NRK Meny
Normal

Utslitt Hellner nektet hjelp

IOC lar ikke trenere hjelpe utøvere i målområdet. - Idiotisk, mener Thomas Alsgaard.

Marcus Hellner

UTSLITT: Svenske Marcus Hellner tok seg helt ut på 15-kilometeren og ble liggende alene i målområdet i ti minutter. IOCs regelverk nekter trenere å hjelpe utøvere i målområdet.

Foto: Lise Åserud / Scanpix

Svenske Marcus Hellner tok seg helt ut på herrenes 15-kilometer i OL og stupte over mål totalt utslitt, slik vi husker Bjørn Dæhlie etter 5-mila i Nagano-OL i 1998. Akkurat som Dæhlie den gang var det tydelig at Hellner trengte hjelp, men IOCs regelverk nekter trenere og ledere å hjelpe utøvere inne i målområdet.

LES: Skuffet Northug forlot stadion

LES: Drømmer fortsatt om OL-gull

- Idiotiske regler

Thomas Alsgaard kommenterer langrenn for NRK

KRITISK: NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard er kritisk til IOC-reglene som nekter trenere å hjelpe utøvere i målområdet.

Foto: Ragnhild Krogvig Karlsen / NRK

NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard er svært kritisk til reglene og frykter for utøvernes helse.

Resultater 15km, menn

- Her ser vi hva de idiotiske IOC-reglene fører til, sa Alsgaard mens Hellner lå nærmest livløs alene i målområdet.

- Hellner må nå ligge helt alene i snøen i målområdet uten hjelp. Det er ikke en gang én funksjoner borte for å høre hvordan det går med han. Det er helt latterlig og vondt å se på, sa en oppgitt Alsgaard.

Det tok omtrent ti minutter før svensken klarte å reise seg - på egenhånd.

Marcus Hellner er kjent for å ta seg helt ut i konkurranser og ved et tidligere tilfelle, under et verdenscuprenn i svenske Gällivare, ble han kjørt ut av målområdet i sykebil.

Video: Her kritiserer Alsgaard IOC-reglene

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Medaljen glapp

I omtrent 14 av de 15 kilometerne på langrennsherrenes åpningsdistanse i OL lå svensken blant de tre beste, men da en totalt utmattet Hellner falt over målstreken var han 1,5 sekund bak tsjekkiske Lukas Bauer som tok bronsen.

- Da det var fem kilometer igjen kom syra og jeg fikk det tøft mot slutten. Jeg var kjempesliten, sa Hellner til NRK da han hadde kommet til hektene igjen.

- Jeg kjørte hardt fra start for prøve å ta gullet, det ble en hardere åpning enn vanlig, og jeg gikk på en smell. Det var nok kanskje en taktisk bommert, men jeg mener man må ta noen sjanser for å nå helt til topps, sa Hellner som er klar for flere OL-øvelser.

Hva synes DU om IOC-reglene? Si DIN mening HER!

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
Jerv - Arendal reaksjoner etter kampen