NRK Meny
Normal

Værtrøbbel ødelegger Svindals sesongoppkjøring

USHUAIA/OSLO (NRK.no): Alpinlandslaget har nå sin viktigste treningsperiode i Argentina. Men hele 18 dager har regnet bort.

Svindal

I VARMT VÆR: Aksel Lund Svindal og resten av alpinlandslaget har fått treningsforholdene i Argentina ødelagt av sludd og regn. Her fra Kvitfjell forrige sesong.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Aamodt

SKEPTISK: NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt frykter at værproblemene kan gjøre sesongstarten tøffere for de norske.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix
Tjørhom

IKKE KLARE: Men landslagssjef Håvard Tjørhom stresser ikke helt ennå.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Drittvær, som man sier på godt norsk. Vi har ikke akkurat hatt flyten. Det har vært dårlig vinter her nede, og vi trenger snø, sier Aksel Lund Svindal til NRK.no.

Ushuaia helt sør i Argentina er vanligvis et snøsikkert sted. Derfor har de norske alpinistene lagt grunnlaget for suksess her de siste årene.

  • Se videoreportasje fra Ushuaia nederst i artikkelen!

– Kan ikke gi gass

Men den viktige oppkjøringen er allerede blitt kraftig amputert. I løpet av de 24 dagene alpinistene har vært her, anslår Svindal at de har hatt 6 gode treningsdager.

Landslagstrenerne sliter med å legge til rette for trening med god nok kvalitet.

– Du kan ikke trene med rennfart, fordi du ikke kan gi 100 prosent gass. Det er rett og slett litt skummelt. Det er løst og ujevne spor, sier Svindal.

Han får støtte av lagkamerat Kjetil Jansrud.

Det regner her nede og snør der oppe, men det er akkurat i siktet hvor det er sludd og varmt, sier Jansrud.

Bekymret Aamodt

Det er storslalåm, slalåm og Super-G som står på agendaen i Ushuaia.

Her skal de fortsette å trene frem til starten av oktober, men de ødelagte treningsdagene kan allerede ha gjort det vanskeligere å prestere den kommende sesongen.

Det mener NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

– De er bedre trent og trener bedre enn alle andre lag. Det er jeg overbevist om. Men det hjelper ikke hvis de ikke er på ski til rett tid på rett sted. Det er ofte helt avgjørende. Hvis de har vært uheldige med det, kan det bli en tyngre sesong, sier Aamodt.

Det er bare én måned til verdenscupstarten i Sölden 26. oktober. Landslagssjef Håvard Tjørhom innrømmer at oppholdet i Argentina ikke har vært optimalt, men han tror samtidig at det er nok tid til å finne rennformen.

– Vi er ikke helt klare for sesongen ennå, men nå har vi en god plan for Sölden i Europa. Vi er ganske sikre på at vi skal komme dit vi bør være, sier Tjørholm.

Dårlige snøforhold under treninga i Argentina Reporter: Andreas Toft.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel