NRK Meny
Normal

- Råkult å perse i VM!

Christina Vukicevic satte personlig rekord, men det var ikke nok til å gå videre i VM.

Christina Vukicevic

Christina Vukicevic er godt fornøyd til tross for at hun nå er ute av VM.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Med 13,07 i forsøket på 100 meter hekk i friidretts-VM i natt var hun bare femten hundredeler fra en plass blant de seksten beste i verden.

 - Det var kjempe gøy. Å perse i et VM her i Japan er helt råkult, sa hun til NRK etter at VM-innsatsen hennes var over.

Hun måtte ha løpt på 12,92 for å ha vært med videre til semifinalen. Det var for tøft i den glovarme formiddagsøkten på Nagai stadion mandag.

- Jeg slo i alle fall Jenny Kallur og endte ikke sist som Andreas (Thorkildsen) gjorde i sin VM-debut. Dere kan jo sammenligne med det, smilte Vukicevic. Hun gjennomførte et godt løp, men var litt treg i starten.

Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic

- Jeg endte ikke sist som Andreas (Thorkildsen) gjorde i sin VM-debut, sa Vukicevic med et smil.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Jeg hadde en laber start, mens de andre var gode ut fra blokkene. Etter hvert som jeg kom i gang, gikk det veldig bra, men den meteren jeg tapte på alle de andre helt i starten, klarte jeg aldri å ta igjen, fortalte Vukicevic.

Lært mye

Det er klart jeg har lært mye av forberedelsene og konkurransen i dette mesterskapet. Først og fremst har jeg forstått at jeg må bli mye bedre for å ta opp kampen mot de aller beste. Jeg må ha mer styrke i beina, men rent hurtighetsmessig er jeg kommet veldig langt, slo Christina Vukicevic fast.

Hun hadde temmelig realistiske forventninger til en semifinaleplass.

Jeg visste at det ville bli tøft her, for dette er tross alt det første senior-VM jeg er med i. Men jeg satte personlig rekord, og det synes jeg er veldig bra, sa sølvvinneren fra korthekken i U23-EM.

- Før start i dag følte jeg meg veldig bra, selv om jeg gjerne skulle ha ønsket at tiden var blitt enda litt bedre. Men jeg slår fast at jeg løp under VM-kravet nok en gang, og det betyr at jeg hadde noe her å gjøre, sa Vukicevic til NTB.

Christina Vukicevic perset, men det holdt likevel ikke til å gå videre

Christina Vukicevic perset, men det holdt likevel ikke til å gå videre i VM.

Foto: Thomassen, Christian / SCANPIX

Zurich neste

Sesongen begynner å nærme seg slutten for de fleste av de norske friidrettsutøverne, men Vukicevic har fått plass i Weltklasse-stevnet (Golden League) i Zurich bare noen dager etter hjemkomsten fra Osaka.

- Stevnet i Zurich blir regnet for å være det største etter de store mesterskapene, så jeg ser fram til å være med der. Dessuten kan jeg jo komme i et heat som gjør at jeg kan prestere nok en topptid, mente Vukicevic.

Hun har gjennomført en lang, men også svært god sesong. Sesongen har vært mye bedre enn jeg hadde ventet.

- Det ble sølv i U23-EM og ny personlig rekord her i Osaka. Men nå er jeg ferdig, og resten av VM kommer jeg til å følge Andreas (samboer Thorkildsen), sa Christina Vukicevic til NTB.

Siste nytt

 • Byåsen får hviterussisk motstand

  Byåsens håndballkvinner møter HC Gomel fra Hviterussland i tredje runde av EHF-cupen. Det ble klart i en trekning i Wien i Østerrike tirsdag.

  Byåsen tok seg sist helg videre med seier over rumenske Dunarea Braila.

  Byåsen - H. C. Dunarea Braila
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Unsworth tar over i Everton

  Den mangeårige Everton-forsvareren David Unsworth tar over som manager i klubben på midlertidig basis. Det ble klart dagen etter at Liverpool-klubben sparket Ronald Koeman.

  Portsmouth's Unsworth celebrates scoring a penalty during their Premier League match against Manchester United at Fratton Park
  Foto: Kieran Doherty / Reuters
 • UEFA åpner sak mot Danmark

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har formelt åpnet sak mot Danmark på grunn av den avlyste VM-kvalifiseringskampen mot Sverige sist uke. UEFA opplyser tirsdag at forbundet har åpnet sak mot Danmark, og at den skal behandles 16. november.

  Pernille Harder
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge