Så sliten har du sjeldent sett Bjørgen

Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene slet seg opp bakkene til toppen av Kvitfjell tirsdag. Kraftanstrengelsen kostet, men resultatene var rekordgode.

Dette testløpet er tøffere enn monsterbakken til avslutningen i Tour de Ski.

Langrennsjentene presterte rekordtider i det knallharde testløpet opp Kvitfjell. Marit Bjørgen var totalt utslitt etter løpet, men påpeker at det må gjøre vondt om man skal bli god.

– Det er greit å gå på rulleski, men opp Kvitfjell... det var tøft. Dette er verre enn Tour de Ski-bakken, det skal jeg love deg, sier en utslitt og andpusten Marit Bjørgen til NRK.

Sammen med de andre langrennsjentene på landslaget har hun akkurat slitt seg opp sju kilometer til toppen av Kvitfjell. Første del av de 800 høydemeterne ble unnagjort på rulleski, mens siste rest var løping. Det kjennes i beina.

– Det må gjøre vondt for at man skal bli god, sier fjorårssesongens sammenlagtvinner i verdenscupen.

Johaug raskest

Selv om motbakketuren kostet, gleder Bjørgen seg over resultatet. Hun var drøyt minuttet raskere i år enn i fjor, og gjennomførte testløpet på 36,34 minutter.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte det fungerte bra, og jeg er nærmere Therese enn i fjor. Det er bra å være 32 år og ha fremgang, smiler Bjørgen.

Raskest av langrennsjentene var Therese Johaug. Hun forbedret tiden sin med 56 sekunder fra fjoråret, og løp på 34,52 minutter.

– Jeg føler jeg har gjort en bra treningsjobb i sommer. Jeg har holdt meg frisk og skadefri. Tiden er bedre enn i fjor, og det er positivt å ta med seg videre, sier hun til NRK.

– Men jeg kan ikke hoppe i taket av den grunn. Jeg er på vei, men det viktigste er å få det ut når vinteren kommer, sier hun.

Nest raskest var Kristin Størmer Steira, som gjorde unna løpet på 36,23 minutter. Hun forbedret tiden sin fra i fjor med 40 sekunder.

Rekordtider

Landslagstrener Egil Kristiansen er godt fornøyd med tidene jentene presterte i Kvitfjell tirsdag.

– Det er bra nivå på alle sammen, og det overrasker meg ikke så mye at der perser litt. Det kan ha litt med forholdene å gjøre. I fjor var det bløtere asfalt, da går det treigere på rulleski, sier han til NRK.

Dette er andre året jentene gjennomfører testløpet i Kvitfjell som en del av oppkjøringen til sesongstart. Løpet er alt annet enn en søndagstur, selv for god trente landslagsjenter.

– Det er absolutt det vondeste testløpet de har, det er ingen tvil om det. Vi trener løp der de får presset godt over tid. Å gå et skirenn gjør ganske vondt i blant. Det får de trent på her, sier Kristiansen.

Motbakkeløp opp Kvitfjell stod på dagsplanen til langrennsjentene. Det kan gjøre vondt å gå skirenn og det fikk de trent på i dag.

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller om grunnen til rekordtidene - og hvorfor det er viktig at treningen gjør vondt.

Sportsnyheter

Salah avgjerande i ellevilt oppgjer

Det blei ein meisterligakamp som hadde det meste på Wanda Metropolitano. Liverpool trekte det lengste strået mot Atlético Madrid etter praktscoringar, opphenting, raudt kort og VAR-drama.

Siste nytt

 • Messi-dobbel reddet PSG

  Med en såkalt «Panenka-straffe» i det 74. minutt, sørget Lionel Messi for 3-2-seier for Paris St. Germain over RB Leipzig tirsdag kveld.

  Kylian Mbappé sendte PSG i ledelsen etter ni minutter med sin første mesterligascoring for sesongen, mens André Silva slo tilbake for gjestene etter 28 minutter. Og i det 57. minutt sørget Nordi Mukiele for 2-1-ledelse til Leipzig.

  Men PSG har Lionel Messi, som først utlignet til 2-2 og deretter avgjorde fra straffemerket.

  vJ-zcf0885w
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Liverpool vann spinnvilt oppgjer

  Praktscoringar, opphenting, raudt kort og VAR-drama da Liverpool vann 3–2 mot Atlético Madrid. Liverpool leia 2–0 tidleg. Antoine Griezmann sette så inn to mål, men etter pause fekk han raudt kort. Mohamed Salah sette så inn 3–2 på straffespark.

  Champions League - Group B - Atletico Madrid v Liverpool
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Haalands Dortmund ble utklasset

  Erling Braut Haaland fikk tre gode sjanser, men klarte i likhet med lagkameratene ikke å score i Amsterdam tirsdag kveld. Til gjengjeld sørget hjemmelaget Ajax for at det ble en skikkelig målfest.

  De ga seg ikke før det sto 4–0, og det kunne ha vært mye mer. Det startet med et selvmål fra Marco Reus. Deretter scoret Daley Blind, Antony og Sébastien Haller.

  Det var Hallers sjette mål på tre mesterligakamper så langt i sesongen – og med det er han naturligvis toppscorer i turneringen.

  Haaland var nærmest scoring to minutter ut i andre omgang. Han stakk i bakrom og klinket til med høyrefoten på første berøring fra rundt 16 meter, men Ajax-keeper Remko Pasveer fikk ei hånd på ballen – som fra 37-åringens fingertupper gikk i tverrliggeren.

Sendeplan

Kl. Program Kanal