Hopp til innhold

Værtrøbbel for Rally Sverige

Mildværet sørget for problemer foran den svenske VM-runden i rally, som skal gjennomføres kommende helg. Snø og is smelter, og veiene blir bløte og usikre.

– Det er skremmende hvor raskt været og prognosene svinger. Vi hadde godt med is på veiene og lovende prognoser så sent som fredag, men nå er situasjonen kraftig endret, sier rallysjef Glenn Olsson i en pressemelding søndag.

Rally Sverige
Foto: Micke Fransson, Fransson, Micke / NTB scanpix

Siste nytt

 • Trettebergstuen skal diskutere russisk deltakelse med europeiske ledere

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal møte flere europeiske ministre på fredag, for å diskutere et felles standpunkt på russisk deltakelse i idretten.

  – Russland forsetter sin angrepskrig i Ukraina. Det er derfor ingenting som tilsier at IOC eller særidrettene burde åpne opp for mer deltakelse nå. Her er jeg enig i det tydelige standpunktet som norsk idrett har kommet med, det er uakseptabelt å åpne opp for russisk idrettsdeltakelse internasjonalt nå, skriver Trettebergstuen i e-post til NRK.

  Før helgen sa Litauens idrettsminister at de nordiske landene var invitert til å danne felles front mot at russiske utøvere tas inn i varmen igjen.

  – Jeg er kjent med det baltiske forslaget, og her samarbeider vi med de andre nordiske landene. På fredag skal jeg møte flere andre europeiske ministre for å diskutere saken, skriver Trettebergstuen videre.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har varslet at det skal sees på muligheten for at russere og belarusere kan få konkurrere igjen under strenge vilkår. En FN-ekspert mener det er det riktige å gjøre.

  Anette Trettebergstuen
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Ingebrigtsen dropper stevne – håper å rekke EM

  Jakob Ingebrigtsen måtte avbryte høydeoppholdet i Sierra Nevada i januar på grunn av en forkjølelse som nektet å gå over. Tirsdag bekrefter 22-åringen fra Sandnes overfor NRK at han dropper innendørsstevnet i Madrid 22. februar, der det var varslet at han skulle gjøre verdensrekordforsøk på 3000 meter.

  Fortsatt holder han døra på gløtt for å løpe 1500 meter i Lievin 15. februar, i et stevne der han satte verdensrekord for et år siden. Men sjansene er ikke gode, avslører han.

  Det betyr likevel ikke at innendørssesongen er spolert:

  – Jeg planlegger Istanbul, skriver nemlig Ingebrigtsen i en melding til NRK, og bekrefter at han i så fall håper å forsvare titlene sine på både 1500 og 3000 meter i innendørs-EM.

  På instagram forteller han at sykdommen nå er et tilbakelagt kapittel.

  – Nå begynner jeg endelig å føle meg som meg selv, og jeg jobber mot det jeg elsker mest; vinne løp og løpe fort, skriver han.

  v1ElpIOY0I8
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • PSG under etterforskning

  Fotballstorheten Paris Saint-Germain er under etterforskning av påtalemyndigheten i Frankrike for bruk av svart arbeidskraft.

  Det var påtalemyndigheten i Paris som selv bekreftet etterforskningen tirsdag.

  «Etter en klage mottatt 13. desember 2022, ble det åpnet en etterforskning 16. januar 2023 som følge av svart arbeid,» opplyste den til nyhetsbyrået Reuters.

  Klagen skal ha kommet fra den tunisiske statsborgeren Hicham Bouajila, som hevder han jobbet for PSGs klubbpresident Nasser al Khelaifi som rådgiver. Det opplyser Bouajilas advokat Bertrand Repolt til Reuters.

  Bouajila hevder at han bare ble betalt sporadisk gjennom et Qatar-basert tennisakademi.

  – Han var aldri ansatt i PSG, opplyser PSG-ledelsen til den franske sportsavisen L'Equipe. (NTB)

  FILE PHOTO: Ligue 1 - Paris St Germain Press Conference
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste