Så sliten har du sjeldent sett Bjørgen

Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene slet seg opp bakkene til toppen av Kvitfjell tirsdag. Kraftanstrengelsen kostet, men resultatene var rekordgode.

Dette testløpet er tøffere enn monsterbakken til avslutningen i Tour de Ski.

Langrennsjentene presterte rekordtider i det knallharde testløpet opp Kvitfjell. Marit Bjørgen var totalt utslitt etter løpet, men påpeker at det må gjøre vondt om man skal bli god.

– Det er greit å gå på rulleski, men opp Kvitfjell... det var tøft. Dette er verre enn Tour de Ski-bakken, det skal jeg love deg, sier en utslitt og andpusten Marit Bjørgen til NRK.

Sammen med de andre langrennsjentene på landslaget har hun akkurat slitt seg opp sju kilometer til toppen av Kvitfjell. Første del av de 800 høydemeterne ble unnagjort på rulleski, mens siste rest var løping. Det kjennes i beina.

– Det må gjøre vondt for at man skal bli god, sier fjorårssesongens sammenlagtvinner i verdenscupen.

Johaug raskest

Selv om motbakketuren kostet, gleder Bjørgen seg over resultatet. Hun var drøyt minuttet raskere i år enn i fjor, og gjennomførte testløpet på 36,34 minutter.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg følte det fungerte bra, og jeg er nærmere Therese enn i fjor. Det er bra å være 32 år og ha fremgang, smiler Bjørgen.

Raskest av langrennsjentene var Therese Johaug. Hun forbedret tiden sin med 56 sekunder fra fjoråret, og løp på 34,52 minutter.

– Jeg føler jeg har gjort en bra treningsjobb i sommer. Jeg har holdt meg frisk og skadefri. Tiden er bedre enn i fjor, og det er positivt å ta med seg videre, sier hun til NRK.

– Men jeg kan ikke hoppe i taket av den grunn. Jeg er på vei, men det viktigste er å få det ut når vinteren kommer, sier hun.

Nest raskest var Kristin Størmer Steira, som gjorde unna løpet på 36,23 minutter. Hun forbedret tiden sin fra i fjor med 40 sekunder.

Rekordtider

Landslagstrener Egil Kristiansen er godt fornøyd med tidene jentene presterte i Kvitfjell tirsdag.

– Det er bra nivå på alle sammen, og det overrasker meg ikke så mye at der perser litt. Det kan ha litt med forholdene å gjøre. I fjor var det bløtere asfalt, da går det treigere på rulleski, sier han til NRK.

Dette er andre året jentene gjennomfører testløpet i Kvitfjell som en del av oppkjøringen til sesongstart. Løpet er alt annet enn en søndagstur, selv for god trente landslagsjenter.

– Det er absolutt det vondeste testløpet de har, det er ingen tvil om det. Vi trener løp der de får presset godt over tid. Å gå et skirenn gjør ganske vondt i blant. Det får de trent på her, sier Kristiansen.

Motbakkeløp opp Kvitfjell stod på dagsplanen til langrennsjentene. Det kan gjøre vondt å gå skirenn og det fikk de trent på i dag.

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller om grunnen til rekordtidene - og hvorfor det er viktig at treningen gjør vondt.

Siste nytt

 • Mjøndalens førstekeeper utestengt

  Mjøndalen-keeper Sosha Makani mister lagets to neste kamper i Eliteserien.

  Makani ble utvist sist kamp da han stoppet Haugesund-spissen Ibrahima Wadji. Dommeren mente han fratok FKH-spilleren en åpenbar målsjanse.

  På veien ut av banen dyttet Makani Haugesund-kaptein Benjamin Tiedemann Hansen over ende.

  Makani får én kamps karantene for det røde kortet og en ekstra for det han gjorde i etterkant.

  Eliteserien fotball 2020: FK Haugesund - Mjøndalen
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Lundby best i skadecomebacket

  Maren Lundby vant fredagens Norgescuprenn i Lillehammer. Det var hennes første hoppkonkurranse på flere måneder.

  Lundby hoppet 96 og 95 meter og vant 8,1 poeng foran Silje Opseth, mens Anna Odine Strøm ble nummer tre.

  Lørdag skal kvinnene hoppe NM i den store Lysgårdsbakken.

  Kvinnenes RAW Air kvalifisering i Granåsen onsdag kveld.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kilde kjører verdenscup i helgen

  Aleksander Aamodt Kilde har fredag kveld fått bekreftet at han kan kjøre verdenscuprennene i Santa Caterina.

  – Vi har fått beskjed fra Italia om at er i orden, sier Claus Ryste, sportssjef for det norske alpinlandslaget.

  Tidligere i dag skrev NRK at Kildes verdenscuphelg kunne ryke grunnet manglende negativ koronatest.

  Aleksander Aamodt Kilde er vinner av den totale verdenscupen i alpint
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal