NRK Meny
Normal

Frykter dette ødelegger sammenlagtsjansene for Svindal

KVITFJELL/OSLO (NRK.no): Værproblemer kan i verste fall gjøre at Aksel Lund Svindal (31) mister svært viktige poeng i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt.

Kvitfjell

GUFFENT: Plussgrader, regn og tåke gjorde at arrangøren ble nødt til å avlyse torsdagens trening.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

Utforrennene fredag og lørdag står nemlig i fare siden torsdagens trening ble avlyst på grunn av tåke og vanskelig føre.

Løperne er nødt til å gjennomføre minst én trening før en konkurranse, og nå skal det gjøres et nytt treningsforsøk før rennstart fredag.

– For å rekke det i morgen (fredag), må vi ha kortere løype på grunn av både tåken i toppen og tiden. Kjøretiden blir nå på 1.10,00, sier arrangementsansvarlig Steinar Mundal til NRK.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tåke på Kvitfjell

TÅKEHAV: Slik så det ut på Kvitfjell torsdag ettermiddag.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

Kan miste verdifulle poengsjanser

Hvis treningen blir gjennomført, går rennet altså fra et lavere startpunkt.

Fredagens renn er flyttet til Kvitfjell etter å ha blitt avlyst først i Garmisch-Partenkirchen og så i St. Moritz.

Kvitfjell er nå siste sjanse til å gjennomføre utforrennet, fordi det ikke er tid til å avvikle flere renn i Lenzerheide fra 12. mars.

Det betyr at Aksel Lund Svindal kan miste sjansen til å ta helt avgjørende verdenscuppoeng i kampen om sammenlagtseieren.

Fartsspesialisten er i øyeblikket 58 poeng bak slalåmspesialisten Marcel Hirscher. Også lørdag (utfor) og søndag (super-G) er Svindal storfavoritt.

Én seier gir 100 verdenscuppoeng.

– Må krysse fingrene

– Det er veldig bra at arrangøren er fleksibel og forsøker nye treningstider. Det er viktig for oss å gjennomføre rennet, sier alpintrener Håvard Tjørhom til NRK.no.

– Hvorfor er det viktig?

– Aksel kjemper jo om en «totalkule». Og det er også viktig for Kvitfjell. Det er viktig at sporten får levetid på skjermen, sier Tjørhom, som er «litt bekymret» med tanke på værmeldingene.

De viser at det fortsatt kan bli problemer med sikten fredag.

– Vi får bare krysse fingrene og håpe, sier treneren.

Gislefoss tror på renn

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss er svært sportsinteressert og brukes av arrangøren i Kvitfjell.

Han ser noe bedring i prognosene.

– Det er veldig mye av den samme værtypen, men det er mulig vinden dreier litt mot øst, og det kan hjelpe litt på tåkeproblemene. Så lenge vinden kommer fra sørøst, vil det komme fuktig luft fra Gudbrandsdalen, sier Gislefoss.

– Det ser ut til at det blir nedbør i fjellet, og det blir fort som snø. Temperaturen ligger på 0 grader i bunnen, og 3 til 4 kuldegrader i toppen, sier meteorologen.

Han tror arrangøren klarer å gjennomføre utforrenn med lavere startpunkt.

PS! Det kjøres storslalåm og slalåm i Kranjska Gora neste helg (8. mars). I verdenscupavslutningen i Lenzerheide kjøres det utfor, super-G, storslalåm og slalåm.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Semifinale i cupen, menn
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08