Hopp til innhold

Så sliten har du sjeldent sett Bjørgen

Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene slet seg opp bakkene til toppen av Kvitfjell tirsdag. Kraftanstrengelsen kostet, men resultatene var rekordgode.

Dette testløpet er tøffere enn monsterbakken til avslutningen i Tour de Ski.

Langrennsjentene presterte rekordtider i det knallharde testløpet opp Kvitfjell. Marit Bjørgen var totalt utslitt etter løpet, men påpeker at det må gjøre vondt om man skal bli god.

– Det er greit å gå på rulleski, men opp Kvitfjell... det var tøft. Dette er verre enn Tour de Ski-bakken, det skal jeg love deg, sier en utslitt og andpusten Marit Bjørgen til NRK.

Sammen med de andre langrennsjentene på landslaget har hun akkurat slitt seg opp sju kilometer til toppen av Kvitfjell. Første del av de 800 høydemeterne ble unnagjort på rulleski, mens siste rest var løping. Det kjennes i beina.

– Det må gjøre vondt for at man skal bli god, sier fjorårssesongens sammenlagtvinner i verdenscupen.

Johaug raskest

Selv om motbakketuren kostet, gleder Bjørgen seg over resultatet. Hun var drøyt minuttet raskere i år enn i fjor, og gjennomførte testløpet på 36,34 minutter.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte det fungerte bra, og jeg er nærmere Therese enn i fjor. Det er bra å være 32 år og ha fremgang, smiler Bjørgen.

Raskest av langrennsjentene var Therese Johaug. Hun forbedret tiden sin med 56 sekunder fra fjoråret, og løp på 34,52 minutter.

– Jeg føler jeg har gjort en bra treningsjobb i sommer. Jeg har holdt meg frisk og skadefri. Tiden er bedre enn i fjor, og det er positivt å ta med seg videre, sier hun til NRK.

– Men jeg kan ikke hoppe i taket av den grunn. Jeg er på vei, men det viktigste er å få det ut når vinteren kommer, sier hun.

Nest raskest var Kristin Størmer Steira, som gjorde unna løpet på 36,23 minutter. Hun forbedret tiden sin fra i fjor med 40 sekunder.

Rekordtider

Landslagstrener Egil Kristiansen er godt fornøyd med tidene jentene presterte i Kvitfjell tirsdag.

– Det er bra nivå på alle sammen, og det overrasker meg ikke så mye at der perser litt. Det kan ha litt med forholdene å gjøre. I fjor var det bløtere asfalt, da går det treigere på rulleski, sier han til NRK.

Dette er andre året jentene gjennomfører testløpet i Kvitfjell som en del av oppkjøringen til sesongstart. Løpet er alt annet enn en søndagstur, selv for god trente landslagsjenter.

– Det er absolutt det vondeste testløpet de har, det er ingen tvil om det. Vi trener løp der de får presset godt over tid. Å gå et skirenn gjør ganske vondt i blant. Det får de trent på her, sier Kristiansen.

Motbakkeløp opp Kvitfjell stod på dagsplanen til langrennsjentene. Det kan gjøre vondt å gå skirenn og det fikk de trent på i dag.

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller om grunnen til rekordtidene - og hvorfor det er viktig at treningen gjør vondt.

Siste nytt

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal