Hopp til innhold

Uvanlige pusteproblemer for Eckhoff: – Hørtes ut som en panfløyte

SJUSJØEN (NRK): Tiril Eckhoff hadde problemer med å puste skikkelig i den våte lufta på Sjusjøen. Det skaper usikkerhet før verdenscupstarten i Finland.

Tiril Eckhoff

SNART SESONGKLAR: Tiril Eckhoff var glad hun fikk noen testløp for å roe nervene før sesongen begynner neste helg.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Jeg får ikke puste, slo skiskytterstjernen fast etter sprinten under testløpene, som erstattet sesongåpningen på Sjusjøen.

I den kuperte løypa var det lett å høre at pusten til den meget godt trente Tiril Eckhoff ikke var som den vanligvis er.

– Det føret her er skikkelig hardt for lungene og jeg får gjennomgå skikkelig, forteller hun.

– Ingrid (Tandrevold) sa at jeg hørtes ut som ei panfløyte.

Til medisinsk sjekk

Det regnet og var tåke da sprinten ble gjennomført mandag. Tirsdag var det opphold og rundt null grader, men også da løperne gikk fellesstart, sleit Eckhoff med å puste normalt.

Tiril Eckhoff

HJEM TIL SJEKK: Etter et par uker på samling både på Beitostølen og Sjusjøen, får skiskytterne nå noen dager hjemme.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Det er litt tøft å komme i gang med fuktig luft og sånn, så jeg får prøve å finne ut av det.

– Gjør det deg bekymret?

– Jeg er ikke vant til det, så jeg får høre med noen som kan det bedre, svarer 30-åringen.

De nærmeste dagene skal hun derfor få medisinsk oppfølging før avreise til Kontiolahti neste uke, for å sikre at det ikke var noe annet enn fuktig luft som påvirket lungekapasiteten.

– Det er en liten greie, men samtidig så skaper det usikkerhet, og da tar vi en full runde og hører med dem som kan noe om det, og prøver å få noen gode svar, sier landslagstrener Sverre Huber Kaas, som aldri tidligere har opplevd at Eckhoff har hatt lignende problemer.

Tror på eget arbeid

– Det er derfor det er litt usikkert nå, for man vet ikke hva det eventuelt kommer fra. Hvis de finner ut av det nå, så er det nesten bra at man har fått noe før sesongen, så man kan gjøre noe med før den starter på ordentlig, legger han til.

At det er snakk om koronavirus, tviler treneren på.

– Vi har både testet oss flere ganger, og vært på samling i smittevernregime frem til løpene nå, så det er såpass lite sannsynlig at jeg ikke vil spekulere i det, sier Kaas.

Fjorårets verdenscuptoer ble nummer tre begge dager, slått av Marte Olsbu Røiseland og Ida Lien. Hun tar med seg flere gode ting, og nå skal hun finpusse på formen til de fire verdenscuphelgene før jul.

– Du blir jo litt usikker på om det man har gjort i sommer er godt nok. Men jeg er ganske sikker på at jeg har gjort mye bra, og har troa på det, forsikrer Eckhoff.

Sjusjøen november 2020

VÅTT OG GRÅTT: Det var ikke mye som minnet om perfekte vinterforhold på Sjusjøen.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Siste nytt

 • Østigård holdt nullen med Napoli

  Leo Skiri Østigård spilte hele kampen da Napoli spilte 0-0 mot Bologna i Serie A søndag. Målgarantisten Victor Osimhen bommet på straffe.

  Straffemuligheten kom etter 72 minutter, men den ellers så sikre nigerianeren skjøt utenfor. Straffen kom etter at Riccardo Calafori handset inne i 16-meteren.

  Før det hadde både Osimhen og den georgiske vingstjernen Khvicha Kvaratskhelia skapt muligheter for Napoli uten å score.

  Den norske midtstopperen har til vanlig måttet ta til takke med benkeplass for den regjerende seriemesteren, men skader i forsvaret har gitt ham sjansen. (NTB)

  zw8ekksJibs
  Foto: NTB
 • Brann med i bronsekampen - slo Tromsø på hjemmebane

  Brann er for alvor inne i medaljekampen i Eliteserien etter 2-1-seier over tredjeplasserte Tromsø på hjemmebane søndag.

  Frederik Børsting sendte vertene i føringen, før Bård Finne scoret sitt 14. seriemål for sesongen like før pause. På overtid reduserte Vegard Erlien på straffespark, men nærmere kom ikke gjestene poeng.

  Det sørget for at Brann kunne juble for sin femte strake ligaseier. Det skiller nå bare tre poeng opp til Tromsø på den siste medaljeplassen.

  – Det er deilig. Det ble virkelig krig i 2. omgang. Det er viktige tre poeng. Vi har sagt at vi vil pushe opp mot europaplassene, og dette var et steg på veien, sa Finne til TV 2.

  Med søndagens nederlag har Tromsø tapt to av sine fire siste kamper og har fire poeng opp til Bodø/Glimt på annenplass. Det skiller seks poeng til serieleder Viking.

  bjasbMOOmYQ
  Foto: NTB
 • Boniface-dobbel for Leverkusen

  Victor Boniface og Leverkusen kan utfordre Bayern München om seriegullet i Bundesliga. Boniface scoret to nye mål i 4-1-seieren over Heidenheim søndag.

  Boniface (22), som i fjor ble solgt fra Bodø/Glimt til belgiske Union Saint-Gilloise, har storspilt for Leverkusen denne sesongen og har scoret seks mål på fem kamper.

  Det har hjulpet laget til 2.-plass bak Bayern, som leder på bedre målforskjell. Leverkusen trenes av Xabi Alonso.

  Søndag bidro Boniface med to mål da Heidenheim ble slått hjemme i Leverkusen. Nigerianeren var en del av Glimt i tre år etter overgangen fra Real Sapphire i hjemlandet i 2019.

  Han spilte bare én sesong i belgisk fotball før han ble hentet til Leverkusen for over 200 millioner kroner. (NTB)

  NeQVEMhTqi8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste