NRK Meny

- Råkult å perse i VM!

Christina Vukicevic satte personlig rekord, men det var ikke nok til å gå videre i VM.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic er godt fornøyd til tross for at hun nå er ute av VM.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kilde: NTB, NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Med 13,07 i forsøket på 100 meter hekk i friidretts-VM i natt var hun bare femten hundredeler fra en plass blant de seksten beste i verden.

 - Det var kjempe gøy. Å perse i et VM her i Japan er helt råkult, sa hun til NRK etter at VM-innsatsen hennes var over.

Hun måtte ha løpt på 12,92 for å ha vært med videre til semifinalen. Det var for tøft i den glovarme formiddagsøkten på Nagai stadion mandag.

- Jeg slo i alle fall Jenny Kallur og endte ikke sist som Andreas (Thorkildsen) gjorde i sin VM-debut. Dere kan jo sammenligne med det, smilte Vukicevic. Hun gjennomførte et godt løp, men var litt treg i starten.

Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic

- Jeg endte ikke sist som Andreas (Thorkildsen) gjorde i sin VM-debut, sa Vukicevic med et smil.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg hadde en laber start, mens de andre var gode ut fra blokkene. Etter hvert som jeg kom i gang, gikk det veldig bra, men den meteren jeg tapte på alle de andre helt i starten, klarte jeg aldri å ta igjen, fortalte Vukicevic.

Lært mye

Det er klart jeg har lært mye av forberedelsene og konkurransen i dette mesterskapet. Først og fremst har jeg forstått at jeg må bli mye bedre for å ta opp kampen mot de aller beste. Jeg må ha mer styrke i beina, men rent hurtighetsmessig er jeg kommet veldig langt, slo Christina Vukicevic fast.

Hun hadde temmelig realistiske forventninger til en semifinaleplass.

Jeg visste at det ville bli tøft her, for dette er tross alt det første senior-VM jeg er med i. Men jeg satte personlig rekord, og det synes jeg er veldig bra, sa sølvvinneren fra korthekken i U23-EM.

- Før start i dag følte jeg meg veldig bra, selv om jeg gjerne skulle ha ønsket at tiden var blitt enda litt bedre. Men jeg slår fast at jeg løp under VM-kravet nok en gang, og det betyr at jeg hadde noe her å gjøre, sa Vukicevic til NTB.

Christina Vukicevic perset, men det holdt likevel ikke til å gå videre

Christina Vukicevic perset, men det holdt likevel ikke til å gå videre i VM.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

Zurich neste

Sesongen begynner å nærme seg slutten for de fleste av de norske friidrettsutøverne, men Vukicevic har fått plass i Weltklasse-stevnet (Golden League) i Zurich bare noen dager etter hjemkomsten fra Osaka.

- Stevnet i Zurich blir regnet for å være det største etter de store mesterskapene, så jeg ser fram til å være med der. Dessuten kan jeg jo komme i et heat som gjør at jeg kan prestere nok en topptid, mente Vukicevic.

Hun har gjennomført en lang, men også svært god sesong. Sesongen har vært mye bedre enn jeg hadde ventet.

- Det ble sølv i U23-EM og ny personlig rekord her i Osaka. Men nå er jeg ferdig, og resten av VM kommer jeg til å følge Andreas (samboer Thorkildsen), sa Christina Vukicevic til NTB.

Siste nytt

  • Rakk ikke frem til lag-EM

    Filip og Jakob Ingebrigtsen skulle fly til Finland for å delta for Norge i lag-EM lørdag morgen, men flyet fra Zurich til Berlin ble kansellert og duoen rekker dermed ikke frem. – Det er en fortvilet situasjon, sier far Gjert Ingebrigtsen til VG. Norges Friidrettsforbund er i dialog det det europeiske forbundet for å se om de kan sette inn erstattere på laget.

    PK Bislett Games Opra Hotell.
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: New Zealand - Portugal
Prøve-VM fotball: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Mexico - Russland
Prøve-VM fotball 2017: New Zealand - Portugal
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Lillestrøm