Utstyrsfeil ødela for Tande: – Det var et tungt øyeblikk der hvor tårene trillet

Daniel-André Tande var en knust mann etter at en utstyrsfeil ødela vinnersjansene i Hoppuka.

Daniel-André Tandes sikkerhetsstroppen på høyre binding holdt ikke, og Tande måtte slite for å lande på bena. Hør intervjuet her.

TREDJEPLASS: Daniel-André Tande måtte se seg slått av to mann da utstyret ødela det siste hoppet i Bischofshofen.

– Det var et tungt øyeblikk der hvor tårene trillet. Rett i situasjonen der og da er det vanskelig å gå utenfor seg selv og se hvor stor bragden er, forteller Daniel-André Tande etter at det siste og avgjørende rennet i Hoppuka er ferdig.

Før rennet ledet 22-åringen fra Kongsberg sammenlagt, 1,7 poeng foran Kamil Stoch.

Etter rennet i Bischofshofen var han nummer tre sammenlagt, 56 poeng bak Stoch som ble den andre polakken i historien til å vinna Hoppuka.. I tillegg hadde Piotr Zyla sneket seg forbi og tatt andreplassen.

Utstyrsfeil i siste hopp

Klipsen på bak på høyre binding hoppet ut av festet på vei ut fra bommen, og Tande fikk store problemer i luften da hælen kun hang fast i sikkerhetsstroppen.

Han måtte derfor bare kontrollere seg ned til en trygg landing på 117 meter.

– Jeg tror jeg greide å få hektet staget i bommen så den datt ut. Jeg hadde sjekket, men da jeg kom på kulen satt den ikke i lenger. Da var det bare å komme seg ned tryggest mulig, sier Tande.

Saken fortsetter under videoen.

Tande mislykkast totalt. Landar på 117 meter. Hoppuka er borte.

UTSTYRSFEIL: Daniel-André Tande slet kraftig over kulen da en sikkerhetsklips falt ut av festet.

– Ekstremt kjedelig

NRKs hoppekspert og forrige nordmann som vant hoppuka, Anders Jacobsen, forstår godt at Tande var skuffet etter avslutningen.

– Hadde han hatt utstyret i behold og ikke vunnet, så hadde det på en måte vært greit. Men nå vet vi aldri, nå vet vi bare at det var utstyret som sviktet, sier han.

Jacobsen er klar på at slike feil ikke skal skje, og nesten aldri skjer.

– Det er ett av tusen hopp hvor det der skjer, så det er ekstremt kjedelig, sier han.

Sammenlagtvinner Stoch føler også med Tande.

– Daniel er en av de beste hopperne jeg vet om, han har en lys fremtid foran seg. Det var veldig trist med det som skjedde i dag, for han kunne ikke gjøre noe med det, sier den polske vinneren.

Daniel-André Tande slet litt med utstyret og mistet seieren i hoppuka. Stagen lå alt for langt bak og skapte turbulens for hopperen.

SYNDEREN: Daniel-André Tande forklarer hva som gikk galt i hoppet.

Kamil Stoch hoppar 138,5 meter og vinn hoppveka. – Det var dette hoppet Tande skulle hatt, seier Remen Evensen.

VANT: Kamil Stoch sikret seieren i Hoppuka.

Siste nytt

 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap
 • Salah dropper landslagssamling

  Liverpools gullkalv Mohamed Salah dropper landslagssamling med Egypt etter at han måtte hinke av banen i 3-1-nedsablingen av Manchester City. – Han trenger en periode med behandling for å komme tilbake, skriver Egypt i en uttalelse gjengitt hos BBC.

  2mXYQk1Erk4
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild fortsetter å slite. Tirsdag røk de 1-3 borte for Los Angeles Kings. Det ble ingen målpoeng på nordmannen. Minnesota Wild møtte Los Angeles Kings i et rent bunnoppgjør. Zuccarello har nå seks målpoeng på de sju siste kampene, men de to siste har nå endt uten poeng.

  Mats Zuccarello
  Foto: Chris Carlson / Chris Carlson

Sendeplan

Kl. Program Kanal