Så sliten har du sjeldent sett Bjørgen

Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene slet seg opp bakkene til toppen av Kvitfjell tirsdag. Kraftanstrengelsen kostet, men resultatene var rekordgode.

Dette testløpet er tøffere enn monsterbakken til avslutningen i Tour de Ski.

Langrennsjentene presterte rekordtider i det knallharde testløpet opp Kvitfjell. Marit Bjørgen var totalt utslitt etter løpet, men påpeker at det må gjøre vondt om man skal bli god.

– Det er greit å gå på rulleski, men opp Kvitfjell... det var tøft. Dette er verre enn Tour de Ski-bakken, det skal jeg love deg, sier en utslitt og andpusten Marit Bjørgen til NRK.

Sammen med de andre langrennsjentene på landslaget har hun akkurat slitt seg opp sju kilometer til toppen av Kvitfjell. Første del av de 800 høydemeterne ble unnagjort på rulleski, mens siste rest var løping. Det kjennes i beina.

– Det må gjøre vondt for at man skal bli god, sier fjorårssesongens sammenlagtvinner i verdenscupen.

Johaug raskest

Selv om motbakketuren kostet, gleder Bjørgen seg over resultatet. Hun var drøyt minuttet raskere i år enn i fjor, og gjennomførte testløpet på 36,34 minutter.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte det fungerte bra, og jeg er nærmere Therese enn i fjor. Det er bra å være 32 år og ha fremgang, smiler Bjørgen.

Raskest av langrennsjentene var Therese Johaug. Hun forbedret tiden sin med 56 sekunder fra fjoråret, og løp på 34,52 minutter.

– Jeg føler jeg har gjort en bra treningsjobb i sommer. Jeg har holdt meg frisk og skadefri. Tiden er bedre enn i fjor, og det er positivt å ta med seg videre, sier hun til NRK.

– Men jeg kan ikke hoppe i taket av den grunn. Jeg er på vei, men det viktigste er å få det ut når vinteren kommer, sier hun.

Nest raskest var Kristin Størmer Steira, som gjorde unna løpet på 36,23 minutter. Hun forbedret tiden sin fra i fjor med 40 sekunder.

Rekordtider

Landslagstrener Egil Kristiansen er godt fornøyd med tidene jentene presterte i Kvitfjell tirsdag.

– Det er bra nivå på alle sammen, og det overrasker meg ikke så mye at der perser litt. Det kan ha litt med forholdene å gjøre. I fjor var det bløtere asfalt, da går det treigere på rulleski, sier han til NRK.

Dette er andre året jentene gjennomfører testløpet i Kvitfjell som en del av oppkjøringen til sesongstart. Løpet er alt annet enn en søndagstur, selv for god trente landslagsjenter.

– Det er absolutt det vondeste testløpet de har, det er ingen tvil om det. Vi trener løp der de får presset godt over tid. Å gå et skirenn gjør ganske vondt i blant. Det får de trent på her, sier Kristiansen.

Motbakkeløp opp Kvitfjell stod på dagsplanen til langrennsjentene. Det kan gjøre vondt å gå skirenn og det fikk de trent på i dag.

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller om grunnen til rekordtidene - og hvorfor det er viktig at treningen gjør vondt.

Siste nytt

 • USA knuste Europa i Ryder Cup

  USA har dominert hele helgen, og avsluttet med stil også på den siste dagen av Ryder Cup. Colin Morikawa satt vinnerputten i duell med Viktor Hovland.

  På hull 17 slo Hovland en lang birdieputt som stoppet rett foran hullet. Morikawa hadde levert et fantastisk innspill, og da han senket sin birdieputt fra en snau meter var USA garantert halvpoenget som holdt til sammenlagtseier.

  Dermed ble det tap for Hovland i hans Ryder Cup-debut. Han var én av tre som spilte alle fem kampene.

  Ryder Cup er stort, noe Rory McIlroy viste i intervjuet etter sin kamp. Oppløst i tårer sa han følgende på Vsport sin sending:

  – Det har vært ekstremt skuffende at jeg ikke har bidratt mer for laget. Det har vært en tøff uke. Det er den beste turneringen i golf, og jeg håper å få spille mange flere.

  USA gikk inn i turneringen med tidenes høyeste gjennomsnittlig verdensranking, og vant tilbake trofeet etter at Europa vant sist Ryder Cup i 2018.

  The 2020 Ryder Cup
  Foto: Brian Snyder / Reuters
 • Botheim ble Glimt-helt

  Bodø/Glimt stanget og staget i 79 minutter, før kaptein Ulrik Saltnes satt på turboen. Etter to tverrliggertreff og flere misbrukte sjanser kunne Erik Botheim pirke inn en retur.

  – Jeg og «Salten» har et fint samspill. Han får spilt opp på meg og jeg vet nøyaktig hvor han går, så detter ballen foran meg og jeg får skuffa den inn. Det var veldig deilig, og jeg synes det var fortjent, sier Botheim etter kampen.

  Vålerenga la seg lavt og satset på kontringer fra start. mens de gulkledde åpnet i et forrykende tempo, og allerede etter fem minutter sang det i treverket fra Fredrik Bjørkan.

  Bodø/Glimt ropte på straffespark etter en halvtime, da Sondre Brunstad Fet gikk i bakken i en duell med Vålerenga-keeper Kjetil Haug. Men dommer vinket spillet videre.

  Tobias Christensen holdt på å stjele med seg en ledelse inn til pause, men langskuddet traff tverrliggeren.

  Nærmere kom aldri Vålerenga. Bjørkan hadde enda en til i treverket, før Botheim ble helten. Med det gikk Bodø/Glimt forbi Molde på tabellen, og leder nå Eliteserien.

  Eliteserien i fotball for menn 2021: Bodø/Glimt - Vålerenga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • VM-sølv til Borch

  Kjetil Borch slo til med sølv, bak Italia, i verdensmesterskapet i kystroing i Portugal søndag. Medaljen kom i strandsprint, og øvelsen skal inn på OL-programmet i 2028.

  – Det er litt rart. Jeg hadde ingen ambisjoner da jeg kom hit og hadde ikke lagt inn så mye trening. Det er en ny konkurranseform, en avart av roing, så det er kult å kunne gjøre det nokså bra på første forsøk, sier han til NRK.

  Borch fortalte nylig at han var lei roing etter OL, og la på seg 10 kilo siden sølvet i Tokyo.

  – Fett er fart. Jeg har jo gått opp en del og trent i snitt én økt i uka, så jeg er ikke i sykt god form. Men det er en kort konkurranse, så kravet til aerob kapasitet er ikke like stort, sier han.

  Kjetil Borch
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal