NRK Meny
Normal

Utslått, men fornøyd Moen

Begge de to nordmennene som var med på 5000-meteren, ble slått ut i kvalifiseringen.

Sondre Nordstad Moen
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Sondre Nordstad Moen løp inn til 19.-plassen med 13.53,69 i kvalifiseringen på 5000 meter torsdag. Det holdt ikke til å gå videre, men han var fornøyd likevel.

- Dette var en mye bedre opplevelse enn den jeg hadde på 10.000 meter, sa unggutten etter løpet.

Han endte på 9.-plassen i heatet sitt etter et godt gjennomført løp.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempefornøyd med dette, for jeg løp det jeg kunne hele veien og fikk tatt ut mye mer nå enn i finalen på 10.000, mente han.

Han sa også at han håpet på et litt roligere tempo i det første heatet, for det ville øke hans sjanser til å ta seg til finale, men han fikk det ikke som han håpet.

- Det som er sikkert er at jeg blir en bedre og bedre baneløper hele tiden, og det skal jeg fortsette med i mange år til, sa Nordstad Moen til NTB.

Han sa også at han hadde vært gjennom et fint europamesterskap, og han la ikke skjul på at han ser fram til nye mesterskap.

- Neste år er det U23-EM. det kan nok bli et naturlig mål for meg, men jeg kan kanskje utvikle meg så mye at jeg kan klare et B-krav til VM i Sør-Korea også, mente en offensiv Sondre Nordstad Moen da han forlot Stadio Olimpico for denne gang.

Sjanseløs Buraas

Sindre Buraas var sjanseløs. Han endte på 14.-plass i det første heatet og løp i mål på 14.03,93. Det var vel 20 sekunder bak årsbeste.

- Det gikk litt tungt i starten for åpningstempoet var hardt, men jeg gjorde det beste jeg kunne og hang med lenge.

Etter vel 3000 meter klarte jeg å tette ei luke bakerst i feltet. Da tenkte jeg at de foran begynte å bli litt trøtte, men de dro fort fra meg igjen, så det viste seg at jeg nok var litt trøttere enn dem, sa Buraas til NTB etter løpet.

Han la ikke skjul på at han synes han var kommet i et tøft heat, men han mente likevel han hadde lært mye av EM-deltakelsen sin, selv om det bare ble med det ene løpet.

- Jeg får nye sjanser, for det kommer jo mesterskap hvert år framover. Det er nytt EM allerede om to år i Finland, og neste år er det U23-mesterskap, sa sindre Buraas.

Det var aserbajdsjaneren Hayle Ibrahimov som vant Buraas' kvalifiseringsheat med 13.32,98 og satte nasjonal rekord.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag