Uvanlige pusteproblemer for Eckhoff: – Hørtes ut som en panfløyte

SJUSJØEN (NRK): Tiril Eckhoff hadde problemer med å puste skikkelig i den våte lufta på Sjusjøen. Det skaper usikkerhet før verdenscupstarten i Finland.

Tiril Eckhoff

SNART SESONGKLAR: Tiril Eckhoff var glad hun fikk noen testløp for å roe nervene før sesongen begynner neste helg.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får ikke puste, slo skiskytterstjernen fast etter sprinten under testløpene, som erstattet sesongåpningen på Sjusjøen.

I den kuperte løypa var det lett å høre at pusten til den meget godt trente Tiril Eckhoff ikke var som den vanligvis er.

– Det føret her er skikkelig hardt for lungene og jeg får gjennomgå skikkelig, forteller hun.

– Ingrid (Tandrevold) sa at jeg hørtes ut som ei panfløyte.

Til medisinsk sjekk

Det regnet og var tåke da sprinten ble gjennomført mandag. Tirsdag var det opphold og rundt null grader, men også da løperne gikk fellesstart, sleit Eckhoff med å puste normalt.

Tiril Eckhoff

HJEM TIL SJEKK: Etter et par uker på samling både på Beitostølen og Sjusjøen, får skiskytterne nå noen dager hjemme.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Det er litt tøft å komme i gang med fuktig luft og sånn, så jeg får prøve å finne ut av det.

– Gjør det deg bekymret?

– Jeg er ikke vant til det, så jeg får høre med noen som kan det bedre, svarer 30-åringen.

De nærmeste dagene skal hun derfor få medisinsk oppfølging før avreise til Kontiolahti neste uke, for å sikre at det ikke var noe annet enn fuktig luft som påvirket lungekapasiteten.

– Det er en liten greie, men samtidig så skaper det usikkerhet, og da tar vi en full runde og hører med dem som kan noe om det, og prøver å få noen gode svar, sier landslagstrener Sverre Huber Kaas, som aldri tidligere har opplevd at Eckhoff har hatt lignende problemer.

Tror på eget arbeid

– Det er derfor det er litt usikkert nå, for man vet ikke hva det eventuelt kommer fra. Hvis de finner ut av det nå, så er det nesten bra at man har fått noe før sesongen, så man kan gjøre noe med før den starter på ordentlig, legger han til.

At det er snakk om koronavirus, tviler treneren på.

– Vi har både testet oss flere ganger, og vært på samling i smittevernregime frem til løpene nå, så det er såpass lite sannsynlig at jeg ikke vil spekulere i det, sier Kaas.

Fjorårets verdenscuptoer ble nummer tre begge dager, slått av Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien. Hun tar med seg flere gode ting, og nå skal hun finpusse på formen til de fire verdenscuphelgene før jul.

– Du blir jo litt usikker på om det man har gjort i sommer er godt nok. Men jeg er ganske sikker på at jeg har gjort mye bra, og har troa på det, forsikrer Eckhoff.

Sjusjøen november 2020

VÅTT OG GRÅTT: Det var ikke mye som minnet om perfekte vinterforhold på Sjusjøen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siste nytt

 • Hovland med i toppen i Dubai

  Viktor Hovland ligger foreløpig på delt 9.-plass etter å ha gått åpningsrunden av europatourturneringen Dubai Desert Classic på fire slag under par.

  Nordmannen var tre slag bak teten da han fullførte det 18. og siste hullet torsdag. Hovland er den nest høyest rankede spilleren (5) som er med i turneringen. Verdenstoer Collin Morikawa og 8.-rankede Rory McIlroy er blant de andre storspillerne i Dubai.

  Hovland startet runden på det jevne med fire strake hull på par. Så ble det en birdie på hull fem og en bogey på hull sju. Etter halvspilt runde lå han stadig på par for dagen.

  Så hentet 24-åringen fram sin beste golf og spilte en eagle på det 10. hullet. Dermed klatret han også betydelig oppover resultatlistene etter en middels dag før det.

  Abu Dhabi Golf Championship
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Bodø/Glimt kan møte cupaskeladd

  Cupoverraskelsen Nardo kan komme til å få en svært vrien motstander i form av Bodø/Glimt i kvartfinalen i fotball-NM i mars.

  Det ble klart i torsdagens trekning.

  Som en konsekvens av koronasituasjonen ble det kun spilt tre runder i fotball-NM i fjor. De øvrige rundene er skjøvet til i år.

  4. runde spilles 12. og 13. mars. Bare en uke deretter er det klart for kvartfinaler. De spilles 19. og 20. mars. Torsdag ble det klart hvilke lag som kan møtes der.

  Kvartfinalene spilles slik:

  Aalesund/Bodø/Glimt – Nardo/Lillestrøm, Molde/Odd – Åsane/Sarpsborg 08, Sandnes Ulf/Start – Raufoss/Strømsgodset, KFUM Oslo/Brann – Kongsvinger/Viking.

  Semifinalene i cupen spilles 6. og 7. april. De trekkes etter at kvartfinalene er spilt.

  Finalen er satt til 30. april. (NTB)

  Glimt-supportere stormet banen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Kjempehopp av Riiber i Seefeld – suverent best av alle

  Jarl Magnus Riiber dokumenterte OL-form med et klassehopp på 107 meter som gjorde at han vant den provisoriske omgangen i Seefeld torsdag.

  Riibers hopp på 107 meter gjør at han leder med 57 sekunder i langrennet foran tyske Terence Weber og estlenderen Kristian Ilves om det skulle bli bruk for omgangen.

  Startgaten og farten varierte stort i løpet av omgangen. Riiber hoppet fra gate 12, mens for eksempel Ilves strakte seg til 109,5 meter fra gate nummer 18.

  Trippelen i den østerrikske skibyen er en viktig oppladningskonkurranse før utøverne drar til OL i Beijing over helgen.

  Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på en 24.-plass i den provosoriske omgangen.

  Øvrige norske plasseringer (tid bak lederen i parentes): 27) Jens Lurås Oftebro (2.11 min.bak), 35) Espen Andersen (2.20), 36) Andreas Skoglund (2.21), 38) Espen Bjørnstad (2.29), 48) Simen Tiller (3.02). (NTB)

  Jarl Magnus Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal