Hopp til innhold

Utspekulert cornergrep hjalp Arsenal til seier: – Det er som et sjakkspill

En innøvd cornervariant rundlurte Crystal Palace og ga tre poeng for Martin Ødegaard og Arsenal i sesongpremieren.

Gabriel Martinelli sendte Arsenal i ledelsen.

CORNERTRIKS: Arsenal jubler etter å ha lykkes med cornergrepet. Trykk på boksen over for å se høydepunkter fra kampen.

Arsenal fant fram det lure trikset etter halvspilt førsteomgang. Bukayo Saka la hjørnesparket høyt langt over til motsatt ende av feltet.

Det så ufarlig ut, men Oleksandr Zintsjenko hadde lurt seg fri, og ukraineren stanget ballen tilbake i boksen hvor Gabriel Martinelli fikk stå helt alene. Fra kun et par meters hold fikk han headet ballen over målstreken.

– Dette er åpenbart en innøvd variant fra Arsenal, konkluderte Viasats ekspert, nåværende Lillestrøm-spiller Pål André Helland.

– Arsenal har en egen trener som kun ser på dødballer. Det er så viktig i fotball. Det er så mye mål som scores på dødballer. Her har de gjort leksene sine, og sett hvordan Palace stiller opp. Det er som et sjakkspill, forklarte tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg i Viasats studio.

Premier League - Crystal Palace v Arsenal

1-0: Gabriel Martinelli jubler etter å ha satt inn 1–0.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Presset på fra start

Arsenal startet oppgjøret som om de hadde dårlig tid på seg til å score. Trioen i front, med Bukayo Saka, Gabriel Jesus og Gabriel Martinelli, presset Crystal Palace dypt i banen, og skapte trøbbel allerede etter fire minutter.

Nysignerte Jesus driblet seg forbi Palace-forsvarerne med brasiliansk selvtillit, og fyrte av. Skuddet ble blokkert, men ballen ramlet ned til Martinelli som satte ballen utenfor et nærmest åpent mål fra skrått hold.

Premier League - Crystal Palace v Arsenal

ROTET VEKK SJANSE: Martin Ødegaard rotet vekk en god mulighet mot Crystal Palace.

Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Tonen var uansett satt, og Arsenal fortsatte kanonaden. Ved halvspilt omgang fant de fram cornervarianten de hadde trent på gjennom sommeren, og Martinelli sendte Arsenal foran.

Det betyr mye, jeg er veldig glad for målet. Men det viktigste er seieren, sier Martinelli til Viaplay etter kampen.

Etter scoringen våknet Crystal Palace, samtidig som Arsenal-forsvaret begynte å rote det til. Keeper Aaron Ramsdale var nære å gi bort et mål da han sendte et utspill rett i beina på Eberechi Eze, men var heldig da ballen spratt vekk fra nettmaskene.

Nære utligning

Rett før pause skapte Eze trøbbel igjen. Et strålende innlegg ble stanget inn foran mål av Joachim Andersen, men Odsonne Édouards heading gikk rett på keeper fra kort hold.

Både Édouard og Eze skulle få muligheten igjen både like før og like etter pause, men først sendte Granit Xhakas bein ballen like over mål, før Ramsdale igjen reddet mesterlig.

Premier League - Crystal Palace v Arsenal

REDNING: Ramsdale redder alene med Eze.

Foto: PAUL CHILDS / Reuters

I andre omgang viste også Martin Ødegaard seg fram, uten å overbevise om at målteften er vekket etter sommerferien.

Først satte han et frispark en liten meter utenfor stengene, før han minutter senere ble spilt alene med keeper. Ødegaard forsøkte heller å spille en pasning enn å skyte, og angrepet ble avblåst for offside.

På tampen headet Marc Guéhi et innlegg fra Saka i eget mål, og satte spikeren i kista. Dermed tok Arsenal tre poeng i serieåpningen.

Siste nytt

 • Boksestjernen Tyson Fury bekrefter karriereslutt igjen

  Tungvektsbokseren Tyson Fury avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Dermed blir det likevel ikke noe comeback.

  Det opplyser briten i en melding på sin Twitter-konto fredag.

  «Tusen takk til alle som har hatt innvirkning på min karriere gjennom årene. Etter lange harde samtaler har jeg bestemt meg for å gi meg», heter det blant annet der.

  Deretter takker han en rekke navngitte personer som har vært viktige støttespillere i og utenfor bokseringen.

  Så sent som tirsdag denne uken postet Fury en melding i sosiale medier der han oppgir å gjøre comeback i bokseringen. Kamper mot Dereck Chisora skulle da være på planleggingsstadiet. Nå er de planene tydelig gjort om på igjen. (NTB)

  Tyson Fury
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Klopp avviser panikk-kjøp tross dårlig skadenytt

  Liverpool må klare seg uten midtbanespilleren Thiago i fire til seks uker, men manager Jürgen Klopp vil ikke automatisk hente inn en erstatter.

  Thiago har pådratt seg en lårskade, hvilket betyr at Klopp har fått redusert kraftige alternativene i midtbaneleddet. Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones er også skadet.

  På en pressekonferanse fredag avviste likevel tyskeren at han har det travelt med å hente inn forsterkninger.

  – Jeg er fornøyd med styrken, størrelsen og kvaliteten på troppen min. Vi har skader. Nå er spørsmålet hvor lenge spillerne er ute, og vi ser på ulike løsninger, sa Klopp.

  – Én, og det finnes mange, er overgangsmarkedet, men overgangsmarkedet gir bare mening hvis du kan hente inn den rette spilleren, ikke en hvilken som helst spiller, fortsatte han.

  Klopp ser ingen umiddelbare løsninger.

  – Hvis den riktige løsningen fantes der ute, så hadde vi allerede gjort det. Hvis den rette spilleren var tilgjengelig, ville vi ha gjort det, men jeg ser ikke at det skjer, fordi vi har hatt mange samtaler allerede, og det ser ikke ut til at noe vil skje, sa Liverpool-sjefen.

  Liverpool møter Crystal Palace mandag. (NTB)

  Jurgen Klopp
  Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP
 • Positivt skadenytt for Glimt-keeperen

  Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin ser ut til å være klar til kamp mot Dinamo Zagreb etter skaden han pådro seg mot Zalgiris.

  – Slik det ser ut nå, ser det ut som jeg mest sannsynlig kan spille, sier Haikin til TV 2.

  Haikin blir derimot ikke å se i fredagens kamp mot Sarpsborg. Da blir det trolig Julian Faye Lund i målet. Han fikk sin Glimt-debut mot Zalgiris.

  Haikin måtte bli byttet ut mot det litauiske laget tirsdag etter å ha blitt taklet stygt. Etter kampen hadde han krykker.

  – Det går bedre og bedre. Foten er litt hoven, men definitivt ikke brukket, og det ser positivt ut, legger han til.

  Tirsdag kveld spiller Glimt sin første kamp mot Dinamo Zagreb i playoffrunden i mesterligaen. Det skal spilles om en lukrativ billett til gruppespillet over to kamper. Taperen er uansett sikret spill i europaligaen. (NTB)

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik (3-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste