockholm neste torsdag.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To norske lag videre i Kina

  Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for hovedrunden i firestjernersturneringen i sandvolleyball i kinesiske Jiajiang. Anders Mol og Christian Sørum er allerede direktekvalifisert og spiller sin første kamp torsdag. De vant storturneringen som ble avsluttet i Brasil sist helg.

  2015 ASICS World Series of Beach Volleyball - Day 1
  Foto: Robert Laberge / AFP
 • Norsk syklist fikk proffkontrakt

  Sykeltalentet Andreas Leknessund (20) fra Tromsø skrev onsdag under for det tyske profflaget Team Sunweb. Avtalen med Sunweb, som har blant andre stjernene Tom Dumoulin og Michael Matthews i stallen, gjelder i to år fra 2021, skriver TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal