Glimt-spissen får ros av Haaland etter pangstarten

Etter å ha slitt med både spilletid og målform i Rosenborg og Stabæk, fikk nysigneringen Erik Botheim en drømmestart på Glimt-karrieren.

Erik Botheim

SESONGENS FØRSTE: Botheim scoret sesongens første mål i Eliteserien 2021.

Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK

For etter bare åtte minutter av Eliteserien 2021 og sin Glimt-karriere satte Botheim inn sin første scoring.

– Vi har utfordret Botheim litt nå i forhold til at han må melde seg på. Jeg spurte om han var sulten nok, og da han kom ut sa han at han var ganske sulten. Så godt svar, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Treneren forteller at det var da Botheim kom bort til benken etter scoringen at han svarte på spørsmålet.

Men det er ikke bare treneren som skryter av 21-åringen. Også Erling Braut Haaland roser kompisen:

Laster Twitter-innhold

Slet i Rosenborg

– Det er ganske komisk. Han har spilt over 30 kamper og ikke scora så mange mål, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Tromsø

JUBEL: Botheim viste stor glede etter scoringen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Botheim slet benken i Rosenborg, og det ble med 34 kamper og 4 mål både i Trondheim og under låneoppholdet i Stabæk. I Glimt har han i hvert fall fått en lovende start.

– De har vært vanvittig dyktige til å få fram spisser som kan score mål. han scora etter baren noen minutter, og det gjør at han jubler høyt, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

– Jeg er ikke overraska. Spillestilen passer ham bra.

– Se og nyt

Med et velplassert hodestøt sendte Erik Botheim gultrøyene i ledelsen hjemme på Aspmyra.

Det tok heller ikke lang tid før vertene doblet ledelsen. Sondre Brunstad Fet med en lekker pasning til Ulrik Saltnes, som ikke gjorde noen feil alene med Tromsø-keeper Jacob Karlstrøm.

– Se og nyt. De er jo for gode, Bodø/Glimt. Skal det bli et nytt 2020? Hva er det som skjer, spurte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson entusiastisk da 2–0 var et faktum.

Ti minutter før slutt øker ledelsen til 3-0, men denne gangen var det ikke en Glimt-spiller som var sist på ballen. Først så det ut til at Botheim satt sitt andre, men det var Lasse Nilsen som var uheldig og satte ballen i eget mål.

Glimt Ulrik Saltnes

MÅLFEIRING: Ulrik Saltnes scoret det andre målet for Glimt.

Foto: Kai Jæger Kristoffersen / NRK

Måtte tåle kritikk for Spania-tur

Det har riktignok skjedd mye siden Bodø/Glimt vant serien i fjor, og flere eksperter trodde ikke at de klarer å gjenta bragden fra i fjor:

Klubben massiv kritikk blant annet fra NRKs sportskommentator, for at de valgte å dra til Spania på treningsleir.

I tillegg har det skjedd flere store endringer i troppen. Den danske toppscoreren Kasper Junker havnet i klinsj med klubben og forlot Bodø til fordel for japanske Urawa Reds. Samtidig forsvant hans danske kollega Philip Zinckernagel til England.

Og som kjent dro Jens Petter Hauge til AC Milan underveis i fjorårssesongen.

Siste nytt

 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal