Uvanlige pusteproblemer for Eckhoff: – Hørtes ut som en panfløyte

SJUSJØEN (NRK): Tiril Eckhoff hadde problemer med å puste skikkelig i den våte lufta på Sjusjøen. Det skaper usikkerhet før verdenscupstarten i Finland.

Tiril Eckhoff

SNART SESONGKLAR: Tiril Eckhoff var glad hun fikk noen testløp for å roe nervene før sesongen begynner neste helg.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får ikke puste, slo skiskytterstjernen fast etter sprinten under testløpene, som erstattet sesongåpningen på Sjusjøen.

I den kuperte løypa var det lett å høre at pusten til den meget godt trente Tiril Eckhoff ikke var som den vanligvis er.

– Det føret her er skikkelig hardt for lungene og jeg får gjennomgå skikkelig, forteller hun.

– Ingrid (Tandrevold) sa at jeg hørtes ut som ei panfløyte.

Til medisinsk sjekk

Det regnet og var tåke da sprinten ble gjennomført mandag. Tirsdag var det opphold og rundt null grader, men også da løperne gikk fellesstart, sleit Eckhoff med å puste normalt.

Tiril Eckhoff

HJEM TIL SJEKK: Etter et par uker på samling både på Beitostølen og Sjusjøen, får skiskytterne nå noen dager hjemme.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Det er litt tøft å komme i gang med fuktig luft og sånn, så jeg får prøve å finne ut av det.

– Gjør det deg bekymret?

– Jeg er ikke vant til det, så jeg får høre med noen som kan det bedre, svarer 30-åringen.

De nærmeste dagene skal hun derfor få medisinsk oppfølging før avreise til Kontiolahti neste uke, for å sikre at det ikke var noe annet enn fuktig luft som påvirket lungekapasiteten.

– Det er en liten greie, men samtidig så skaper det usikkerhet, og da tar vi en full runde og hører med dem som kan noe om det, og prøver å få noen gode svar, sier landslagstrener Sverre Huber Kaas, som aldri tidligere har opplevd at Eckhoff har hatt lignende problemer.

Tror på eget arbeid

– Det er derfor det er litt usikkert nå, for man vet ikke hva det eventuelt kommer fra. Hvis de finner ut av det nå, så er det nesten bra at man har fått noe før sesongen, så man kan gjøre noe med før den starter på ordentlig, legger han til.

At det er snakk om koronavirus, tviler treneren på.

– Vi har både testet oss flere ganger, og vært på samling i smittevernregime frem til løpene nå, så det er såpass lite sannsynlig at jeg ikke vil spekulere i det, sier Kaas.

Fjorårets verdenscuptoer ble nummer tre begge dager, slått av Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien. Hun tar med seg flere gode ting, og nå skal hun finpusse på formen til de fire verdenscuphelgene før jul.

– Du blir jo litt usikker på om det man har gjort i sommer er godt nok. Men jeg er ganske sikker på at jeg har gjort mye bra, og har troa på det, forsikrer Eckhoff.

Sjusjøen november 2020

VÅTT OG GRÅTT: Det var ikke mye som minnet om perfekte vinterforhold på Sjusjøen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal