Hopp til innhold

Uvanlig situasjon for Norges stjernekant: – Han ble litt forbannet

HERNING (NRK): Han er en av landslagets mest anonyme spillere, men på banen er det få som kan matche Magnus Jøndals statistikk. Og mot Tunisia viste han til og med temperament.

Magnus Jøndal

IMPONERTE: Magnus Jøndal scoret på ni av 10 forsøk mot Tunisia og ble kåret til banens beste.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I stort sett hvert eneste mesterskap står Magnus Jøndal igjen med en treffprosent på godt over 80. Likevel er det svært sjelden at Norges så utrolig sikre venstrekant er mannen som får mest oppmerksomhet.

Men etter VM-åpningen mot Tunisia måtte Jøndal stoppe hos nesten hver eneste journalist i pressesonen i Herning. Han kostet på seg noen forsiktige smil, men selv om han satt ni av 10 skudd – den ene bommen kommer vi tilbake til – var svarene like beskjedne.

– Det er selvfølgelig godt for selvtilliten å starte på en så fin måte, men det viktigste av alt er at vi får to poeng, sier han til NRK.

– En av verdens beste

Det mangler ikke på superlativer når de andre får spørsmål om hvordan de vil beskrive Jøndal som håndballspiller.

– Det er en av verdens beste kantspillere. Han gjør det ikke alltid så spektakulært, men ballen sitter i kassen. Det er fantastisk å ha en sånn kantspiller som du bare kan spille ballen til og bare løpe rett i forsvar selv. Du vet at ballen stort sett ligger i mål, roser Sander Sagosen.

Men å fortelle hvordan Flensburg-proffen er som person er tydeligvis litt verre. Christian O'Sullivan flirer før han kommer frem til et svar.

– Det er vanskelig. Han er en stille type som er utrolig god. Jeg tror det er litt stille rundt alle. Han føler seg veldig komfortabel i gruppa, så han prater litt, i hvert fall. Men han er ikke den som prater mest.

Magnus Jøndal og Christian O'Sullivan

MED SMIL OG PRIS: Magnus Jøndal fikk ros av samtlige lagkamerater, blant annet Christian O'Sullivan etter VM-åpningen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sjelden utmerkelse og nesten-sinne

30-åringen med hele 129 landskamper ble kåret til kampens beste. Noe han til tross for sine imponerende 364 mål for Norge ganske sjelden blir. Og det virket som utmerkelsen på parketten i Boxen gledet lagkameratene mer enn hovedpersonen selv.

– Det har han fortjent etter en haug med gode landskamper. Jeg var litt redd for at de skulle gi den til Sander der, men det var hyggelig at de ga den til Jøndal, sier kaptein Bjarte Myrhol.

– Det er veldig fortjent. Han gjør en så å si perfekt kamp i dag, mener O'Sullivan.

Men så var det den ene bommen mot Tunisia da. Den som NRKs kommentator-duo mente ikke burde telle som bom, og den som gjorde at Jøndal for en sjelden gangs skyld viste irritasjon på banen.

– Jeg får et litt dårlig mottak, og føler jeg får et lite knuff i ryggen. Sånn er det. Det er ikke så ofte jeg blir sur, nei, og jeg var ikke så sint, men litt oppgitt var jeg, innrømmer han.

– Det er ikke ofte han klager på dommeren, men der ble han litt forbannet. Det skulle vært straffe, slår landslagssjef Christian Berge fast.

EN BOM: Magnus Jøndal var tydelig misfornøyd etter denne situasjonen mot Tunisia.

  • Allerede lørdag klokken 17.30 spiller Norge sin andre VM-kamp. Da venter Saudi-Arabia, og kampen sendes på radiokanalen NRK Sport.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal